АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Епізод Перший

Читайте также:
  1. Епізод 1.
  2. Епізод 2
  3. Епізод перший: Азгард
  4. Епізод перший: Війна і кохання

 

 

 

 

 

2011.

 

 

Введення.

В 2025 році розпочалася Третя Світова Війна, яка тривала десять років за, які Земля в наслідок ядерних вибухів вкрилася радіаційною оболонкою.

Але люди змогли врятуватися за допомогою телепорту під назвою «Хроносфера», яку ще в пядисятих роках розробив Альберт Ейнштейн. Частина людей переселилася на Центаус де збудували величезні міста і стала називатись Альянсом, а частина заселила планети в системі Поясу Оріона і назвалися імперією Золотий Легіон, але мир тривав недовго і люди розв’язали нову війну за місце проживання.

 

Глава 1: Війна Систем.

 

Прибуття.

2075р. Планета Дайнос ракетна база «Центуріон». На базу прибув новий командувач військами Золотого Легіону Генерал Станіслав Монтерат. Майор Трейд – Сер вітаю вас на базі «Центуріон», ми чикали на вас. Монтерат – Добре, відведіть мене до командного центру. Трейд – Звичайно, також хочу привітати вас з підвищенням. Монтерат – Дякою, постараюсь не підвести сподівань покладених на мене. Трейд – Ось наший командний пункт, ми маємо детальну віртуально-візуальну модель планети та наладжений зв'язок з всіма нашими військами, в нас навіть є можливість наносити ядерні удари по всій планеті. Монтерат – Вражає, а телебачення тут показує? Трейд – Не зрозумів? Монтерат – Як це, у вас нема телебачення то, що тоді тут робити, за що вам платять гроші? Трейд – Сер, але ми… Монтерат – Це жарт не хвилюйся, просто стільки можливостей, нема навіть до чого придертися, а що нам відомо про війська Альянсу? Трейд – По нашим даним війська ворога знаходяться на своїй території, але розвідка доповіла, ворог повністю готовий до нападу, це лише питання часу. Монтерат – Добре тоді я піду до свого кабінету, якщо щось зразу мені доповідайте. Перші дні на новому базуванні були спокійними нічого не говорило про війну, яка тривала шостий рік і раптом до кабінету забігає Трейд – Сер сенсори зафіксували наближення військ Альянсу! Монтерат – Запустіть по ним ядерну ракету! Оператор – Генерале ворог активував щит, що дало йому уникнути значних втрат. Монтерат – Відправте тоді першу, третю і шосту танкові бригади на перехоплення. Коли дві армії зустрілися від пострілів гармат здригалася земля військам генерала вдалось зупинити наступ ворога, але в командний центр прийшло повідомлення. Оператор – Сер пришов сигнал тривоги з авіабази «Раптор», що них взяли в облогу війська Альянсу. Монтерат – Чорт! Перекиньте туди четверту та п’яту танкові бригади і три батальйони піхоти». Прибувши до бази війська одразу вступили в бій, який тривав п’ять годин і базу було відбито, а за допомогою авіації було вибито з східної півкулі планети. Трейд – Сер ми здобули перемогу. Монтерат – Ми виграли битву, але війна ще не закінчилася, нам треба зібрати і перегрупувати війська, щоб назавжди викинути сили Альянсу звідси.

 

Дюна.

Після трьох місяців боїв на Дайносі генералу Монтерату вдалось вибити з планети війська альянсу після чого його відправляють на планету Оріон, за даними розвідки Альянс готує повномасштабне вторгнення на цю планету, тому генералу доведеться добре попрацювати щоб здобути перемогу.

Оріон повністю покрита піском та з маленькими системами річок планета на якій проживають люди за розвитком технологій та культури подібні до давніх єгиптян.

На планеті, як таких баз немає тому всі накази віддаються з Командного бойового модуля, який з супроводом групи танків подорожує по планеті.

Альянс вичислив маршрут КБМ і підготували засідку у яку мав потрапити Монтерат.

Але розвідувальні зонди засікли ворожі війська, що попередило генерала про майбутню сутичку.

Хоча генерал був і попереджений, але битва була виграна ціною великих втрат.

Коли генерал прибув до пункту збору військ він познайомився з полковником 9-го танкового корпусу «Дракон», Річард Клартоном. Монтерат - Честь маю, мене звати Станіслав Монтерат, мені наказано прийняти командування військами на цій планеті. Клартон - Ви той самий Монтерат, що вибив війська альянсу з Дайноса, буду мати честь воювати поряд з вами. Підчас їхньої розмови до них вбігає офіцер зв’язку лейтенант Андрікен з терміновим наказам перевести війська в Долину Бурь пояснюючи тим, що саме туди повинні телепортуватися війська союзників.

У 15:40 прилади зафіксували сильне електромагнітне поле в центрі долини, Монтерат наказав приготовитись військам до бою.

У 15:55 пролунали перші постріли гармат танків, з висоти пташиного польоту здавалося що на землі проходить вогняна буря, а на землі діявся жах, солдати гинули, як мухи на сонці, танки трималися від п’яти секунд до півтори хвилини, у перші десять хвилин полковник Клартон втратив 25 танків з п’яти сотень і втрачав їх далі, союзники втрачали неменше, але їм надходили нові сили.

Генерал Монтерат не знав, що йому робити, резерви закінчувалися солдати почали втікати з поля бою, але з генералом на зв'язок вийшла ескадрилія «Раптор», яку він врятував на Дайносі.

Ескадра налічувала 20 тактичних бомбардувальників «Валькірія», після безжального бомбардування наземні війська золотого легіону прорвали ряди військ ворога знищивши їхній пристрій зв’язку після чого прибування військ альянсу зупинилося. Це була перша велика перемога генерала поза Землею, але він знав, що це тільки початок і Альянс намагатиметься відігратися за цей програш, а виграш коштував 100 тисяч загиблих воїнів, які боролися за свою Вітчизну.

 

 

Зоряні Рейди.

Після перемоги на Оріоні генерала Монтерата призначають командуючим космічних військ Золотого Легіону з базую «Фенікс» на Сиріусі.

До генерала Монтерата підходить командир ескадрилії «Гадюка» майор Таніз Газдейл

Монтерат – Вітаю я генерал Монтерат і з

цього дня ви і ваша ескадрилія знаходитися

під моїм командуванням.

Майор - З яких пір генерал наземних військ командує авіацією!!!

Генерал - Майоре я теж не в захваті від

вас, але ви отримали наказ і маєте його виконувати!

Майор гримнув дверима і пішов. Конфлікт

між Газдейлом і Монтератом виникли, ще

під час війни на землі Монтерат командував

операцією «Цунамі» в Нью-Йорку де наказав ескадрі газдейла знищити статую Свободи, але не попередив про вороже ПВО

і Газдейл втратив десять літаків в одному з яких летів його брат. Монтерату виголосили совору догану за не основані втрати.

Генерал шкодував про цей наказ і довго вибачався, але після 15 років так і нічого не змінилося.

На базі загули сирени на нафтові свердловини напали штурмовики альянсу,

ескадрилія «Гадюка» вилетіла без наказу,

майор Газдейл не відповідав, генерал наказував повернутися на базу через малу кількість даних про ворога в цьому регіоні,

ігноруючи накази Газдейл нарвався на звино ворожих винищувачів, штурмовики були не ефективними проти винищувачів і

майор втратив 15 літаків з 40-ка, а при відступі до бази ще шість. На базі майора було кинуто у карцер де він чикав трибуналу.

Підчас трибуналу генерал Монтерат добився, щоб Газдейла понизили до сержанта, а не відправляли у відставку мотивуючи це тим, що Газдейл є хорошим пілотом і зможе виправитися.

В 16:00 лейтенант Найдлерт повідомляє про наказ Ради в якому йдеться про переправлення військ на планету Неон для захисту наших родовищ від військ альянсу.

Неон планета з придатною для життя атмосферою, життя на планеті немає, а кисень виділяє кристал під назвою «Некрит», який саме видобувається на шахтах.

Монтерат зустрівся з полковником Клартоном.

Монтерат - Що ти тут робиш, ти мав бути зараз на Оріоні.

Клартон - Мене перевели в космічні війська, тепер Рада має двох ідіотів в командуванні військ.

Монтерат - Ну добре, тепер до роботи до нас наближаються ворожі штурмовики тому нам потрібно розмістити ПВО по периметру станції.

Клартон – Сер, але у нас немає ПВО, а підкріплення прибуде лише через годину.

Монтерат – Добре тоді будемо ждати підкріплення!!!

На станцію постійно робили авіналіти, а підкріплення так і не було, генерал наказав танкам стріляти по ворожим літакам, солдати думали, що генерал втратив клепку, але це спрацювало за дві сотні пострілів вдалося збити 15 літаків, коли прибуло підкріплення атаки припинилися.

