АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок прийому вступників на навчання

Читайте также:
  1. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  2. IV. Порядок представления работ на Конкурс
  3. V. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ СОРЕВНОВАНИЯ
  4. VII. Порядок проведения предполетного досмотра
  5. XII. Порядок учета и отчетность работы групп досмотра
  6. Банківські об'єднання: порядок створення та їх типи
  7. Бюджет продаж. Назначение и порядок разработки.
  8. Венская конвенция о праве международных договоров 1969 г.: сфера применения, порядок заключения и вступления в силу договоров; применения договоров.
  9. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ, ПОРЯДОК ЗАХИСТУ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІННЮВАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. Випадки та порядок повідомлення про підозру.
  11. Вітрове навантаження, порядок його визначення.
  12. Вопрос 56. Основания и порядок возникновения и прекращения лесопользования.

2.1. Прийом вступників на навчання за ОПП підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету або фізичних чи юридичних осіб здійснюється на конкурсній основі в терміни, визначеними "Умовами прийому до вищих навчальних закладів України", які щорічно затверджуються Міністерством освіти і науки України, та "Правилами прийому на навчання до Національного авіаційного університету", які затверджуються наказом ректора.

2.2. Вступники на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" особисто подають до Комісії Гуманітарного інституту заяву на ім'я ректора з проханням щодо допуску до участі в конкурсному відборі на навчання до університету, в якій вказують спеціальність, ОКР та джерело фінансування навчання, в терміни, визначені "Умовами прийому до вищих навчальних закладів України" та "Правилами прийому на навчання до Національного авіаційного університету".

Вступники на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр", які отримали в університеті базову вищу освіту за ОКР "Бакалавр" у попередні роки або повну вищу освіту за певним ОКР, а також базову або повну вищу освіту за певними ОКР в інших вищих навчальних закладах, особисто подають до Комісії відповідного інституту заяву на ім'я ректора, в якій вказують спеціальність, ОКР та джерело фінансування навчання, в терміни, визначені "Умовами прийому до вищих навчальних закладів України" та "Правилами прийому на навчання до Національного авіаційного університету", а також:

- документ державного зразка про здобутий ОКР і додаток до нього (оригінали);

- заповнену анкету встановленого зразка;

- копію паспорта;

- копію картки фізичної особи – платника податків;

- медичну довідку за формою 086-У;

- шість фотокарток розміром 3 х 4см;

- два поштових конверти з маркою (із зазначеною адресою);

- оригінали документів, які підтверджують творчі та професійні досягнення (статті, тези доповідей, дипломи олімпіад, патенти, додаткові сертифікати та дипломи про проходження курсів підготовки тощо).

Усі копії документів завіряються в установленому порядку.

Паспорт, військовий квиток або приписку до призовної дільниці, оригінали документа про здобутий ОКР, додатка до нього, а також документів, що підтверджують можливість отримання пільг (для осіб, які претендують на пільги) вступники пред'являють особисто.

Прийом на навчання за ОПП підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" іноземців та осіб без громадянства, які мають вищу базову освіту, здійснюється на загальних умовах з урахуванням особливостей цієї категорії вступників, передбачених "Умовами прийому до вищих навчальних закладів України".

Для осіб, які подають документ про здобутий за кордоном ОКР "Спеціаліст", "Магістр", обов’язковою є процедура нострифікації документа про здобутий ОКР, що здійснюється Міністерством освіти і України в установленому порядку. Нострифікація цих документів здійснюється протягом першого року навчання.

2.3. Участь у конкурсному відборі на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету мають право лише випускники, які отримали базову вищу освіту за ОКР "Бакалавр".

Вступники, які отримали повну вищу освіту за ОКР "Спеціаліст", "Магістр", можуть брати участь в конкурсному відборі на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" лише за рахунок коштів фізичних чи юридичних осіб.

2.4. Особи, які беруть участь у конкурсі, зобов’язані в термін, визначений чинними правилами прийому до Національного авіаційного університету, подати до Комісії оригінали зазначених у п. 2.2 документів, якщо раніше були подані їх копії.

Особи, які в установлений термін (п'ять календарних днів) не подали до Комісії відповідного інституту оригіналів зазначених у п. 2.2. документів, втрачають право на зарахування на навчання за рахунок коштів державного бюджету. На звільнені при цьому місця здійснюється подальше зарахування на конкурсній основі з числа осіб, які брали участь у конкурсі.

2.5. Прийом документів, проведення фахових вступних випробувань, вступного екзамену з іноземної мови (для вступників на навчання за ОПП підготовки фахівців ОКР "Магістр"), конкурсний відбір та зарахування на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" здійснюються в терміни, визначені "Умовами прийому до вищих навчальних закладів України" та "Правилами прийому на навчання до Національного авіаційного університету".

2.6. Після подання до Комісії необхідних документів вступники можуть отримати на кафедрі соціології Гуманітарного інституту програму фахового вступного випробування, на кафедрі іноземної філології, яка веде навчальні заняття в цьому інституті – програму вступного екзамену з іноземної мови, зразки завдань, список літератури для самостійної підготовки, ознайомитись з графіком проведення фахового вступного випробування та вступного екзамену з іноземної мови, порядком визначення ОІР вступника тощо.

2.7. Прийом на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету або коштів фізичних та юридичних осіб здійснюється за конкурсом на підставі особистого інтегрального рейтингу (ОІР) вступника.

