АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Політична карта Австралії та Океанії

Читайте также:
  1. III. Требования к картам
  2. V. РАЗВИТИЕ ФИЛОСОФСКИХ ИДЕЙ ПОСЛЕ ДЕКАРТА
  3. В Азії — 13, в Європі — 12, в Африці — 3, в Океанії — 1, в Америці їх немає.
  4. В Океанії — Тонга.
  5. Винная карта
  6. Вопрос 28. Операции банка с банковскими картами
  7. Вульгарна політична економія про кризи
  8. Діагностична карта
  9. з курсу «Політична географія»
  10. ИНСТРУКЦИОННО - ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ КАРТА
  11. ИНСТРУКЦИОННО - ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ КАРТА
  12. ИНСТРУКЦИОННО - ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ КАРТА

1) Австралія і Океанія — це частина світу, що складається з материка Австралія, островів, що прилягають до Австралії, і островів, які входять у Океанію.

Загальна площа Австралії та Океанії становить 8,52 млн км², населення — 32,6 млн осіб.

Для Австралії та Океанії характерний високий ендемізм флори і фауни.

При поділі всієї суші на частини світу Океанія зазвичай об'єднується з Австралією, це — не єдиний відомий варіант розподілу суші на частини світу.

Австралія - за геологічним віком вважається найстарішим континентом. Він являє собою величезне плато увігнуте в центральній частині і піднятими по краям. Рівнини займають 95% території, велика їх частина – це безлюдний простір із пустель і боліт. У той же час континент багатий підземними водами, які утворюють величезні артезіанські басейни на глибині від 20 м до 2 км.

Океанія: Великі острови гористі, розсічені долинами. Багато островів центральної частини Тихого океану не що інше, як конічні вершини підводних вулканів. Однак більшість островів Полінезії і східній Мікронезії - низькі коралові атоли, іноді ледь піднімаються над водою. Це <живі> острова. Їх побудували по колу підводних вулканічних вершин живі морські організми - корали.

Австралія - найменший з материків. Площа його 7,7 млн. км2. Це, мабуть, і найбільш незвичайний материк земної кулі. Приблизно 50 млн. років тому він відокремився від праконті-ненту Гондвани і з тих пір існує в ізоляції. Вважається, що корінні жителі країни - аборигени переселилися з Азії 40 - 50 тис. років тому. Мисливці і збирачі коріння, ягід, горіхів, лікарських трав, місцеві жителі користувалися кам'яними знаряддями праці навіть у XVII ст., (коли до берегів Австралії стали причалювати її першовідкривачі - європейці). Австралія - країна іммігрантів. Основна частина населення - нащадки переселенців.

Океанія - це найбільше у світі скупчення островів (близько 10 тис.) у центральній і західній частинах Тихого океану. Острови розташовані між субтропічними широтами північної півкулі і помірними - південного. Найбільші острови в Океанії - Нова Гвінея (його західна половина - провінція Іріан Джая належить Індонезії) і Нова Зеландія (Північний і Південний острови). Вони займають 80% території Океанії. В Океанії вчені виділяють три великі групи островів:''' Меланезія - самі західні і великі острови; Мікронезія - дрібні острови на північ від Меланезії; Полінезія - острови в центральній частині океану.Кожна з цих груп складається з декількох архіпелагів.У самостійну частину Океанії виділяється Нова Зеландія, хоча за своїм етнічним складом вона ближче до Полінезії.

Австралія омивається Тихим та Індійським Океаном, Океанія-Тихим

Мандрівник Метью Фліндерс (1774–1814), який першим досліджував австралійський берег і зробив його карту, використав термін Австралія у своїй роботі «Подорож до Terra Australis». Попередні голландські дослідники використовували терміни як Australisch, так і Нова Голландія (Nova Hollandia). [2] Оз — розмовний екзонім, імовірне скорочення від Австралія (AustraliaAussie). Народна етимологія пов'язує назву з твором Френка Баума «Чарівник з країни Оз» (1904). Уперше Оксфордський словник англійської мовизафіксував назву Осс (Oss) 1908 року.[3] Але немає точної відповіді, чи Френк Баум надихнув на появу такої назви,[4]чи навпаки він запозичив її.[5]

Океанія ймовірно від того, що з усіх сторін океан.

Самый засушливый континент, недостаточное увлажнение при высоком уровне солнечной радиации. Четыре климатических пояса.
Субэкваториальный,тропический (влажный тропический и сухой), субтропический пояс, умеренный (остров Тасмания). На отсровах клымат морський, быльш вологий.

Вугілля, залізна руда, алюміній, золото, срібло, зріджений природний газ - за цими видами продукції Австралія теж входить до числа головних експортерів світу.

На більшості островів Океанії корисні копалини відсутні, тільки на найбільш великих з них ведуться розробки: нікелю (Нова Каледонія), нафти і газу (острів Нова Гвінея, Нова Зеландія), міді (острів Бугенвіль в Папуа — Новій Гвінеї), золота (Нова Гвінея, Фіджі), фосфати (на більшості островів родовища майже або вже вироблені, наприклад, в Науру, на островах Банаби, Макатеа).

Країн

Австралия
Вануату
Кирибати
Маршалловы Острова
Микронезия
Науру
Новая Зеландия
Палау
Папуа — Новая Гвинея
Самоа
Соломоновы Острова
Тонга
Тувалу
Фиджи

Більшість країн входять до Британської співдружності. Ф. правління – конституційна монархія. Королева Єлизавета є формально главою держави. (Тувалу, Австралія, Нова Зеландія, папуа- Нова Гвінея, Соломонові Острови)

Фиджи, Самоа, Мікронезія, Маршаллові острови, Кирибаті, Вануату, Науру, Палау - республіки

Тонга – конституційна монархія

Найвпливовіші країни: Австралія, Нова Зеландія,

Багата і розвинена країна Австралія нині 13-та найбільша економіка світу. Австралія займає перші позиції у різноманітних рейтингах країн, таких як якість життя, охорона здоров'я, освіта, тривалість життя, економічна свобода і захист громадських та політичних прав[5]. Австралія — член міжнародних організацій ООН, Співдружності Націй, Тихоокеанського пакту безпеки (ANZUS), Організації економічного співробітництва та розвитку, Азійсько-тихоокеанського економічного співробітництва, Форуму тихоокеанських островів та Світової організації торгівлі.

Новая Зеландия пользуется во всем мире репутацией эффективного и новаторского производителя сельскохозяйственной продукции. Сфера туризма и сопутствующие ей индустрии становятся с каждым годом все более важным слагаемым успешного развития экономики Новой Зеландии. Месторасположение страны, красота её природы в сочетании с развитием активных программ привлечения туристов в страну являются основными благоприятсвующими этому факторами.

3) Субрегіони

Австралія та Океанія


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)