На другий день Клартон знищив опорний пункт військ альянсу на Неоні.

Рада Золотого Легіону ухвалила план вторгнення своїх військ на Центаус.

До кабінету Монтерата заходить майор Вікторія Дебрейн (колишня дівчина), яка займається науковими дослідженнями з створення зброї масового знищення.

Монтерат - Які гості, до мене прийшла сама Вікторія Дебрейн, що сталося кінчилися полонені для випробувань, а в мене нема.

Вікторія - Я завжди знала, що тобі чогось не хватає.

Монтерат - Так ти права мені завжди не хватало любові та ласки чого від тебе недочикаєшся.

Вікторія - Досить між нами все кінчено, я прийшла щоб ти мене взяв на Центаус для випробування нової зброї.

Монтерат - Ти здуріла на планеті проживає 100 000 000 людей, я не дозволю тобі всіх їх вбити!!!

В цей момент в кабінет входить Клартор, - Опа я вам не помішав.

Монтерат - Ні, мадам Дебрейн уже йде!

Клартон - Вибач, що завадив твоїм походенькам, але прийшов наказ про наш відліт на Центаус.

Монтерат - Нарешті, а то тільки ходять тут різні.

Клартон - Добре жду тебе біля хроносфери.

Біля хроносфери збираються війська до вторгнення на Центаус, до Монтерата підходить Клартон і запитує - Що то за краля до тебе заходила? Монтерат - А, що хочеш познайомитись?, бо я тобі не раджу її навіть знати.

Клартон - Зрозуміло, значить вона тебе кинула та ще й, мабуть, давно.

Лунає зворотній відлік до переміщення військ на Центаус. В 20:00 на планеті прогриміли перші постріли, почалася найбільша битва в житті Станіслава Монтерата в якій він брав безпосередню участь.

В битві брало участь понад три мільйона чоловік, які билися не на життя а на смерть. В перший день перевага була на стороні золотого легіону чиї війська підійшли на 30 кілометрів до столиці Альянсу, але на другий день після артвогню імперським військам довелось відступити.

На четвертий день Альянс вивів у бій три танкові корпуси проти дох корпусів «Дракон», які знаходилися під командуванням полковника Клартон, ворог прорвав ряди Клартона, але завдяки ескадрильям «Раптор» та «Гадюка» наступ було припинено.

У КБМ генерала Монтерата приходить повідомлення від Ради - Генерале Монтерат наша розвідка виявила нову зброю альянсу зоряний крейсер третього покоління «Артеміда», який озброєний іонною гарматою з потужністю здатною знищити всі наші війська на Центаусі одним пострілом. Але на щастя крейсер недобудований і тому ми наказуємо вам захопити його або знищити за будь-яку ціну.

Наступного дня Монтерат викликав до себе полковника Клартон - Стас навіщо ти мене викликав я мав через годину іти в наступ?

Монтерат - Вибач Річард, але наступ відкладається. Клартон - Чому, що сталося?

Монтерат - У нас появилася велика проблема, Альянс створив «кораблика», який може одним пострілом знищити всі наші війська тут, тому Рада наказала захопити або знищити його. Клартон - Тоді відправ війська, щоб нього знищити.

Монтерат - Якби, так було б легко я тебе не зачіпав би, тому що проблема полягає в тому що корабель знаходиться в центрі столиці, а найгірше те, що Рада відправила до нас науковця. Клартон - А чому наявність науковця це проблема? Монтерат – Тому що науковця звати Вікторія Дебрейн!!!

 

Назад дороги немає.

Монтерат - Це катастрофа, чому серед тисячі учених на цю місію призначили саме її. Клартон - Може вона тебе ще кохає. Монтерат - Ця людина нездатна на кохання, крім науки в її житті немає більше нічого, заради дослідів вона вб’є мільйони і не проллє ні краплі сліз.

Клартон - Якщо вона така погана то чому ти її любив? Монтерат - Бо я повний ідіот!!!

Клартон і Монтерат стоять біля телепорту чикаючи на прибуття гості на віддалі чутно постріли та вибухи і в цей момент з телепорту виходить висока рудоволоса з блакитними очима красуня Вікторія Дебрейн. Клартон - Чому я не такий ідіот, як ти? Монтерат - Бо ти в десять раз тупіший мене, якщо ти в неї закохався. Клартон - Мабуть ти правий.

Вікторія - Привіт Стас, скажи своєму песику щоб він закрив свого рота та перестав пускати з нього слину бо це огидно. Клартон - От с… мене ще ніхто так не принижував! Монтерат - Повір буває і гірше.

В командному пункті генерал Монтерат роз’яснює етапи проведення місії. Монтерат - Нам прийдеться діяти самим, бо повести війська на штурм буде дуже великою дурістю і безвідповідальністю. Клартон - Але нам потрібно буде відволікаючий момент. Монтерат - Вірно тому я накажу військам зробити вигляд, що вони атакують, вирушаємо завтра о 9:00.

Вікторія - Якщо ми будемо втрьох то хто буде нести обладнання? Монтерат - Яке обладнання? Вікторія - Обладнання для керування кораблем, як я без моїх приборів буду керувати крейсером? Монтерат -Що!!! Ти не вмієш керувати крейсером і ще пішла на це завдання!!!

Монтерат, ще довго сварився з Вікторією, а на наступний день вони пробралися в столицю альянсу де знаходилась остання надія Альянсу крейсер «Артеміда».

Проникнувши до місця в столиці де знаходився крейсер Монтерат дав сигнал військам до початку операції «Монгол», військам які перебували біля крейсера було наказано перейти до оборонних позицій міста.

В цей час група під командуванням Монтерата проникнули на крейсер, Монтерат - Ну давайте професоре заведіть цю консервну банку, ми з полковником покладаємося на вас. Вікторія - Якщо такий розумний попробуй сам!!! Клартон - Так!!! Будите виясняти свої стосунки після операції, ви ще побийтеся тут!

Нарешті Вікторії вдалось запустити корабель і за наказом генерала Монтерата знищити оборонні позиції ворога після чого війська Золотого Легіону ввійшли в столицю. Монтерат - Ура!!! Завдяки нам війна закінчилась на нашу користь, тепер летимо на Дайнос, щоб показати Раді хто тут головний. Вікторія - Ти збираєшся здійснити переворот?. Монтерат - Так, якщо ми цього не зробимо Рада сама по збудиться нас, як непотребу чи як загрози! Клартон - Стас правий, або вони, або ми. Вікторія - Якщо так то я з вами.

На п’ятий день польоту в кабіну крейсеру заходить Клартон і запитує Вікторію чому вони з Монтератом розійшлись. Вікторія -:«Я познайомилась з ним ще на Землі, коли він був тільки лейтенантом, але почалась війна його відправили на Кубу для підготовки вторгнення, а я поступила в Університет озброєнь, після війни почуття згасли і ми розійшлися. Клартон - Зрозуміло, а що це за червона кнопка? Вікторія - Ні не натискай її!!!

 

Заручники Простору.

Після натиску полковником Клартоном червоної кнопки крейсер «Артеміда» здійснив гіперстрибок.

В кабіну пілотів забігає Монтерат - Що це було??? Вікторія - Цей йолоп натиснув кнопку гіперстрибка, який поглинув всю нашу енергію!!! Клартон - Я звідки знав, що то за кнопка. Вікторія - Треба було спочатку запитати, а потім натискати!!! Вікторія і Клартон далі сварилися, коли Монтерат подивився у вікно корабля через яке було видно планети системи якої не було в нашій галактиці. Монтерат - Народ, ми здається в іншій галактиці. Далі буде...

 

 

Глава 2: Новий Час.

 

Повернення.

Рік потому, планета Дайнос площа бази «Центуріон» 17:20. Кабінет коменданта бази, Рядовий – Сер!!! В небі над базою появився корабель ми думаємо, що це вторгнення Комендант – Не може бути! Хто спроможній нас атакувати. В той час корабель приземлився на площі бази в оточені гарнізону в бойовому стані. З корабля виходить Генерал Станіслав Монтерат разом з полковником Клартоном та рештою солдат які були на кораблі. Комендант – Пане Генерал, ми думали що ви загинули, вже рік як про вас нічого не чути. Монтерат – Так, довго мене не було, а знаєте на дорогах такі пробки ви навіть не уявляєте. Комендант – Так сер ви не змінилися, але сер нажаль мені віддано наказ доставити вас в столицю до трибуналу вразі якщо ви повернетесь. Монтерат – Так-так майор Трейд, теплий прийом, а хто наказав? Комендант – Наш Фюрер, після вашого зникнення військові здійснили переворот в імперії скинувши сенат, а Фюрером став Генерал-Полковник Макс Беріган. Монтерат – А хтось казав, що переворот це безглузда ідея. Клартон – Вона цього вже не почує. Комендант – Вибачте сер, тепер ви під арештом і Я мушу доправити вас в столицю. Монтерат – Дійте, наказ це наказ. На другий день Станіслава та Клартона привезли в столицю де на них чекав військовий трибунал.

