АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Короткі теоретичні відомості. Гобеленце ручне ткацтво. Для виготовлення гобелена використовується наступне устаткування - дерев'яна рамка (рис.1) з набитими на неї цвяхами діаметром 1 мм

Читайте также:
  1. Бази даних. Основні відомості
  2. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  3. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  4. Відомості про авторів
  5. Відомості про виконання робіт
  6. Відомості про виконання робіт
  7. ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ
  8. Відомості щодо освіти та стажу роботи кадрового складу інформаційно-аналітичного відділу
  9. Відомості, що вносяться до ЄРДР
  10. Властивості свідомості
  11. Вправа 206. Допишіть відсутні анкетні відомості.
  12. Вправа 217. Допишіть відсутні анкетні відомості.

Гобеленце ручне ткацтво. Для виготовлення гобелена використовується наступне устаткування - дерев'яна рамка (рис.1) з набитими на неї цвяхами діаметром 1 мм, довжиною 20 мм, цвяхи розташовуються двома рядами в шаховому порядку на відстані 10 мм друг від друга, у якості берда використовується гребінець (гребінь, вилка), човник, ножиці.

 
 

 

 


Рис.1 Рамка для виготовлення гобеленів

 

Матеріал: основа - товсті бавовняні, лляні нитки; уток - вовна, шовк, льон, джут, трикотаж, тасьма, смужки шкіри, фольги.

При виборі ескізу варто пам'ятати: для першої роботи треба вибирати нескладні малюнки, витягнуті уздовж ниток утоку.

Для одержання подовжніх рубчиків рекомендується сполучити більш товсті у порівнянні з утоковими ниток основи. Для одержання рівної поверхні слід зменшити щільність розташування основних ниток і використовувати тонкий уток. При використанні в якості утокових товстих ниток виходить яскрава фактура - "стьобання" утоку.

Існує три види передачі малюнка:

· декоративне трактування (фронтальна передача малюнка, умовність, стилізація);

· мальовниче трактування (передаються півтони, присутні дрібні деталі);

· з'єднання мальовничого і декоративного трактуван.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)