АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні відомості

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Вправа 206. Допишіть відсутні анкетні відомості.
  5. Вправа 217. Допишіть відсутні анкетні відомості.
  6. Глава 1. Загальні положення
  7. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  8. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  9. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів
  10. Глава 53. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами
  11. Глава 58. Загальні положення щодо здійснення органами доходів і зборів контролю за окремими видами діяльності підприємств
  12. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них

Лекція № 2.1 Механізація виробництва круп

Загальні відомості.

Машини для лущення зерна.

Шліфування, полірування і дроблення ядра круп'яних культур.

1. Технологічне обладнання зернопереробних та олійних виробництв/[ Дацишин О.В., Ткачук А.І., Гвоздєв О.В. та ін.]; за ред.. О.В. Дацишина. – Вінниця: Нова книга, 2008. – 488 с.

2Механізація переробної галузі агропромислового комплексу: Навч. посібник/ О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, Ю.П. Рогач, М.М. Сердюк. – К.: Вища освіта. 2006. – 479 с.

3Бутковский В.А., Мерко А.И., Меншиков Е.М. Технологии зерноперерабатывающих производств. – М.: Интеграф сервис, – 1999 – 472с.

4.Мельник Б.Е., Лебедев В.Б., Винников Г.А. Технология приемки, хранения и переработки зерна – М.: Агропромиздат, 1990 – 367 с.

5.Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / А.Я. Соколов, В.Ф. Журавлев, В.Н. Душин и др.; Под ред. А.Я. Соколова – М.: Колос, 1984 – 445с.

 

 

Загальні відомості.

Одна з основних технологічних операцій на круп'яних заводах – лущення, тобто зняття квіткових оболонок із зерна ячменя, рису, вівса і проса, плодових оболонок із зерна гречки і пшениці, а також насінних оболонок з гороху.

У залежності від міцності зв'язків квіткових, плодових чи насінних оболонок з ядром, зернові культури можна розділити на дві групи.

До першої відносяться культури, у яких оболонки не зрослися з ядром (гречка, просо, рис і овес), до другої – культури, у яких оболонки зрослись з ядром (ячмінь, пшениця, кукурудза й ін.)

Для лущення зерна кожної групи потрібна різна тривалість і інтенсивність впливу робочих органів машин. Лущення проса і гречки можливе, наприклад, при короткочасному впливі на них робочих органів машини, для лущення вівса і рису потрібно більш інтенсивний вплив, а для ячменя потрібно тривалий і інтенсивний вплив робочих органів.

Асортимент круп'яних продуктів дуже різноманітний, що визначається використанням різних за технологічними властивостями зерновими культур, а також застосуванням різних способів і засобів механізації механічної і гідротермічної обробки.

У залежності від способу виробництва круп'яну промисловість можна розділити на чотири групи:

1. Крупи не дроблені (з цілого ядра) – пшоно, рис, (шліфований, полірований), вівсянка не дроблена, горох та ін.

2. Крупи дроблені шліфовані – перлова, ячна, кукурудзяна та ін.

3. Крупи дроблені – ячна, пшенична, вівсяна, кукурудзяна та ін.

4. Пластівці (типу Геркулес) – вівсяні, кукурудзяні та ін., продукт подальшої переробки різних видів круп.

З ядра чи крупи також можуть виробляти або повітряні зерна (повітряний рис, повітряна кукурудза), або борошно для дитячого харчування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)