 

Трибунал.

Імперський палац Овальна зала. Голова трибуналу – Генерал Станіслав Монтерат ви звинувачуєтесь у свавільному покиненню поля бою, безвідповідальному ставленні до своєї роботи та поведінці не достойної звання головнокомандуючого армії Золотого Легіону, що ви можете сказати у свій захист? Монтерат – Що я можу сказати у свій захист нічого, хоча мої дії були безвідповідальними та дурними, але тільки завдяки цьому Я здобув нашій країні перемогу у війні і тоді ніхто навіть не заїкнувся про неправильність моїх дій, а тепер я стою під трибуналом як військовий злочинець! Голова трибуналу – Ми не заперечуємо ваших військових успіхів і цінуємо те, що ви зробили, але ми не можемо діяти так як Рада, яка закривала очі на вашу поведінку та вихідки, і до речі де майор Вікторія Дебрейн? Монтерат – Мм. Ми поступили як свині промінявши її на кристали для гіпердвигуна, ми не мали вибору. Голова трибуналу – Вас за це треба повісити!!!! Але ми понижаємо вас у званні до полковника та заборону на командуванням армією Золотого Легіону, замість вас на цю посаду буде призначено Генерал-лейтенанта Віолету Елізабет Вайнхаус, а ось і вона. В залу заходить висока блондинка з холодними, як лід блакитними очима та постійно сумними вустами зі світло рожевою помадою. Монтерат – Жінка та ще й генерал, ви що здуріли! Голова трибуналу – Мало того ви з цього моменту є підлеглим Генерала Вайнхаус, а полковник Клартон хоч і виконував ваші накази, але це його не виправдовує і так як ми не бачимо гіршого покарання залишається вашим підлеглим до кінця кар’єри якщо доживе, на цьому трибунал завершено.

Монтерат – Пані Генерал мені дуже приємно служити на чолі такої гарної жінки, до речі ви одружені? Віолета – Станіслав, я дуже багато чула про вас, солдати вас обожнюють, а влада ненавидить, але це не значить, що я буду ставитись до вас з повагою чи симпатією ви мій підлеглий і ви будете виконувати мої накази, і відайте мені свій меч він є символом керування армією. Монтерат – Звичайно, тільки бережіть його я скоро його заберу. Віолета – Помрійте, але Я зроблю все щоб цю посаду утримати! Монтерат – Віолето ви мене неправильно зрозуміли мені ця посада непотрібна Я планую згодом утворити новий підрозділ військ і тоді Я заберу назад цей меч а вам подарую новий з вашим іменем, а то негоже носити іменну зброю, якщо це не подарунок чи трофей здобутий в битві. Віолета – О ви ще людина честі, ви ростете в моїх очах, хоча ви свиня бо проміняли жінку на двигун, гіршого поступку бути не може. Монтерат – Ви не знали Вікторії як людину тому нетреба мене звинувачувати, до речі вона добровільно на це погодилася і навіть вона це запропонувала тому звинувачувати мене нетреба. Віолета – хай так це мене не хвилює, Я направляю вас на Оріон на базу «Полум’я» це фортеця з 100 тисячним гарнізоном та повним озброєнням вам має сподобатися. Монтерат – Добре непогано, а в чому заковика? Віолета – В тому, що цей регіон населяє майже 600 тисяч немирійців, які недуже люблять нас і тому цей регіон зараз нестабільний та є загроза повстання тим більше після розформування корпусу «Аврора» зникло багато зброї та боєприпасів, тому ви якраз підходите під цю посаду. Монтерат – Зрозуміло, приступаю до роботи, а якщо підніметься повстання? Віолета – Придушити, але мирне населення неповинне постраждати ні за яку ціну, і візьміть меч це ваш.

 

 

Нова робота.

Станіслав Монтерат з Клартоном прибули на Оріон до фортеці «Полум’я» де для них організували парад в честь приїзду нового коменданта. Підполковник Майлз Бредлі – Сер вітаю вас на базі «Полум’я». Монтерат – Дякою підполковнику а де мій попередник чому він мене особисто не зустрів? Майлз – Він помер вчора, коли дізнався що його переводять на Неон, він зрадів, що спотикнувся і випав з вікна. Монтерат – Так, весело у вас, добре покажіть мій кабінет та кімнату. Майлз – Так точно, ідіть за мною, якщо хочете я проведу вам екскурсію по базі. Монтерат – Я якось сам огляну базу, а тебе назначаю моїм ад’ютантом. Майлз – Для мене честь служити вам. Монтерат – Добре, хочу тебе познайомити з полковником Річардом Клартоном моїм другом, а тепер види нас до мого кабінету є важлива розмова. Монтерат – Непогано, коли я був генералом в мене менший був, але перейдемо до справ Генерал Вайнхаус сказала мені, що в цьому регіоні ми маємо проблеми з населенням та до цього загострилися стосунки з державою Харма, яка має мільйонну армією за 300км звідси. Майлз – Так ситуація в цьому регіоні загостряється, немирійців в будь-яку мить можуть підняти повстання, а Харма в разі придушення його нашими військами оголосить нам війну і нападе, до того підчас розформування корпусу «Аврора» зникла частина арсеналу якою можна було озброїти триста тисяч чоловік, якщо ця зброя у немирійців у нас будуть великі проблеми. Клартон – Нам потрібно підкріплення, Я ще командую корпусом «Дракон» тому Стас зв’яжись з нашою генеральшею і хай вона переведе сюди мій корпус. Монтерат – Хороша ідея але Харма мають потужні радари тому щоб сюди направити війська і не спровокувати збройний конфлікт мені треба особисто відправитись до столиці на Дайнос, а поки ми повинні приготувати гарнізон до бою, укріпити позиції в цьому регіоні, і як могло зникнути стільки зброї з арсеналу? Майлз – Це знав колишній комендант, і вразі повстання вторгнення Харми буде непотрібним, бо хоча і немирійці не мають військової техніки, але кожного немерійця з малку готують битися за свій народ, тому це повстання просто придушити нашими танками і літаками не вийде. Монтерат – Добре через тиждень я відправляюся на Дайнос, а зараз Я хочу знати скільки техніки і зброї ми маємо? Майлз – Ми маємо 60 танків, 20 винищувачів та 14 штурмових вертольотів, до того ми маємо 5 ядерних ракет СС-12 та трохи вакуумних боєголовок. Монтерат – Небагато, але нормально бо я відчуваю, що тут буде непросте повстання, а ціла війна хоч менша за торішню, але якщо ми втратимо Оріон інші країни легко нападуть на нас разом з Альянсом, армія Золотого Легіону на даний момент має 10 мільйонів загартованих боями солдатів, інші країни можуть протиставити нам о коло 20 мільйонів, з них 12 мільйонів армія Альянсу, тому цю можливу війну ми повинні придушити, ще в її зароджені, або розпочнеться нова Системна війна і ми в ній переможцями не вийдемо. Клартон – Невже знову я й так всю свою кар’єру, а це 15 років провоював і тепер все починається знову.

 

Центральний Штаб

Через тиждень. Монтерат – Клартон ви з Майлзом залишаєтесь за головних, якщо будуть провокації ніякому разі не відкривайте вогонь першими я відправляюсь до столиці. Прибувши до столиці Станіслав направився до офісу Генерала-лейтинанта Віолети Вайнхаус. Зайшовши в кабінет Віолети Станіслав побачив її підчас нанесення макіяжу, коли Віолета побачила Станіслава вона сіпнула рукою і на її щоці була проведена риска світло-рожевої помади. Віолета – Стас, що ви тут робите, ви маєте бути на Оріоні?!!! Монтерат – Я маю до вас розмову яка має відбутися вживу і без сторонніх вух. Віолета – Ну якщо це серйозно то давайте. Монтерат – «В нас критична ситуація загроза не повстання, а війни яка може призвести до втрати контролю над Оріоном, тому мені треба, щоб ви відали наказ на переведення танкової дивізії до бази «Полум’я» та приготувати війська до відправки на Оріон у разі початку війни. Віолета – Добре Станіславе я віддам цей наказ, якщо ситуація загрожує безпеці цілої країни треба про це повідомити Фюрера. Монтерат – Фюрера нетреба сюди вмішувати, бо це тільки моє припущення і буде образливо, коли він забере всю славу собі, а вам вона не помішає, коли новий командувач армії особисто брав участь у битві та командував військами, що привело до перемоги гарно звучить і в нашій імперії появиться новий генерал, який згодом зможе стати навіть Фюрером. Віолета – ви мені лестите, значить вам слави нетреба? Монтерат – Я і так відомий а перемога у локальній війні мені нічого не дасть. Віолета – Хах, ви відаєте славу іншим, ну добре я зроблю все від мене залежне, але коли вечірка почнеться запросіть і мене. Монтерат – Звичайно, до зустрічі Віолето. Віолета – Станіслав за чикайте, сьогодні вечорі в Імперському палаці відбудеться офіцерський бал, якщо хочете можете прийти. Монтерат – Якщо мене запрошуєте ви я невідмінно прийду, треба бути в парадній формі? Віолета – Так, прийдіть ви не пожалієте. Зайшовши до палацу Станіслав побачив безліч людей які займають високі посади і мають досить молодий вигляд, як для таких посад, до Станіслава підходить Віолета. Віолета – Добрий вечір, як вам бал? Монтерат – Нудно, повно офісних щурів, які прикриваються своїми посадами в той час, коли країною керує Фюрер без жодних обмежень. Віолета – Ах, вам теж нудно, може, запросите мене на танець? Монтерат – Звичайно, це честь для мене. Після танцю Віолета пішла додому і Станіслав запропонував провести її.