2.8. Для вступника на навчання за ОКР "Спеціаліст" ОІР складається з академічного та фахового рейтингів. Для вступника на навчання за ОКР "Магістр" ОІР складається з академічного рейтингу, фахового рейтингу, рейтингу творчих та професійних досягнень та рейтингу з іноземної мови незалежно від джерел фінансування та місця попереднього навчання.

Максимальна величина ОІР вступника на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" складає відповідно 200 та 400 балів.

2.9. Фахове вступне випробування та вступний екзамен з іноземної мови проводяться в терміни відповідно до затвердженого приймальною комісією університету графіку (Додаток 1).

2.10. Члени Комісії зобов’язані поінформувати вступників щодо порядку проведення фахового вступного випробування та вступного екзамену з іноземної мови:

- необхідність пред'явлення перед їх початком документа, що засвідчує особу вступника;

- можливість користування нормативно-довідковими матеріалами, літературними джерелами тощо;

- обов'язковість виконання конкурсних завдань на папері, що має штамп відповідного інституту;

- обов'язковість зазначення на виконаному конкурсному завданні дати та підпису вступника;

- заборону користування мобільним зв’язком, будь-якими підказками тощо.

2.11. Повторне проходження фахового вступного випробування або екзамену з іноземної мови з метою підвищення позитивної оцінки не дозволяється. Отримання оцінки за національною шкалою "Незадовільно" позбавляє вступника від подальшої участі в конкурсному відборі.

2.12. Виконані вступниками письмові роботи (завдання), а також аркуші усної відповіді на фаховому випробуванні та вступному екзамені з іноземної мови зберігаються на випусковій кафедрі протягом одного року. Їх знищення здійснюється комісією під головуванням завідувача випускової кафедри і оформлюється відповідним актом.

2.13. Результати виконання завдань вступниками заносяться до відповідних відомостей (Додаток 2).

2.14. Значення всіх складових ОІР (академічний рейтинг, фаховий рейтинг, рейтинг з іноземної мови, рейтинг творчих та професійних досягнень) заносяться до "Відомості особистих інтегральних рейтингів вступників" (таблиця Excel), які подаються до приймальної комісії у паперовому та електронному виді (Додаток 3, Додаток 4).

2.15. Конкурсний відбір на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" здійснюється на підставі ОІР вступників.

Право на зарахування поза конкурсом мають:

- особи, які підпадають під дію Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- особи з числа дітей-сиріт та діти, позбавлених батьківського піклування, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.94 № 226 "Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування" (зі змінами);

- інваліди I та II груп, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом (спеціальністю), відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні";

- особи, які підпадають під дію Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- особи, які підпадають під дію до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці".

- члени сімей шахтарів та гірничорятувальників, які загинули внаслідок аварії на орендному підприємстві "Шахта імені О.Ф. Засядька", згідно з додатком 6 до постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2008 № 6 "Деякі питання соціального захисту членів сімей загиблих шахтарів та гірничорятувальників".

Кількість місць для осіб, визначених пунктом 2.15 цього розділу, установлюється у обсязі 15 відсотків обсягу державного замовлення з кожного напряму підготовки (спеціальності).

Зарахування осіб, визначених пунктом 2.15 відбувається за конкурсом відповідно до конкурсного бала вступника.

2.15.1 Право на першочергове зарахування до НАУ мають:

- особи, яким відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» надане таке право;

- особи, яким відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» надане таке право;

У разі наявності однакової величини ОІР у декількох вступників переважне право на зарахування, за рівних інших умов, надається особам з більш високою величиною академічного рейтингу.

У разі наявності однакової величини ОІР, а також однакової величини академічного рейтингу переважне право на зарахування, за рівних інших умов, надається особам з більш високою величиною оцінки державної атестації.

2.16. Зарахування на навчання здійснюється спочатку на місця, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, а потім – на місця, які фінансуються за рахунок коштів фізичних чи юридичних осіб, в межах ліцензованого обсягу підготовки фахівців за відповідною спеціальністю.

2.17. Вступники, які брали участь у конкурсному відборі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету і не пройшли за конкурсом, можуть бути зараховані на конкурсній основі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" за рахунок коштів фізичних чи юридичних осіб, або у конкурсі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" за рахунок коштів державного бюджету або коштів фізичних чи юридичних осіб за умови, що вони також подали заяву на участь у конкурсному відборі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст".

Вступники, які брали участь в конкурсному відборі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету і не пройшли за конкурсом, можуть взяти участь у конкурсі на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" за рахунок коштів фізичних чи юридичних осіб.

2.18. Рейтингові списки вступників на навчання за ОПП підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету або фізичних чи юридичних осіб формуються та затверджується Комісією шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів голови та членів Комісії, присутніх на її засіданні, оформлюються протоколом і після підписання головою та секретарем Комісії подаються до приймальної комісії університету.

Рішення Комісії вважається дійсним, якщо в голосуванні брали участь не менше 2/3 членів цієї Комісії, присутніх на її засіданні.

Результати конкурсного відбору вносяться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

2.19. На підставі рейтингового списку вступників та рішення приймальної комісії університету щодо рекомендування до зарахування на навчання за поданням її відповідального секретаря видається наказ ректора про зарахування на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр" з фінансуванням за рахунок коштів державного бюджету або фізичних чи юридичних осіб не пізніше встановленого нормативними документами терміну.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)