АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Трофеї і продукція мисливських тварин

Читайте также:
  1. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  2. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  3. ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕДІНКИ ТВАРИН
  4. Забійні місця основних мисливських тварин
  5. Завдання 1. Фіксація тварин у стоячому положенні
  6. Захворюваність, падіж і вимушений забій тварин від заразних хвороб
  7. Захворювання і вибуття тварин в залежності від ураження системи і органів за 20______р.
  8. Захворювання і падіж тварин від заразних хвороб
  9. Заходи з ліквідації та запобігання поширення захворювання тварин на сказ.
  10. Знаряддя добування мисливських тварин
  11. Значення рослин та тварин у житті людини.
  12. Значення тварин і рослин у природі та житті людини. Причини вимирання тварин.

Трофеї служать оброблені самими мисливцями шкури копитних та хижаків, роги, черепи з рогами або іклами, ікла й пазурі, голови хижаків і копитних, махові пір'я птахів їх хвостове оперення, кігті (хижих птахів), оперення крила, голови птахів. Трофеї, забезпечені етикеткою з зазначенням місця і часу відстрілу, розмірів і маси звіра, представляють наукову цінність. Трофеї служать предметом змагання між мисливцями, товариствами і навіть країнами. Трофейне полювання проводиться для отримання мисливських трофеев.Все відомості про види та числі добутої дичини, як трофеї, витратах і видах обслуговування заносять у відомість для розрахунку з мисливцем, якому належить тільки трофей (м'ясо надходить у розпорядження х-ва). Величина плати за трофей і штрафу за промах або упущеного підранка залежить від якості трофея. Після успішного полювання мисливцеві видається трофейний лист, в якому зазначаються його прізвище ім'я та по батькові, вид і вік тварини, дата і місце відстрілу, елементи трофея, оцінені за правилами CIC, і остаточна оцінка в балах. Трофейний лист завіряється мисливствознавцем і двома єгерями.

Олень благородний -Найбільш цінними трофеями у оленя є роги.А також шкіра,м'ясо,різні частини тулуба.

Короны среднеевропейского оленя: А — 5 баллов; В — 3 балла; В — 2 балла; Г — 8 баллов; Д — 6 баллов; Е — 10 баллов Найбільш цінні трофеї у благородних оленів бувають у віці 12-15 років, більш великі дорослі тварини володіють більш потужними рогами.
Оцінка рогів благородного оленя досить складна, включає проміри багатьох елементів і вимагає певних навичок. Крім промірів визначають масу рогів, оцінюють форму корони, колір рогів і зернистість.

Кабан дикий- Трофеями у кабана служать нижні і верхні ікла, вони мають тригранні перетин зовнішньої частини і кругле в тій частині, яка знаходиться в черепі. З кабана можна зробити наступні трофеї: повнорозмірне опудало, опудало по груди, опудало голови з відкритою або закритою пащею, килим з об'ємною головою, череп на підставці, ікла на медальйоні, копито у вигляді олівців.

 

Також цінується його м'ясо,шкіра і різні частини тулуба.

Лось- Найбільш поширеними трофеями у нас є роги лося. У самців лося перше роги у вигляді дудок виростають на другому році життя, на третьому році розвиваються вже вільчаті роги. До п'яти-шести років кількість відростків може збігатися з віком. Роги лося надзвичайно мінливі як за величиною, так і за форме.Наіболее поширені роги лопатисті.

Також цінними у лося є його шкура,череп,м'ясо.А також можливість збереження опудола.
Косуля- найбільш цінниться трофей у косулі-це череп з рогами або окремо рогиІснує кілька варіантів оформлення трофея: козуля в повний зріст, козуля з головою до лопаток і класичний варіант - трофей зі стандартно зрізаним черепом на медальйоні.

А також трофеями у косулі можуть слугувати шкіра,копита,м'ясо,певні частини тулуба,продукти які виготовляються з косулі.

Лисиця- Трофеями лисиць є їх шкури і черепи.А також частини тулуба(хвіст).

 

Куріпка -Трофеями слугують уся куропатка,з якої роблять опудало.Також цінними є м'ясо,пір'я,кігті.

Фазан-Цінним трофеєм є опудало з фазана,його м'ясо,пір'я.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)