Віолета – Дякою, що провели мене додому і дякою за ці квіти. Монтерат – Не дякуйте за приємні поступки це мій обов’язок приділяти увагу такій гарній жінці, як ви.

Віолета – Може зайдете до мене? Монтерат – Заманлива пропозиція, але я відмовлюся. Віолета – Це не пропозиція, це наказ! Двері будинку зачинилися. На другий день Монтерата викликали до офісу Фюрера. Монтерат – Вітаю за вашим проханням я прибув. Фюрер – Дякою, що прийшли я хотів запитати, як ідуть справи на Оріоні, кажуть є вірогідність повстання. Монтерат –Не зовсім, звичайно наші відносини з місцевими складні, але ситуація під повним контролем. Фюрер – Я радий це чути, а що це за подряпина у вас на шиї? Монтерат – Це я за дріт зачепився. Фюрер – Звичайно, і до речі вчора гарно танцювали з генералом-лейтинантом Вайнхаус. Монтерат – Приємно було поговорити, але через годину мій телепорт на Оріон, я можу бути вільним? Фюрер – Так звичайно, до зустрічі Станіславе Монтерат.

 

Буря в пустині

Повернувшись на Оріон Монтерат захопив з собою корпус «Дракон» і тепер під його командуванням було дві сотні танків та сто тисяч солдат, а навколо їх пустиня заповнена ворогами, які нападуть в будь-яку хвилину. Зайшовши в свій кабінет де сиділи Майлз з Клартоном граючи в покер. Монтерат – Так, що за чорт чому ви не на своїх робочих місцях вас, що в карцер кинути! Майлз – Вибачте сер більше це не повториться. Клартон – Майлз не зважай на нього увагу, а ти краще скажи, що кішка тебе подряпала, що з в штабі з секретаркою познайомився? Монтерат – Ні не секретарка, але ти її знаєш. Клартон – Чорт, Стас ти вже з начальством «граєшся» скоро на підвищення підеш. Монтерат – Ти як до мене при підлеглих звертаєшся я тебе можу і розжалувати, але ми маємо інші проблеми, мені надали підтримку в разі війни з Хармою Віолета відсилає сюди війська, але проблема втому, що Фюрер до цієї справи приложив руки, думаєте як немирійці отримали зброю, тому ми в положенні між війною та обвинувачені у зраді. Клартон – Поки тебе не було аборигени зібрали озброєну армію у містах та містечках навколо нас, а Харма проводить ракетні навчання на кордоні тому ми в замку один невірний крок і війна почалася. На другий день під стінами бази зібралися загони повстанців, які відкрили вогонь по стінам фортеці та зникли у піщаній бурі. Монтерат – Чорт! Вечірка почалася, Майлз де центр повстанців? Майлз – В місті Лоренсвіль, але їх там о коло двохсот тисяч. Монтерат – Відправ туди винищувачі, хай вони знищать паро будівель та трохи повстанців, ми виманемо їх з міста на відкриту місцевість і задавимо танками. Майлз – Так точно сер буде виконано. Клартон – Тоді я піду готовити війська. Монтерат – Добре, а я повідомлю Віолету. Після нальоту на Лоренсвіль повстанці повелися і рушили прямо в пастку, але під час битви розпочалася піщана буря і Клартон відступив назад до бази, щоб уникнути втрат через безпорадність танків за умов нульової видимості. Наступного дня повстанці запустили кілька залпів балістичними ракетами по базі. Вивівши танки Клартону вдалось розбити повстанців та ввести війська в Лоренсвіль, тоді командування прийняв Монтерат і продовжив бій з повстанцями в місті. Незважаючи, що повстанці не мали танків та винищувачів вони були озброєні не гірше за солдатів Золотого Легіону, тому впродовж битви обидві сторони несли втрати. Вибивши немирійців з міста Монтерат оточив їх та запропонував здатися, але по правому флангу військ під командуванням Клартона здійснили артилерійський удар і бунтарям вдалося обігнути танковий замок Монтерата та зникнути у піщаній бурі. Монтерат – Клартон розвертай танки і рушай до бази я з трьома полками закріплюся в місті і потім прибуду на базу. Майлз – Сер сенсори помітили війська Харми, ми їх попередили, що вони на нашій території, але вони заперечують це. Монтерат – Перепровірь дані сенсорів та повідом їх, якщо вони приблизяться до бази на 30 кілометрів ми відкриваємо вогонь. Майлз – Я зрозумів сер, кінець зв’язку. Клартон – Стас орли знайшли кроликів і готові їх підсмажити. Монтерат – Це точно повстанці вони озброєні. Клартон – Звичайно вони озброєнні, як ялинка на Новий рік. Монтерат – Тоді хай атакують. В той час декілька тисяч немирійців атакували позиції військ Монтерата в місті. Бій тривав декілька годин поки ворог не відступив назад в пустелю. Наступного дня Монтерат повів армію на місто Скенаскер периметр, якого був укріплений військами немирійців. Монтерат – Майлз запусти одну СС-12 по Скенаскеру, не хочу втрачати людей вводячи в це пекло армію. Після ядерного удару армія ввійшла у майже зруйноване місто де виживші здалися чи втекли в інші міста. За два тижня Монтерату вдалося вогнем та залізом придушити повстання. Повернувшись на базу на Станіслава чекала Віолета. Монтерат – О пані Генерал Вайнхаус, з якої нагоди ви нас порадували своїм приїздом? Віолета – Я прибула сюди з метою проконтролювати вашу роботу по придушенню повстання. Монтерат – Ну ми роззброїли всіх немирійців та надали допомогу постраждалим, а звіт у мене в кабінеті. Віолета – Ви кажете в кабінет, ну тоді проведіть мене до вашого кабінету. Монтерат – Залюбки мій генерале. Клартон – Ось подивися Майлз два роки його знаю, а дивувати мене він не перестає.

Після придушення повстання Станіслава Монтерата було підвищено до генерала-лейтинанта та призначено командуючим розвідки військ Золотого Легіону під командуванням самого фюрера з офісом в столиці імперії. Майора Майлза назначили комендантом фортеці «полум’я».

 

 

Глава 3: Загадки Імперії.

 

Дим без вогню.

Столиця. Командний штаб військ Золотого Легіону. Клартон – Стас з того часу, як ти став генералом мене завалили звітами які ти повинен писати, а не я мене це дістало!!!

Монтерат – Річарде ти мій заступник і це твоя робота допомагати мені в роботі, тим більше скоро твої муки закінчаться я наймаю на роботу секретаря, бо твоя робота не відповідає стандартам, тому можеш здихнути з полегшенням. Клартон – Нарешті, недарма я писав той жах. Монтерат – Мене хвилює немірійське повстання, чому вони його підняли і для чого, може, щоб розпочати війну з Хармою, але в чому мета ніяк не зрозумію і тіла загиблих зникли та,ще на Неоні епідемія розпочалася, люди як мухи мруть. Клартон – Навіть якщо Фюрер до цього причетний ми нічого не зможемо зробити, ми не при владі, а в цьому нам ніхто не поможе і помогти не захоче. Монтерат – Я це знаю, але ми маємо, щось зробити, або наша країна буде знищена з середини. Клартон – Може, Віолета поможе? Монтерат – Цікаво, як хіба підніме війська проти Фюрера. Клартон – А це ідея, ми повалимо його і ти станеш новим Фюрером імперії Золотого Легіону. Монтерат – Під командуванням Віолети лише три с половиною мільйони солдат та майже тридцять тисяч танків, а у Фюрера шість з половиною мільйони чоловік під рукою, ми не маємо шансів. Клартон – Ми можемо домовитися з Хармою про військовий союз і з її мільйонним військом ми, щось зможемо змінити в цій країні. Монтерат – А це щось, добре я зайду до Віолети поговорю. Клартон – Ага, поговорити знаю, як ти говориш.

