АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Група Льовочкіна - Фірташа

Читайте также:
  1. IV група катіонів
  2. V група катіонів
  3. VI група катіонів
  4. Вхідна група № 3, 4
  5. Група 08
  6. Група порядків Гастероміцети.
  7. І група
  8. І група аніонів
  9. І група катіонів
  10. ІІ відміна, мішана група.
  11. ІІ група

Група Януковича

Найчисленніша група людей, що знаходяться при владі, орієнтується на самого Віктора Януковича. Але це, по суті, зборище одиночок, нічим, крім вдячності Віктору Федоровичу за своє призначення, один з одним не пов'язані. Об'єднати членів даної групи фактично нічим. До цієї групи можна віднести Анну Герман (заступник глави Адміністрації Президента) та Віктора Тихонова (Віце-прем'єр-міністр України), Дмитра Табачника та Олександра Лавріновича (Міністр юстиції України), Анатолія Толстоухова (міністр Кабінету міністрів) та Василя Цушка (міністр економіки). Ці люди в ідеалі хотіли б сформувати власні центри впливу, але аж ніяк не консолідуватися усередині групи Януковича.

Частково з президентської групи вже можна виділити ряд самостійних, але, по суті, містечкових центрів: це луганська група, що складається з віце-прем'єра Тихонова, лідера фракції ПР Олександра Єфремова і губернатора Луганщини Валерія Голенко, група Сергія Ківалова, що включає главу Вищої ради юстиції Володимира Колесніченко, харківська група Добкіна - Кернеса і так далі. Але всім що подає надії на самовизначення нині просто життєво необхідний міцний союз з тією чи іншою великою групою впливу. Так, наприклад, міні-група кримського прем'єра Василя Джарти та голови МВС Анатолія Могильова вибір уже зробила - з перших днів вона перейшла «під дах» могутньої групи Льовочкіна - Фірташа.

 

Група Льовочкіна - Фірташа

«Фірташівці» займають ключове місце в системі української влади, контролюючи цілі сфери державної життєдіяльності. Окрім «силовиків» (до головного міліціонера Могильова слід приплюсувати представника групи голову СБУ Валерія Хорошковського) «газовикам» підвладна міжнародна політика (міністр закордонних справ Костянтин Грищенко), а також вельми зовнішньополітична газова галузь (міністр з питань ПЕК Юрій Бойко), соціальна політика (профільний міністр Василь Надрага - офіційно «литвинівець», тому відповідальність за соціальну сферу несе спікер парламенту, а з «фірташівці» нічого не візьмеш) і в більшості своїй інформаційно-пропагандистська складова влади (держтелебачення, очолюване Єгором Бенкендорфом, стало пристібних ременем до каналу «Інтер», звідки голова НТКУ і вийшов, а Національний інститут стратегічних досліджень дістався іншому представнику газової групи - Андрію Єрмолаєву).

В інформаційній політиці конкуренцію «фірташівцам» становить заступник голови АП Ганна Герман, але Сергію Льовочкіну (голова Адміністрації Президента України) поки вдається стримувати запал своєї підлеглої, та й у самій Адміністрації Президента у групи Льовочкіна - Фірташа є контрольний пакет, і у веденні «газовиків», що важливо для комфорту Януковича, існує Держуправсправами (його начальник Андрій Кравець заслужив раніше президентські похвали своєю небайдужістю до облаштування побуту Віктора Федоровича в резиденції Межигір'я). Нарешті, в регіональному розрізі група отримала контроль над двома найбільш вагомими регіонами - Кримом і столичної областю.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)