АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Значення діяльності Евкліда

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. I. Оцінка викладацької діяльності вчителя щодо стимулювання пізнавальної самостійності учнів
  3. IV. ДЕЯКІ ІНШІ ОЗНАЧЕННЯ ГРУПИ
  4. S.I.2. Види діяльності, які може здійснювати юридична особа після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії)
  5. А) визначення повинно бути співмірним; б) визначення не повинно робити кола; в) визначення має бути чіткім.
  6. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  7. Алгоритм призначення ДМПА
  8. Аналіз депозитної та кредитної діяльності кредитних спілок
  9. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  10. АНАЛІЗ СТРУКТУРИ ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  11. Аналіз та самоаналіз діяльності адміністративно-управлінської ланки
  12. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.

 

Величезною заслугою Евкліда було те, що він засобами геометрії дослідив багато важливих питань арифметики і алгебри, а також створив дедуктивний курс геометрії, визначивши систему аксіом і постулатів для побудови такого курсу. Не дивно, що „Начала” Евкліда протягом двох тисяч років вважалися недосяжним зразком математичної завершеності і до ХVІІІ ст. нашої ери були основним посібником для школярів і студентів. Та й послідовність викладу матеріалу в сучасних підручниках систематичного курсу геометрії неістотно відрізняється від послідовності, встановленої видатним грецьким ученим. „Начала” Евкліда зберігалися навіки як величний пам’ятник людині, обдарованість і могутній талант, дивовижна сила уяви і мислення якої залишалися невмирущими у скарбниці загальнолюдської світової науки і культури.

 

 

 

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)