Кабінет генерала Вайнхаус. Монтера – Привіт, як служба? Віолета – Знову ти, я вже не можу, ти замучив все! Монтерат – Та ні я прийшов поговорити про повстання. Віолета – Повстання, воно ж придушене. Монтерат – Ні, я планую підняти повстання.

Віолета – Ні-ні-ні мене у свої плани втягувати нетреба, хоч ти генерал, але мені проблем нетреба мені й так непогано. Монтерат – Повстання буде тоді, якщо я доведу, що Фюрер використовує свою владу в супереч інтересам імперії. Віолета – Ти розумієш, що це карається смертю. Монтерат – Так, але це наш обов’язок служити інтересам імперії. Віолета – Не думаю, що інтереси імперії заключаються в здобутті тобою влади над країною. Монтерат – Новим Фюрером можеш стати ти, якщо справишся. Віолета – Навіть, якщо ми піднімемо військовий переворот в нас невистачить військ, нас затопчуть легіони фюрера. Монтерат – По-перше переворот буде нескоро, а по-друге нам поможуть війська Харми. Віолета – Назнаю, як ти це зробиш, але нам чотирьох з половиною мільйонів солдат буде все одно мало. Монтерат – Я маю один козир в рукаві, але це мій секрет, який мені багато коштуватиме, якщо про нього дізнаються в штабі. Віолета – Мені ти можеш довіряти. Монтерат – Так, але ти можеш мене не зрозуміти. Віолета – Нічого після того, як я з тобою провела ніч мене ніщо вже не здивує. Монтерат – Мій брат є членом командування військами Альянсу. Віолета – Ну тоді зрозуміло, чому ти виграв війну з Альянсом. Монтерат – Ні, він в цьому участі не брав, він взагалі Золотий Легіон ненавидить. Віолета – Прямо сімейна драма, два брати які воюють за інтереси двох ворогуючих країн, ти мене все тики здивував трохи, але як це нам допоможе. Монтерат – Я можу організувати напад Альянсу на західні території імперії де знаходяться війська Фюрера під час нашого перевороту. Віолета – Це зрада! Монтерат – А переворот це так собі мітинг, коли мій брат буде розважатися, ми скинемо Фюрера та заключимо мирний договір з Альянсом, але на підготовку нашого плану піде о коло року. Віолета – Нашого плану ти, що я тут не при справах. Монтерат – Пізно дівчинко ми стобою непросто спимо разом, ай тепер ми ще й спільники в перевороті. Віолета – Куди я вплуталася, я не хочу бути повішаною молодою, краще я тебе вб’ю! Монтерат – Знову, мені це починає подобатися.

 

Нова Столиця.

В кабінет Монтерата приходить повідомлення від Фюрера. Фюрер – Станіславе я хочу, щоб ти зайшов до мене в кабінет. Монтерат – Добре ваша світлість я зараз прибуду. Зайшовши в кабінет до Фюрера він побачив засідання всього управління імперії. Фюрер – О ви прийшли, ми якраз на вас чекали, отож я пропоную перенести столицю імперії на Сиріус, що ви про це думаєте. Віолета – Навіщо це ж стільки роботи по перенесенню штабів, міністерств та інші органи управління країни, це немає сенсу. Монтерат – Я незгідний з цим новій імперії потрібна нова столиця, тим більше Сиріус дуже важлива планета і потребує розбудови індустрії, тому перенесення столиці позитивно відобразиться на розвитку планети. Фюрер – Ось хороші аргументи, Станіславе ви розумієтесь на управлінні країною і я хочу вас бачити на Сиріусі. Монтерат – Дякою ваша світлість, але я не можу покинути Дайнос з певних причин. Фюрер – Я вас зрозумів і це можне змінити. Віолета – Неможна переносити штаб командування східними легіонами! Фюрер – Я вас не зрозумів генерале Вайнхаус з чого ви взяли, що я маю переносити ваше міністерство. Монтерат – Ха-ха-ха, мова йде про мій стан здоров’я на мене негативно впливає атмосфера Сиріуса, а що ви подумали? Віолета – Я вибачаюся, просто мені почулося, що мав переноситися східний штаб. Фюрер – Ось приклад справжнього командуючого завжди думає про свою роботу, так тримати генерале, отож якщо ніхто не проти я ухвалюю указ про перенесення столиці на Сиріус.

В холі імперського палацу. Віолета – Стас я через тебе опозорилася, як мені це прийшло в голову не знаю. Монтерат – Нічого, зате на усміхнулася удача Фюрер буде з рештою командування на Сиріусі, а ми отримаємо можливість повністю контролювати східну частину імперії. Віолета – Добре наш план почав втілюватися в життя, чур палац мій! Монтерат – Чорт!!! Я проґавив палай, тоді я забираю штаб командування собі. Віолета – Добре, тільки де ти набереш стільки персоналу? Монтерат – Нічого мого барахла на пів корпусу хватить. Віолета – Ти збираєшся переїхати жити в штаб ти здурів, але зате я маю свій палац я королева.

 

Війська Харми.

Місяць потому планета Оріон база «Полум’я». Монтерат – Привіт Майлзе, як служба немирійці ти себе ведуть так, проблем нема? Майлз – Все добре, але чому ви тут, ви зараз командуючий розвідки маєте бути в новій столиці. Монтерат – Я тут з власних справ направляюся в Харму. Майлз – А Віолета мені говорила про ваш план я надам вам спец-супровід. Монтерат дякою, Майлзе якщо почнеться переворот я можу на тебе розраховувати? Майлз – Звичайно Генерале я і мої люди завжди підтримаємо вас. Дякою, я ціную твою відданість нашій країні, а до Харми я вирушу завтра. На другий Монтерат відправився до столиці держави Харми шлях до якої пролягав через пустелю «Кетеш», яка кишіла бандами розбійників та немирійськими повстанцями. Командир танкового конвою – Генерале сенсори засікли форми життя за десять кілометрів звідси, це можуть бути повстанці чи бандити. Монтерат – Приготуватися до можливого бою покажемо силу танків «Дракона». Група Монтерата зіткнулася з загоном повстанців, які відразу відкрили вогонь з гранатометів по танках, але декілька гарматних залпів розігнали ворога і група Генерала рушила далі. Прибувши до кордону з Хармою Монтерат подякував солдатам корпусу «Дракон» і пішов до застави Харми. Монтерат – Привіт я генерал Станіслав Монтерат військ Золотого Легіону і я прошу доправити мене до вашої столиці.

Командир застави – Мм. В нас вперше такий випадок, але якщо ви з важливою місією то ми вас доправимо до столиці. Прибувши в столицю Станіслав відправився до королівського палацу на аудієнцію до короля Харми Ксеркса ІІІ.

Монтерат – Вітаю ваше величність, можливо ви про мене чули я генерал Станіслав Монтерат. Ксеркс – Я знаю вас, ви легенда Системної війни, що привело такого полководця до мене, як ви? Монтерат – Я прибув до вас з неофіційним візитом, хоча буду говорити від імені моєї держави. Ксеркс – Цікаво і в чому полягає мета вашого візиту? Монтерат – Я прибув просити військової підтримки в разі підняття повстання проти Фюрера Макса Берігана. Ксеркс – Ви при розумі, ви хочете, щоб я виступив проти військ Імперії, це абсурд. Монтерат – Ні, якщо вислухаєте мене до кінця. Ксеркс – Добре я вас вислухаю, але лише з поваги до вас. Монтерат – Цього на даний момент достатньо, отож я планую здійснити державний переворот, якщо доведу, що Беріган діє в супереч інтересів Золотого Легіону, я можу організувати напад військ Альянсу на західні території імперії і тоді я оголошу, що він нездатний виконувати повноваження Фюрера і я стаю тимчасовим керівником країни і тоді наша об’єднана армія та армія Альянсу розбиваємо війська Берігана і ми матимемо нову владу в імперії. Ксеркс – Досить непогано, але що зробив Беріган, щоб скинути його з влади? Монтерат – Достатню повстання в Німерії, яке за моїми підозрами було організоване ним та зникненням тіл померлих в військовому конфлікті, а що утне він далі навіть я не можу передбачити, але він планує, щось масштабне і я не думаю, що вашу країну обійде це боком. Ксеркс – Добре, якщо я погоджуся брати участь в перевороті, що я отримаю? Монтерат – Наприклад – посаду члена синату Нової імперії та можливість впливати на хід справ на Оріоні, навіть більше того я назначу вас губернатором планети, але ви будете дотримуватися всіх законів Золотого Легіону. Ксеркс – А, якщо я здам вас Берігану? Монтерат – Ви будете першим королем Харми, якого живцем переїхали танком. Ксеркс – Тоді я погоджуюся з вашими умовами і підчас перевороту передаю командування військами вам. Монтерат – Я радий, що ви прийняли мудре рішення і прошу нікому не розповідати про нашу розмову навіть близькому оточенню, бо в Берігана багато шпигуні по всій системі. Ксеркс – Я зрозумів, але якщо через ваші дії постраждає народ Харми ви пожалкуєте про це!!! Монтерат – Все буде класно, бойові дії,може, навіть не будуть проходити на Оріоні.

