АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відкритий лист

Читайте также:
  1. Відкритий коливальний контур

Херсонському міському голові

Сальдо В.В.

Щодо виконання рішень

відносно пляжу “Лілея”

Відкритий лист


Володимире Васильовичу!


Зразу ж, прийшовши до влади, у квітні 2002 року, всупереч вимогам Земельного і Водного кодексів України, Вами було видано місцевому мільонеру Тишкевичу О.В. Державний акт на користування земельною ділянкою міського комунального пляжу “Юність” (біля колишньої турбази “Лілея” в мікрорайоні ХБК – далі “пляж “Лілея”) площею 3,5 га. Ці Ваші дії носять відкритий корупційний кримінальний характер. Саме з того часу, починаючи з літа 2002 року, щороку, кожного літа, за вхід на територію міського комунального пляжу приватні особи, підпорядковані Вашому протеже Тишкевичу О.В., збирають з кожної людини по 5 гривень.

Вам відомо те, що за час, що минув, в період повноважень Херсонської міської ради V-го скликання були прийняті рішення, якими повернуто у комунальну власність Херсонської територіальної громади територію пляжу та визнано право людей на безоплатний і безперешкодний прохід на територію пляжу “Лілея”.

В той же період, з 2006 по 2008 роки були прийняті судові рішення, якими також пляж “Лілея” повернуто у комунальну власність громади м. Херсона.

Усі вище згадані рішення розміщені на сайті нашої профспілки “Народний контроль”:

http://grkontrol.org/lilea.html

Але, навіть не дивлячись на рішення Херсонської міськради та судові рішення, все одно комунальним пляжем міста продовжують управляти приватні особи і незаконно збирати плату за вхід кожної людини по 5 грн.

При цьому ні Ви, ні пан Тишкевич О.В. загадковим чином не притягуються до встановленої Законом відповідальності за невиконання судових рішень та нанесення збитків в особливо великих розмірах.

 

Громадськість профспілкового активу та міста Херсона просить Вас повідомити нам і всім іншим громадянам Херсона, на якій таємничій підставі та якими загадковими засобами Ви і мільйонер Тишкевич О.В. забрали у міської громади єдиний в місті міський пляж «Лілея”?

Чому, навіть після публічної огласки і невдоволення тисяч херсонців, і в даний час, Ви, фактично спільно з мільонером Тишкевичем О.В., утримуєте комунальний пляж “Лілея” в руках останнього, завдаючи збитків міському бюджету від неотримання з комерційних структур оплати за експлуатацію комунальної земельної ділянки та споруд на ньому, і, в той же час даючи можливість приватній особі отримувати від експлуатації пляжу прибуток, оббираючи наших громадян?


Нагадаю, що пляж площею 3,4781 га по Придніпровському спуску, 1 був незаконно переданий Вами в постійне користування за рішенням міської ради від 27 лютого 2000 року № 187 і за рішенням виконкому міської ради від 18 вересня 2000 року № 374 товариству з обмеженою відповідальністю «Дніпровська торгово-промислова асоціація» в особі власника даного підприємства Тишкевича О.В.(фактично особисто Тишкевичу О.В.). В результаті, дивлячись на явно неправомірні рішення міськради і міськвиконкому щодо передачі комунального пляжу комерційній структурі і негативний суспільний резонанс, сесія міської ради V-го скликання своїм рішенням від 26 квітня 2007 року № 422 скасувала зазначені рішення міськради та виконкому, а рішенням господарського суду Херсонської області від 20 вересня 2007 року зобов'язано Дніпровську торгово- промислову асоціацію повернути пляж в комунальну власність громаді м. Херсона.
Поки більшість депутатів міськради усвідомили, що діється беззаконня, Тишкевич О.В. розгорнув на пляжі грандіозне будівництво. Він явно незаконно, кримінальним чином самовільною забудовою звів різні споруди та нежитлові приміщення площею до 1000 кв. метрів, і це на рекреаційній зоні, якою є пляж, і на смузі відчуження водного об'єкта - річки Дніпро! Ваші служби чомусь закривали очі на це кричуще беззаконня і нехтування всього нашого українського законодавства. Мало того, Ваші співробітники і Ви особисто навіть взяли участь у презентації цих самобудов (розважальний центр «Каліпсо», як пам'ятають усі херсонці), а коли міська рада зібралася виселяти Тишкевича О.В., він шляхом махінацій “узаконив” ці споруди. Важко повірити, але це було зроблено на підставі рішення нікому невідомого третейського суду. Це все одно, якби рішення було б прийняте товариським судом, які раніше були при ЖЕКах.

