АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Залежність густини від температури

Читайте также:
  1. БНМ 2.2.13 Пояснення температури і тиску на основі молекулярних уявлень
  2. БНМ 3.3.2. Залежність опору металевих провідників від температури
  3. Визначення густини матеріалу правильної геометричної форми.
  4. Визначення істинної густини.
  5. Визначення нормальної густини цементного тіста
  6. Визначення питомої ваги та густини тіла.
  7. Визначення середньої густини .
  8. Визначення середньої густини бетонної сумiшi.
  9. Вихідні дані до курсової роботи на тему : «Система автоматичного керування температури середовища у ферментера» (варіанти 8-14)
  10. ВІД ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО СУВЕРЕНІТЕТ ДО АКТУ ПРО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
  11. грудня 1991р. проведено референдум, де більшість населення проголосувала за незалежність, після чого країни світу почали її визнавати- першими були Канада, Польща.
  12. До то - коефіцієнт впливу температури.

 

Чиста вода уявляє собою прозору рідину без кольору і запаху. При тиску 1 атм вода замерзає при температурі 0° С, а кипить при 100° С.

Однією із найважливіших властивостів води є її густина. Масксимальну густину прісна вода маєть при 4° С. При цій температурі один кілограм води займає мінімальний об’єм. При знижені температури від 4° С до 0° С густина зменшується, тобто вода з температурою 4° С знаходиться знизу, а більш холодна підіймається на поверхню, де замерзаєть, перетворившись у кригу.

Густина звичайної криги – твердої кристалічної фази води – меньша густини води, тому крига плаває на поверхні, захищаючи воду від подальшого охолодження. Він виступає у ролі крижаної „шуби”, як вже зазначалося вище, захищая прісноводні об’єкти від повного промерзання. Таким чином формуються умови для життя мешканців водойм при низьких температурах.

 

 

В морській воді розчинено велика кількість солей, і вона веде себе при охолоджені зовсім по-іншому. Температура її замерзання залежить від кількості солі, але в середньому складає – 1,9° С. Максимальна густина такої води – при температурі - 3,5° С. Морська вода перстворюється на кригу, не досягаючи максимальної густини. Тому відбувається вертикальне змішування морської води при її охолодженні від плюсової температури до темератури замерзання. Завдяки такої циркуляції нижні горизонти океону збагачуються киснем, а у верхні шарі із нижніх поступає вода, збагачена поживними речовинами. Необхідно зазначити, що як морський, так і прісний крига легше води і плаває на її поверхні, зберігая глубинні шари води в морях і океанах від безпосереднього контакту з холодними масами повітря і утримуючи тим самим тепло.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)