Старі друзі.

Штаб Розвідки Імперії. В свій кабінет заходить Монтерат. Монтерат – Привіт Клартон вгадай за, що я домовився? Клартон – Станіслав! В нас гості. Монтерат – Господи, що ти тут робиш, ти маєш бути в іншій галактиці? Вікторія – Мені теж тебе приємно бачити Станіславе, о ти знову генерал вмієш викручуватися. Монтерат – Як ти повернулася? Вікторія – Просто я домовилася невіолянами і вони відкрили свій портал сюди, до того ж я прибула сюди за два місяця до вас. Монтерат – Чого ти за ці півроку не заходила, не писала, не дзвонила? Вікторія - Я була занята державними справами і до того ти був в немилості у влади, а я своєю кар’єрою не хотіла ризикувати. Монтерат – Як завжди на першому місці кар’єра, і над чим ти працюєш, новими ракетними боєголовками, самовідновною бронею, чи над хімічною зброєю? Вікторія – Ні я працюю в сфері біотехнологій та генетики, але нажаль більше я тобі не можу сказати. Монтерат – Навіть не хочу це знати, нічого хорошого від твоїх розробок чекати не можна. Вікторія – Зате, якщо ти не знав я права рука Фюрера і маю звання генерал-майора. Монтерат – Тільки нетреба хвалитися, я теж би мав високе положення, якби потурав владі. Вікторія – Це твої проблеми, якщо тобі подобається бути невдахою, який відкидає свої можливості, а вони у тебе є, в бік то нетреба когось обвинувачувати у підлизуванні до керівництва. Монтерат – Віка ти ж знаєш, що не люблю виконувати те з чим я не згодний, бо мої переконання для мене головне і не під кого я пригинатися не буду. Вікторія – Досить, я сюди пришла повідомити тебе і ще генерала Вайнхаус скажеш де його кабінет, що Фюрер прийняв план модернізації армії і почне це з західних військ, указ входить в дію через півроку. Монтерат – Західні війська, можливо їх і треба модернізувати, але східні легіони це еліта всієї армії і не думаю, що генерал Вайнхаус погодиться з цим. Вікторія – Станіслав, може я тебе нічим не вражу, але інші чоловіки мені не зможуть опиратися. Монтерат – Ти не знаєш генерала-лейтинанта і твій шарм на нього не вплине. Вікторія – Ти мене недооцінюєш. Монтерат – Закладемося, якщо ти спокусиш генерала я цілую Клартона при солдатах, а якщо ні ти чистиш при солдатах мої туфлі.

Вікторія – Добре, але ти поцілуєш Клартона по-французьки. Монтерат – Добре. Монтерат заводить Вікторію до кабінету Віолети. Монтерат – Генерале Вайнхаус представляю вам генерал-майора Вікторію Дебрейн. Віолета – Дуже приємно генерале Дебрейн, з якою метою ви до мене завітали? Вікторія – Монтерат, щоб тобі пусто стало, я тебе ненавиджу, чому ти не сказав, що генерал це жінка! Монтерат – Добре, що я сьогодні не встигнув начисти свої парадні чоботи. Вікторія – Я вибачаюся генерале Вайнхаус, генерал Монтерат передасть вам повідомлення від Фюрера, а я маю невідкладні справи, ще раз вибачаюся. В холі штабу. Вікторія – Де твої солдати давай покінчимо з цим скоріше. Монтерат – Ідемо на площу, Клартон захопи лак для взуття. Вікторія – Ти свиня Монтерат, як ти можеш бути генералом я не розумію. Монтерат – Ось і площа, ви готові генерале? Вікторія – Іди ти, давай лак і скликай людей гад! Монтерат – Навіщо ось площа ти ж казала, що в тебе невідкладні справи? Вікторія – А лиш ти, а я вже думала про помсту, вмієш ти грати на нервах. Монтерат – Ні, просто я не хочу ганьбитися тим, що жінка чистить мені взуття я ж генерал, а не шестирічний хлопчик і принижувати жінку це по-чоловічому. Вікторія – Ти як був прикалістом так і ним залишився, мені вже час до зустрічі. Монтерат – Вдало доїхати. Клартон – Навіщо цей цирк? Монтерат – Річарде, якби вона довше би з нами поговорила, то наший план накрився мідним тазом. Клартон – Розумно, а якби вона залишилася то щоб ми робили. Монтерат – Тоді я її напоїв би, а ти відвів до себе додому поклав спати і на ранок приніс сніданок в постіль, після чого вона ніколи сюди би не приїхала. Клартон – Ти людина, яка собою доводить, що стратегія це мистецтво. Кабінет Віолети. Віолета – То це та сама Вікторія, яку ви кинули в іншій галактиці після чого вона повернулася та стала генералом і правою рукою Берігана, а вона молодець. Монтерат - Якби я її не здихався б, то завтра ми літали б у відкритому космосі, чи пішли на корм динозаврам. Віолета – І, що нам робити? Монтерат – Я відправлюся на Сиріус, щоб вияснити, що вони готують там і чого нам чекати. Віолета – Добре, це нам не завадить, а що ти сьогодні робиш вечором? Монтерат – Веду одну дівчину на вечерю, а що? Віолета – Яку дівчину!? Монтерат – Молоду блондинку з штабу ну ти її не знаєш. Віолета – Добре, а гроші в тебе є, може позичити, бо ціни підросли. Монтерат – Кожен платитиме за себе. Віолета – Ну ти гад, іди звідси і ще одне вечорі забереш мене, бо моя машина в ремонті. Вечором. Віолета – Стас ти придурок ти, що на танкові їздиш!!!

 

Темний Легіон.

Прибувши на Сиріус в нову столицю імперії Монтерат направився до палацу Фюрера. Монтерат – Довбане червоне небо, як тут можна жити, а воювати це взагалі. Увійшовши в палац Станіслав зустрів Вікторію. Вікторія – Генерал Монтерат, що ви тут робите? Монтерат – Привіт Вікторіє, я тут приїхав подивитися на нову столицю, зайди до Фюрера, може подивлюся на підготовку до модернізації армії. Вікторія – Хах, на тебе це непохоже, ти ж сюди прийшов не стосунки з владою налагоджувати чи не так. Монтерат – Так, ти мене знаєш я тут, щоб дізнатися про ваші плани, а то на Дайносі мені нудно, а модернізація армії задумана неспроста. Вікторія – Тоді я тобі покажу, як ми втілюємо указ Берігана у життя, ми поїдемо до моєї лабораторії на окраїні столиці. Монтерат відправився з Вікторією до військової лабораторії №13. Вікторія – Ось тут я творю майбутнє нашої армії, ти мабуть знаєш, що кристал некрит виділяє кисень, але я дослідила, що некрит відновлює мертві клітини і теоретично при постійному вживанні його розчину людина перестає старіти. Монтерат – Ну це не новина, хоча деякі вчені цю властивість заперечують і можливість жити вічність нереальна, бо клітини мозку некрит не відновлює і будь-яка жива істота згодом помре. Вікторія – Ти правий, але за допомогою некриту ми навчилися клонувати людей і теоретично людина може жити вічно. Монтерат – Але клонування солдат може принести користь тільки підчас бойових дій, а зараз ми не з ким не воюємо і клонування це взагалі порушення моральних принципів людства, а в мирний час про це і мови не може йти. Вікторія – Я не займаюся клонуванням, але за принципом цієї технології ми створюємо тіла, які за допомогою програмування стануть ідеальними солдатами без страху, болю, сумнівів та взагалі без якихось почуттів. Монтерат – Геніально, але в мене два питання, перше це де ви берете матеріал для цих тіл, а друге, як ви ними збираєтесь керувати? Вікторія – Біоматеріал ми створюємо синтетично, а керувати ним дуже легко ми за допомогою процесора в корі головного мозку ми даємо наказ, а вони різноманітними способами його виконують. Монтерат – Значить, якщо ним наказати знищити мирне населення вони це відразу виконують? Вікторія – Так, але хто таке, може наказати, ці війська нам потрібні, щоб розширити кордони нашої держави чи захищати їх. Монтерат – Ідея хороша, але досить ненадійна тим, той хто керує цими солдатами, може віддавати їм будь-які накази незалежно чи вони направлені проти інтересів імперії та її народу, тому я негативно ставлюся до цього задуму. Вікторія – А твоя думка ні нащо не впливає і навіть не думай піднімати повстання у тебе немає шансів і навіть ти це розумієш, тому ти краще сиди тихо, бо твій зірковий час закінчився. Монтерат – Мені тільки тридцять п’ять, тому списувати мене зарано і за допомогою некриту я ще нескоро постарію. Вікторія – Ти здурів, через місяць буде створено триста п’ятдесят тисяч таких солдат, а через рік них буде мільйон і вже ніхто не зможе зупинити нас.