Наводжу цитату з цього приводу з постанови Запорізького господарського апеляційного суду від 8 квітня 2009 року: «... не зважаючи на те, що даний спір (про визнання права власності на майно) підвідомчий господарським судам, третейським судом був прийнятий для розгляду господарський спір і винесено рішення, яке суперечить чинному законодавству». Мотивування суду викладено сухою юридичною мовою, але за нею ховаються факти шахрайських дій Тишкевича О.В. і третейських суддів, які провели суд між одним підприємством Тишкевича О.В. - ДП «Херсон» та іншим його ж підприємством ТОВ «Дніпровська торгово-промислова асоціація», не запросивши на цей суд навіть власника землі – Херсонську міську раду. На підставі липового договору іпотеки між цими підприємствами, третейський суд встановив право власності на самобуд за ДП «Херсон».

Запорізький апеляційний господарський суд зазначеною вище постановою скасував рішення третейського суду. При цьому впадає в очі той факт, що Херсонська міська рада, керована Вами особисто, незважаючи на наявність своєї юридичної служби не була ініціатором спору з приводу рішення третейського суду, тому ініціатором виступила обласна прокуратура, Ви ж “скромно” утрималися від цього. Чим же це можна пояснити, як не особистою Вашою зацікавленістю? Можливо питання дуже багато коштує?

В даний час Тишкевич О.В., не маючи ніяких юридичних прав на пляж “Лілея” (земля з 2007 року підлягає поверненню, право на самовільні будівлі скасовано судом), здає його в оренду, як власник отримує прибуток з самовільно збудованих споруд та обмежує доступ громадян на пляж. Херсонська міськрада не має від цього нічого і нічого не робить, щоб повернути пляж громаді міста і забезпечити отримання прибутку з діяльності пляжу на користь міської громади. При цьому Ви особисто продовжує опікуватися пляжем “Лілея” і особисто паном Тишкевичем О.В. з тим, щоб ніхто не потривожив його незаконну комерційну діяльність. Якими інтересами при цьому Ви особисто керуєтесь?

Тишкевич О.В. зі свого боку і не збирається повертати майно. Користуючись безкарністю, він влітку 2008 року, не задовольнившись побудованим і «узаконеним третейським судом» почав швидкими темпами будувати на пляжі 12 будиночків-бунгало, і майже їх побудував, поки таке будівництво не було припинено громадськістю, прокуратурою та державною екологічною інспекцією.

Я, як представник міської громадської організації, прошу Вас повідомити, чому у Вас – найвищої посадової особи місцевого самоврядування в м.Херсоні - при наявності всіх правових підстав, Вами ні чого не робиться для того, щоб повернути пляж “Лілея” законним власникам – херсонцям?. Якщо у Вас немає для цього юристів, або Вам не вистачає важелів державного впливу, або Ви не знаєте, що робити в таких випадках, то ми можемо зібрати кошти для надання Вам відповідної юридичної допомоги. Або Ви все ж маєте з цього якийсь свій інтерес?

 

Відповідь на цей відкритий лист прошу розмістити у підконтрольних Вам газетах “Херсонський вісник”, “Горожанин и горожанка”, сайті Херсонської міської ради та направити мені на адресу: вул. Суворова, 10-б, м.Херсон, 73003, Голові профспілки “Народний контроль” Кириченку С.О.

 

P.S. Володимире Васильовичу, Ви плануєте балотуватися на вибори до Верховної Ради України по округу №182. Невже після всього цього Ви очікуєте отримати переможну підтримку значної кількості виборців?

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)