АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Параметри шуму, що нормуються

Читайте также:
  1. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  2. Види та параметри стану термодинамічних систем
  3. Вплив держави на параметри економічної рівноваги: трансформація приватного споживання та заощадження; державні та національні заощадження, моделі економічної рівноваги
  4. Графики функций, заданных параметрически
  5. Завдання 1 – Розрахувати параметри трьох циліндричних з’єднань
  6. Захист вiд шкiдливого впливу шуму, iнфразвука та ультpазвука
  7. Класичні параметри деяких торгових форматів
  8. Методи вимірювання шуму, інфразвуку та ультразвуку
  9. Направляющий вектор прямой. Канонические уравнения прямой. Параметрические уравнения прямой.
  10. Непараметрические методы оценки связи
  11. Нормативи виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку
  12. Нормовані параметри мікроклімату для приміщень з ВДТ та ПЕОМ

3.1.1. Параметри постійного шуму на робочих місцях, що нормуються, є рівнями звукових тисків у октавних смугах з середньогеометричними частотами 31,5, 63, 125, 500, 1000, 2000, 4000, 8000 Гц в децибелах, які визначаються за формулою:

де – середньоквадратичне значення звукового тиску у кожній октавній смузі, Па;

– вихідне значення звукового тиску у повітрі, що дорівнює 2х10-3 Па.

3.1.2. При орієнтовній гігієнічній оцінці параметрів постійного широкосмужного шуму на робочих місцях, що нормуються, дозволяється застосовувати рівень шуму в дБА, виміряний по шкалі “А” часової характеристики “повільної” шумоміра та визначений за формулою:

– ефективне значення звукового тиску з урахуванням корекції “А” шумоміра, Па.

3.1.3. Середній рівень звуку або октавний рівень звукового тиску визначається згідно з Додатком 1.

3.1.4. Параметрами непостійного шуму (що коливається в часі та переривається) на робочих місцях, які нормуються, є інтегральний рівень – еквівалентний (по енергії) та максимальний рівень шуму у дБА.

Для імпульсного шуму нормованим параметром є еквівалентний рівень шуму у дБАекв та максимальний рівень шуму у дБА1.

Еквівалентний рівень – це рівень постійного шуму, дія якого відповідає дії фактичного шуму із змінними рівнями за той же час, виміряного по шкалі “А” шумоміра. Еквівалентний рівень визначається відповідно до Додатків 2 та 3.

3.1.5. Допускається для характеристики виробничого шуму на робочих місцях застосовувати дозу шуму або відносну дозу шуму. Метод розрахунку дози наведено у Додатку 4.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)