Монтерат – Ваш план провалиться незалежно від того скільки ви будете мати військ, бо пішовши проти свого народу, чи ведучи свій народ до загибелі не один правитель не втримається при владі на довго, можеш передати це Берігану я достатньо побачив дякою за екскурсію.

Вікторія – Нероби дурниць, бо люди яких ти любиш, можуть постраждати від цього. Монтерат – Не погрожуй мені, бо я недодивлюсь на те, що ти жінка! Вікторія – Я зможу постояти за себе, а чи зможеш захистити її ти о це питання. Монтерат – Тільки по смійте і ви опинитесь в пеклі, ще за життя. Після того, як Станіслав покинув Сиріус Вікторія пішла до кабінету Берігана. Вікторія – Привіт Максе, вгадай хто сьогодні побував на Сиріусі? Беріган – І, що він не погодився приєднатися до нас? Вікторія – Звичайно, що ні, хоча він зараз не становить небезпеки, Монтерат ніколи не пожертвує людьми, якщо не буде впевненим у перемозі, а він усвідомив, що шансів він немає, тим більше він закоханий у генерала Вайнхаус і зараз він її ні на хвилину не за лише. Беріган – Прекрасно, тепер нас ніхто не зупинить моє кохання.

 

 

Глава 4: Переворот.

 

Конференція.

Повернувшись з Сиріуса Станіслав одразу направився до будинку Віолети. Монтерат – Віолето ти де! Віолета – На кухні, а що сталося? Монтерат – Привіт кохана, збирайся ми вирушаємо на Оріон. Віолета – Навіщо, чи це якесь романтичне побачення в пустині? Монтерат – Нажаль ні, ми вирушаємо до фортеці «Полум’я» через зміну основного плану, я вже повідомив решту. Віолета – А чому зараз, ще рано? Монтерат – Я був на Сиріусі, Беріган створює армію біосолдатів і через місяць він буде мати вже півмільйону солдат з процесорами замість мізків. Віолета – Армія, яка виконуватиме будь-які накази. Монтерат – Саме так, тому діяти потрібно негайно. Прибувши на базу «Полум’я» в підземному бункері в Монтерат організував збори з всіма членами майбутнього перевороту, але всі чекали на одну особу без якої переворот не матиме успіху. Ксеркс – Ну і де ваш гарант нашої перемоги Монтерате? Монтерат – Ваше величність не переживайте він прийде для нього ж краще. І в той момент відчиняються двері входу в залу де проходить зібрання, з яких виходить молодий чоловік у військовій уніформі Альянсу. Монтерат – Пані та панове представляю вам командуючого дискантними військами Альянсу Богдана Тейтена. Віолета – Цікаво, як брати стали командуючими військ ворожих країн? Богдан – Ну це довга історія, але ми тут зібралися з важливіших причин, як мій любий брат мені казав ви плануєте військовий переворот, а від мене вимагається напасти на вашу країну, щоб прийняти основні сили вашого Фюрера на себе. Монтерат – Саме так, нам відомо, що Беріган має під своїм командуванням шість з половиною мільйони солдат і проблема втому, що він займається створенням нової армії на основі генної інженерії, чиї солдати не відчувають болю, страху, сумніву та без роздумів виконують будь-які накази і вбити їх можна лише пострілом в голову, чи повним знищенням тіла і це боюсь неєдиний сюрприз, який готує він нам. Віолета – Отож нам потрібно об’єднати зусилля і скинути Берігана, або він захопить системи Оріон та Сиріус, чи інші сонячні системи. Богдан – Я вас зрозумів, але чому ви не повідомили про це уряд моєї країни, а не мене? Монтерат – А ти як думаєш, ми зв’яжемося з вашим сенатом і скажемо нападіть на нас, бо наш лідер хоче захопити світ, так? Богдан – Ну тепер я зрозумів, а який привід послужить для початку війни? Монтерат – Ракетного удару по одній з ваших планет, звичайно ракетами без боєголовок. Богдан – Ну тоді я організую вторгнення своїх військ без проблем. Ксеркс – Добре Монтерате твій брат організує вторгнення, а що робитимеш ти? Монтерат – Ми з генералом Вайнхаус проголосимо квотум недовіри до Фюрера та розпочнемо військові дії з метою його скинення з посту, а ваша армія Ксерксе буде виконувати оборонну функцію, коли східний легіон буде воювати з центральним, а війська Альянсу боротимуться з західним легіоном і коли основні війська Берігана будуть розбитими я поведу армію на штурм Нової столиці. Віолета – Звичайно ця війна буде тривати місяці, але ми зможемо отримати перемогу і тоді новий Фюрер, можливо я підпише мирний договір з Альянсом і всі ми заживемо щасливо і красиво. Монтерат – Тільки без цих дівочих приморочок, а так все, ніби, ясно всі можуть бути вільні, через місяць починаємо операцію «Напалм». Після наради до Станіслава підходить Богдан. Богдан – Ну брате ти всіх нас втягнув у велику дупу, знай якщо мої війська будуть знищенні через твої дурні амбіції, я тебе заставлю всіх хоронити, а потім пояснювати родичам загиблих, чому їхні сини загинули, ти мене зрозумів? Монтерат – Чуєш, мені аж ніяк не хочеться дивитися, як гинуть люди, але якщо ми не розпочнемо війну зараз, тоді пізніше не буде вже за що воювати.

 

Весілля.

Після довгих роздумів Станіслав заходить до кабінету Віолети. Монтерат – Вибач, що потурбував, але я маю поговорити про нас з тобою. Віолета – Ти мене заінтригував, ну давай розказуй. Монтерат – Ми вже тривалий час зустрічаємося і я хочу сказати, що ти найдороща людина для мене, а через місяць почнеться війна і я невпевнений, що ми її переживемо, тому я хочу попросити вас генерал-лейтенанте Віолето Вайнхаус стати моєю дружиною? Віолета – Стас, я вражена, звичайно я погоджуюся на твою пропозицію, але це так несподівано і всі ці події. Монтерат – Ні одна війна не зруйнує нашого кохання, я до останнього подиху буду тебе кохати і нікому не дозволю розлучити нас. Віолета – Добре Стас, хватить мила, ми стобою військові тому де будемо одружуватися? Монтерат – Ага, тут в колишньому імперському палаці досить непогано, Я піджену танки та солдат і ми разом в’їдемо до імперської алеї на танкові і на верхній сходинці біля входу в палац нас одружать. Віолета – Добре, мене все влаштовує, весілля буде післязавтра. В день весілля на імперській алеї в дві колони один напроти одного до самого палацу вишикувалися війська в парадній формі, о дванадцятій годині через алейну арку в’їжджає танк з Станіславом та Віолетою на борту, які віддавали честь присутнім солдатам, пара була вбрана теж в парадні мундири, зійшовши на останню сходинку перед дверима у палац Станіслав та Віолета обмінялися шлюбними обітницями і з того моменту вони стали чоловіком та дружиною.

 

Вторгнення.

Стара столиця – Імперський палац. Монтерат – Сьогодні настав історичний день в історії нашої країни і. Богдан – О, чудь не забув вітаю тебе і Віолету з весіллям. Монтерат – Богдан! Чорт забирай, дякою звичайно, але я тут, може говорю і будь ласка не перебивай мене!!! Богдан – Ой подумаєш, всі ми знаємо на, що ми підписалися, а мій брат нечасто жениться! Монтерат – Ой, добре будемо дотримувати план, сьогодні о вісімнадцятій годині за земним часом по планеті Кандерон ми наносимо ракетний удар, після чого війська під командуванням Генерала Тейтена вторгаються на планети Нексус та Дейтус. Віолета – Після атаки наші люди на Сиріусі підривають хромосфери не даючи новому легіону Берігана вступити в гру, тим часом коли мої війська займуть планети Фобус та Цесус, що перекриє дорогу імперським військам до Дайносу. Богдан – Але ви забули про зоряний флот Берігана, а це два фрегата класу «Арес» та три перевізники класу «Титан» і що ви з ними плануєте робити? Монтерат – Ми маємо крейсер «Артеміда» та новий зоряний авіаносець «Афіна» з стами винищувачами класу «Раптор» на борту, томи ми зупинимо флот Берігана до того як осягнуть Дайносу. Ксеркс – А кораблі перевізники скільки можуть тримати на борту солдат? Трейд – Три перевізники класу «Титан» можуть перевести до півмільйона чоловік за допомогою хронозбереження. Монтерат – Скоріше всього це будуть нові солдатики, а вони становлять серйозну небезпеку. Віолета – Отож сьогодні ми розпочнемо творити історію, змиємо вогнем і кров’ю весь бруд, який осів на наші держави.

