АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Окрошка овочева

Читайте также:
  1. Бефстроганов с пюре 420г 79
  2. Борщ київський
  3. Виділ земельних фондів
  4. Галузевий склад і чинники регіонального розвитку і розміщення харчової промисловості України..
  5. Завдання
  6. Загальні правила приготування заправних перших страв
  7. Заказы принимаются на следующий день до 19:00 текущего дня.
  8. Зародыш стриж розыгрыш, престиж
  9. Зелень петрушки фрі
  10. Как вкусно приготовить кашу «Здоровяк»?
  11. Капуста смажена у тісті
  12. КОЛБАСКИ

Картоплю, моркву варять, охолоджують і нарізують маленькими ку­биками або соломкою. З редиски зрізають корінці і бадилля, добре про­мивають і нарізають. А далі готують так, як і м’ясну.

Борщ холодний

Обчищені буряки й моркву нарізають соломкою і припускають ок­ремо. Під час припускання буряків додають оцет. Припущені овочі з’єднують, добавляють сіль, цукор, воду і доводять до кипіння, охолод­жують. Зелену цибулю січуть, свіжі огірки нарізають соломкою. Підго­товлені овочі з’єднують разом з буряковим відваром. Додають варені яйця, сметану, посипають кропом.

Борщ холодний можна приготувати з додаванням м’яса. Яловичи­ну варять, нарізають соломкою і додають замість моркви. Так само го­тують борщ холодний з додаванням відварної риби.

Щі зелені холодні

У холодний квас кладуть припущені й протерті щавель, шпинат, свіжі обчищені і нарізані кубиками огірки, січені білки яєць, дрібно нарізані зелену цибулю, зелень кропу. Страву заправляють сметаною, вареними жовтками, розтертими з цукром, солять і зберігають на хо­лоді.

Можна готувати страву з додаванням варених і нарізаних м’яса і риби.

Вимоги до якості

Нарізані овочі мають відповідну форму. Смак в міру солоний, кис- ло-солодкий, з ароматом свіжого кропу. У борщів присмак буряків, колір - темно-червоний, а після розмішування сметани — біло-роже- вий.

В окрошки смак кислуватий, без різкої кислотності, запах свіжих огірків і кропу. Колір — світло-зелений.

7.15. Солодкі супи

Рідкою основою для солодких супів є фруктовий відвар з одного виду фруктів або суміші їх. Використовують свіжі і сушені фрукти, а також фруктово-ягідні соки, пюре, екстракти, компоти, сиропи.

Ягоди кладуть цілими, а фрукти нарізають (кубиками, скибочка­ми), великі сушені фрукти розрізають на кілька частин.

Перед варінням свіжі, сушені ягоди і плоди перебирають, проми­вають. Сушені плоди і ягоди сортують за видами, перед варінням їх за- мочуюють у холодній воді, щоб вони швидше зварились.

Шкірочку, насіннєві гнізда яблук і груш використовують для при­готування відвару. Плоди і ягоди сушені заливають холодною водою, а свіжі кладуть у киплячу воду, додають цукор, доводять до кипіння, ва­рять до готовності і вливають попередньо розчинений в охолодженому відварі (1:4) крохмаль. Для ароматизації супів додають корицю, гвоз­дику, цедру.

Солодкі супи можна подавати холодними і гарячими.

На відміну від киселю солодкі супи мають кислуватий смак і густі­шу консистенцію.

Подають супи з різними гарнірами: відварним рисом, саго, дрібни­ми макаронними виробами, галушками, варениками з ягодами.

Солодкі супи можна подавати з сметаною або вершками — 25, 20, 10 гна порцію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)