АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виховна година

Читайте также:
  1. Exercise 2 Скажіть, котра година
  2. Виховна година на тему: «Шкідливість алкоголю»
  3. ВИХОВНА РОБОТА ЗІ СТУДЕНТАМИ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
  4. Виховна спрямованість естетики Європейського Просвітництва
  5. При обчисленні строку годинами строк закінчується в останню хвилину останньої години.

на тему:

 
 

 


 


ШКІДЛИВІСТЬ АЛКОГОЛЮ

Алкоголь швидко всмоктується в кров, яка розносить його по всьому організму. Найбільшу його частину вбирає мозок. Кора головного мозку у людей, які п’ють часто тонша, ніж у здорової людини, звивини згладжені, на місці загиблих клітин утворюються пустоти. У таких людей часто виникають різні запалення перефирійних нервів, що приводить до інвалідності.

Навіть незначна кількість алкоголю знижує розумову працездатність на 20-25 процентів. Отруєні алкоголем нервові клітини не можуть нормально функціонувати. Мозок неспроможний засвоювати нові знання, набувати нового досвіду. Помітно знижується пам’ять, погіршується здатність робити висновки.

У людей, які вживають спиртні напої, завжди виникає запалювальний процес слизової оболонки шлунка – гострий гастрит. Згодом ускладнюється виразкою шлунка або 12-ти палої кишки.

Як і багато інших отруйних речовин, алкоголь знешкоджується у печінці. Але клітини печінки з часом не витримують перевантаження і починається жирове переродження їх з утворенням сполучної тканини. Цей процес – початок церозу печінки, практично невиліковної хвороби – раку.

Негативно впливає алкоголь і на серце людини, виникають різні функціональні порушення серцево-судинної системи, серцевий м’яз ослаблюється, знижується тонус судин. Дуже часто у п’яниць спостерігається гіпертонічна хвороба.

Люди, зловживаючи алкоголем, завдають шкоди не тільки власному здоров’ю. Вони можуть стати головним і єдиним винуватцем фізичної і розумової неповноцінності своїх дітей. Особливо небезпечне для здоров’я дітей пияцтво матері. Встановлено, що підвищена уразливість перед різними тяжкими захворюваннями може передаватися через покоління, проявляється в онуків.

Смертельна доза алкоголю для підлітка в 4-5 разів менша, ніж для дорослих.

Страшну біду приносить алкоголь: від нього загинуло більше людей, ніж від усіх на Землі війн, голоду...


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)