Рівно о 18:00 хроносфера на базі «Центуріон» активувалася і на орбіті планети Дайнос відкрився хроновихор в який було запущено десять ракет з трьома боєголовками в кожній, в цей момент на орбіті планети Кандерон відкрився такий же вихор з якого вилетіли ракети, які при вході в атмосферу планети випустили боєголовки, що повинні зірватися в верхніх шарах атмосфери спричинивши надпотужний електромагнітний імпульс, який виведе всю електроніку на планеті. Після імпульсу керівництво Альянсу вирішило, що це був напад і видало наказ про військове вторгнення на території імперії Золотого Легіону під командуванням генерала Тейтена. Столиця Альянсу будівля Парламенту. Прем’єр-міністр – Генерале Богдан Тейтен наш уряд назнає вас командуючим нашими військами підчас вторгнення в імперію. Богдан – Дякою, для мене це честь командувати армією і привести її до перемоги. Прем’єр-міністр – Ми покладаємо на вас великі надії, тому готуйтесь до висадки на Оріон та Дайнос. Богдан – Я вибачаюся, але я не погоджуюся з вашим рішенням, тому-що на східних територіях імперії розміщенні елітні підрозділи Золотого Легіону і ми не зможемо швидко досягнути перемоги чи взагалі перемогти, я пропоную вдарити по планетам Нексус та Дейтус, що відкриє нам дорогу до Сиріуса столиці імперії і ми здобудемо перемого швидко і з меншими втратами. Прем’єр-міністр – Ми одобряємо вашу пропозицію, тим більше ви генерал вам видніше. Богдан – Дякою за вашу довіру, тоді я приступаю до роботи.

 

Імперія в вогні.

Війська Альянсу вторглися у західні володіння імперії та вступили в бій з імперськими військами. Після першого тижня війни Віолета публічно заявила, що Беріган нездатний контролювати ситуацію та його рішення фатально впливають на становище держави і бере владу в країні у свої руки. Сиріус – Імперський палац. Беріган – Якого біса воно посміла виступити проти мене, ця стерва пожалкує, що народилася на цей світ!!! Вікторія – Сама вона на це не пішла б, це Монтерат її підмовив, він давно хотів прибрати всю владу до своїх рук, а тут якраз і момент підходящий. Беріган – Нічого я направлю проти них центральні легіони, а на Дайнос пришлю наших новеньких солдатиків хай захлинуться своєю ж кров’ю!!! Вікторія – В нас є проблема, люди Станіслава підірвали всі хроносфери на планеті. Беріган – Нічого, пошлю зоряний флот, вони заплатять за свою наглість!!!

Тиждень потому. На планеті Цесус війська Вайнхаус ведуть запеклі бої з центральним легіоном, Віолеті вдається відбивати атаки, хоча чисельна перевага ворога дає своє та й нові ворожі підрозділи все прибувають і прибивають. Віолета – Чорт!!! Де вони тільки беруться, зв’яжіть мене з Монтератом!!! Монтерат – Так моє кохання. Віолета – Де тебе носить, швидко тягни на Цесус свою дупу і проведи генеральне прибирання!!! Монтерат – Трейд розвертайся, нам треба провести зачистку, а то моя дружина не справляється з хатньою роботою. Прибувши на орбіту планети крейсер відкрив вогонь по військам Берігана і коли здавалося, що все скінчилося ворог розвернув проти кораблеві батареї які поливали крейсер вогнем. Монтера – Що за чорт, вони сміють відстрілюватися по нам! Трейд шмальни по напалмом та кластерними ракетами хай притихнуть. В той час, коли Станіслав з Віолетою розбиралися з центральним легіоном Беріган направив флот на Дайнос з своїми новими військами на бурту. Монтерат – Ось це я розумію війна. Трейд – Генерале розвідка доповіла, що імперський флот вирушив на Дайнос, на його борту біосолдати та модернізовані МБО (Мобільний бойовий обладунок). Монтера – Ясно, ми повинні перехватити їх до того, як флот добереться до Дайносу. Трейд – Як ми це зробимо, вони в гіперпросторі. Монтерат – Коли флот пролітатиме наш сектор ми здійснено імпульсний удар, який виведе них з гіперпростору. Трейд – Сер датчики зафіксували кораблі! Монтерат – Запускай імпульс, зараз погаємося у Зоряні Війни. Після імпульсу флот вийшов з гіперпростору і розпочалася битва. Проти двох кораблів Монтерата Беріган висунув п’ять своїх і розпочалася битва. Ворог розпочав наносити залповий вогонь по кораблям Станіслава. У відповідь Монтерат випустив по ворогу хвилю плазмових ракет пошкодивши один із фрегатів «Арес». Коли Станіслав добивав фрегати три перевізники змогли втекти. Монтерат – Нам треба, наздогнати перевізника, поки ще не висадилися війська. Станіслав не встиг прибути до Дайносу до висадки військ, але він зміг знищити всю ескадру Берігана, позбавивши цим його війська вогневої підтримки, хоч і в цій перемозі Станіслав, майже втратив авіаносець «Афіну» також сильно було пошкоджено крейсер. В цей момент приходить повідомлення, що війська Альянсу прорвали зовнішню оборону Сиріусу та висадилися на планеті, хоча імперські війська не дають їм підійти до столиці, але це питання часу. Монтерат – Чорт! Мій брат хоче забрати всю славу собі, треба вирушати на Сиріус. Зв’яжіть мене з Клартон! Клартон – Що там Стас, дякою за допомогу. Монтерат – Річарде я відправляюся на Сиріус, ти зможеш сам справитися з ворогом? Клартон – Я роздавлю їх танками, хай тільки появляться! Монтерат – Добре Річарде, тоді я лечу. Війна тривала майже на всіх планетах Золотого Легіону, але перемогу треба було вирвати з грудей ворога і тому війна тільки розпочалася.

 

Східний фронт.

Планета Фобус. На планеті ведуться бої між об’єднаною армію Харми та Східного легіону з п’ятим імперським корпусом Центрального легіону. Майлз – Ця хармська артилерія досить непогана ворог навіть припинив наступ. І в цей момент загули сирени повітряної тривоги, сенсори засікли три ескадрильї імперських штурмовиків, які взяли на ціль артилерійські батареї. Майлз – Піднімайте винищувачі та розвертайте ПВО. Розпочалася битва нічне небо осипалося вибухами і вогнем з ПВО та винищувачів і штурмовиків. Майлз – Ой. Коли це припиниться? Майор – Сер на нас кинули танки! Майлз – Чорт! Пошли проти них шосту хармську дивізію і тридцять танків для підтримки, а командувачем назначаю тебе. Майор – Так сер! Майлз – Зв’яжіть мене з командуючим другої батареї. Командуючий Грікс – Слухаю командуючий, ви мене викликали? Майлз – Так, ти повинен забезпечити вогневу підтримку шостій девізії. Тим часом Клартон зіткнувся з новою армією Берігана, ці солдати були швидкими і безстрашними, хоча військовою технікою Клартон переважав, але вони без великих труднощів знищували танки, а в бою з солдатами, вони були звірами, навіть встреливши в них цілу обойму, вони далі продовжували воювати і могли одним ударом вбити. Наносячи авіа удари по ворогу Клартону вдається тримати його на певній дистанції від старої столиці, але війська Берігана ввели в бій нові МБО, які технічно були кращими ніж танки корпусу «Дракон», які вважаються найкращими і коли дві армії зіткнулися в битві, МБО показали свої переваги у введенні бою в лісистій місцевості, втрати Клартона досить великі, але танки мають вагову перевагу, що при зіткненні з МБО можуть просто розламати його навпіл. Після двох годин бою з великими втратами Клартону вдалося розбити наступ ворога.

В цей час на Цесусі Віолета продовжує воювати з центральними військами. Віолета – Нам залишилося небагато, один масований наступ на їхній командний пункт і ми захопимо хроносферу перекривши їм повітря. Полковник Нокс - Але Генерале, що нанести їм нищівний удар нам треба задіяти всі сили і права на помилку ми не матимемо, або все, або кінець. Віолета – Я згодна з тобою Ноксе, права на помилку ми не маємо, але зараз найкращий час, щоб перемогти. Нокс – Я розумію, але нам не вистачає танків, літаків і навіть людей. Віолета – Це не проблема, я попрошу в Клартона тисячу чи дві танків, а у Майлза візьму дві девізії хармських солдатів, тому зв’яжіть мене з ними. Клартон – Так Віолето, щось треба? Віолета – Привіт Річарде, я планую масштабний наступ і мені потрібні танки, десь тисячі дві. Клартон – Я би з радістю, але в самого проблем хватає, ті нові со


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.029 сек.)