АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кваліфікаційні вимоги до професійних знань, умінь та навичок студента-практиканта

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  4. ВИВЧЕННЯ ТА ОЦІНКА ОСОБИСТИХ ЗДІБНОСТЕЙ І ПРОФЕСІЙНИХ ЯКОСТЕЙ ВЧИТЕЛЯ.
  5. Вимоги безпеки перед початком роботи.
  6. Вимоги безпеки під час роботи
  7. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  8. Вимоги до вивченості та підготовленості родовищ
  9. Вимоги до документів, що виготовляються машинописними засобами
  10. Вимоги до друку
  11. Вимоги до знань та вмінь
  12. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА УМІНЬ СТУДЕНТІВ

 

Звітна документація з педагогічної практики

 

Студент після закінчення педагогічної практики подає наступну звітну документацію:

• письмовий звіт про виконану роботу на педпрактиці;

• конспект уроку (за дидактичною структурою) з наочністю до нього;

• наочність та дидактичний матеріал, методика використання (з обраного студентом предмета);

• щоденник, який містить усі вимоги до його оформлення і щоденні записи виконання завдань практики. У щоденнику студент описує факти шкільного життя з обов’язковим аналізом їх з позиції педагогіки, психології, методики; свої роздуми, ставлення до педпрактики. Щоденник має бути в практиканта постійно під час роботи в школі. Відсутність щоденника – це порушення трудової дисципліни на педпрактиці.

На заключній конференції повідомляються оцінки з педпрактики, де враховуються:

• якість проведення уроків, підготовка до них;

• вміння студента спостерігати й аналізувати уроки;

• ставлення студента до справи, до професії;

• готовність студента до самостійної педагогічної діяльності, якість виконання ним функцій вчителя;

• організованість і своєчасність подання звітних матеріалів з педпрактики на кафедру.

До уваги студента-практиканта!

Всі матеріали педпрактики вміщуються у файли, відповідно систематизуються (див. – звітна документація). Заповнені файли мають бути в папці (відповідно підписана).

 

Після проходження практики студент повинен:

· оволодіти загальнодидактичними основами планування уроку: розробляти стратегію і тактику, технологію уроку (визначати цілі, зміст уроку, добирати доцільні методи, прийоми, засоби навчання, моделювати уроки різних типів, укладати поурочні плани-конспекти, застосовувати інноваційні технології навчання);

· уміти:

1) планувати і організовувати свою роботу згідно завдань і змісту практики;

2) характеризувати різні аспекти організації навчального процесу школи (матеріальну базу, шкільний режим, забезпечення кваліфікованими педагогічними кадрами, методичну роботу, шкільну документацію, планування роботи навчального закладу);

3) оцінювати педагогічні ситуації із життя школи;

4) аналізувати відповідність підручників для початкової школи загально педагогічним та гігієнічним вимогам;

5) проводити уроки різних типів, виготовляти необхідні наочні посібники;

6) аналізувати уроки, проведені вчителями та колегами-практикантами, визначати їх ефективність, формулювати висновки та пропозиції щодо удосконалення певних аспектів уроку;

7) здійснювати перевірку і оцінку знань, умінь, навичок учнів на основі норм і критеріїв оцінювання;

8) узагальнювати результати своєї діяльності, формулювати висновки щодо значущості окремих видів діяльності та педагогічної практики загалом у процесі підготовки майбутнього вчителя початкової школи.

 

Критерії оцінювання практики:

90-100 балів (А) – «Відмінно» ставиться студенту, який вчасно, на високому рівні виконав весь запланований обсяг навчальної та виховної роботи, передбачений програмою, виявив уміння, спираючись на психолого-педагогічну теорію, правильно визначати і ефективно здійснювати головні навчальні і виховні завдання, способи і результати їх вирішення з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей учнів, виявив у роботі самостійність, творчий підхід, педагогічний такт.

82-89 балів (В) – «Добре» ставиться студенту, який повністю виконав заплановану на період практики програму навчання, виховної роботи, виявив уміння, спираючись на психолого-педагогічну теорію, визначати основні навчальні, виховні завдання, способи їх вирішення, виявив ініціативу в роботі, однак у виконанні всієї програми допустив незначні помилки організаційного характеру.

75-81 балів (С) – «Добре» отримує студент, який виконав усю заплановану програму педагогічної практики, виявив уміння організовувати та проводити навчальні заняття, вирішувати педагогічні проблеми, однак у роботі був малоініціативним, припустився незначних помилок під час проведення навчальних занять.

67-74 балів (D) — «Задовільно» ставиться студенту, який у повному обсязі виконав програму педагогічної практики, однак, не виявив глибоких знань психолого-педагогічної теорії і вміння використовувати її, допускав помилки у плануванні і проведенні занять, не враховуючи в достатній мірі вікові та індивідуальні особливості учнів.

60-66 балів (Е) – «Задовільно» отримує студент, який частково виконав план педагогічної практики, не виявив достатнього рівня знань психолого-педагогічної теорії і вміння використовувати їх, допускав помилки в організації і проведенні більшої частини занять.

35-59 – «Незадовільно з можливістю повторної перездачі» (FХ) ставиться студенту, який майже не виконав програму педагогічної практики, виявив слабкі знання психолого-педагогічної теорії, невміння використовувати її для постановки, осмислення та реалізації педагогічних завдань, організувати педагогічно спрямовану діяльність.

1-34 — «Незадовільно з обов'язковим повторним курсом» (Е) ставиться студенту, який не виконав програму педагогічної практики, виявив недостатній рівень знань психолого-педагогічної теорії, невміння використовувати її для постановки, осмислення та реалізації педагогічних завдань, організувати педагогічно спрямовану діяльність.


Шкала оцінювання

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)