АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок визначення особистого інтегрального рейтингу

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  3. IV. Порядок представления работ на Конкурс
  4. V. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ СОРЕВНОВАНИЯ
  5. VII. Порядок проведения предполетного досмотра
  6. XII. Порядок учета и отчетность работы групп досмотра
  7. Банківські об'єднання: порядок створення та їх типи
  8. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  9. Бюджет продаж. Назначение и порядок разработки.
  10. Венская конвенция о праве международных договоров 1969 г.: сфера применения, порядок заключения и вступления в силу договоров; применения договоров.
  11. ВИЗНАЧЕННЯ АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ
  12. ВИЗНАЧЕННЯ БІЛІРУБІНУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ

3.1. Особистий інтегральний рейтинг вступника на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" визначається як сума двох рейтингів: академічного рейтингу (АР) та фахового рейтингу (ФР).

Особистий інтегральний рейтинг вступника на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Магістр" визначається як сума чотирьох рейтингів: академічного рейтингу (АР), фахового рейтингу (ФР),

рейтингу творчих та професійних досягнень (РТПД), а також рейтингу з іноземної мови (РІМ).

3.2. Академічний рейтинг визначається як середньоарифметична оцінок за 100-бальною шкалою із зведеної підсумкової відомості, отриманих випускником за весь попередній період навчання за ОКР "Бакалавр" з навчальних дисциплін, у тому числі, навчальних та виробничих практик, державної атестації. При цьому оцінки, отримані за виконання курсових робіт та проектів, до уваги не беруться, тому що вони є складовими відповідних дисциплін і оцінки за них ураховані при визначенні підсумкової семестрової рейтингової оцінки з дисциплін.

Оцінки, отримані в університеті або в інших навчальних закладах за національною шкалою, перераховуються у оцінки за 100-бальною шкалою відповідно до розпорядження проректора з навчальної роботи від 05.12.2005 №65/роз. "Про методичні рекомендації щодо проведення семестрового контролю рівня засвоєння навчального матеріалу", а саме: оцінці "Відмінно" відповідає 95 балів, оцінці "Добре" – 82 бали, оцінці "Задовільно" – 67 балів.

Залікові оцінки "Зараховано" при цьому при визначенні АР не враховуються.

Приклади визначення підсумкових семестрових рейтингових оцінок для занесення до зведеної підсумкової відомості та додатка до диплома про вищу освіту наведено в Додатку 5.

3.3. Фаховий рейтинг є кількісною характеристикою результатів фахового вступного випробування учасників конкурсного відбору, яке проводиться з метою визначення здатності вступників засвоювати майбутні фахові навчальні програми за відповідним ОКР.

3.3.1. Форму фахового вступного випробування випускників ОКР "Бакалавр", які беруть участь у конкурсному відборі вступників на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст", "Магістр ", визначає Комісія Гуманітарного інституту.

3.3.2. Перелік навчального матеріалу, який включено до програми фахового вступного випробування, форму та зміст завдань випробування визначає Комісія за пропозиціями кафедри соціології з урахуванням особливостей спеціальності 7/8. 03010101 «Соціологія». У Положенні це оформлюється окремим додатком. Зразок оформлення цієї частини Положення наведено в Додатку 6.

3.3.3. Фахові вступні випробування проводяться в письмовій формі за рішенням Комісії, яке приймається на підставі пропозицій кафедри соціології.

3.3.4. Рішення щодо методики визначення рейтингових оцінок за фахове вступне випробування та принципів їх використання приймається Комісією на підставі пропозицій кафедри соціології.

Можливий варіант системи оцінювання результатів виконання окремих завдань фахового вступного випробування наведено в Додатку 7.

3.3.5. Фаховий рейтинг визначається в балах за 100-бальною шкалою з підсумкової оцінки за виконання вступником усіх запропонованих завдань.

При визначенні ОІР вступників на навчання за програмами підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" або "Магістр" величина ФР додається до величини АР.

3.3.6. Зміст та критерії оцінювання фахових вступних випробувань при прийомі на одну і ту саму спеціальність мають бути однаковими для всіх категорій вступників, незалежно від джерел фінансування навчання.

3.4. Рейтинг творчих та професійних досягнень –це чисельний еквівалент документально підтверджених досягнень вступника на навчання за програмою підготовки фахівця ОКР "Магістр" у сфері творчої та професійної діяльності протягом попереднього навчання у вищому навчальному закладі або в термін після його закінчення, відповідно до напряму його підготовки за ОКР "Бакалавр" (сертифікати, дипломи, статті в збірниках наукових праць, документи, що підтверджують, участь у наукових конференціях, конкурсах наукових робіт, у виконанні науково-дослідної тематики тощо).

3.4.1. Зміст результатів творчої та професійної роботи вступника на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр", значення їх рейтингового оцінювання в балах з урахуванням рівня творчих та професійних досягнень, приклади яких наведено в Додатку 8, визначаються Комісією за 100-бальною шкалою і повинні враховувати особливості спеціальності.

При визначенні ОІР вступників на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" величина РТПД додається до величин АР та ФР.

3.5. Відповідно до "Умов прийому до вищих навчальних закладів України", затверджених наказом Міністерства освіти і науки України 05.11.2012 №1244, для вступників на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" на основі базової вищої освіти обов’язковим є складання вступного екзамену з іноземної мови.

3.5.1. Форму проведення вступного екзамену з іноземної мови випускників ОКР "Бакалавр", які беруть участь у конкурсному відборі вступників на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр ", визначає Комісія Гуманітарного інституту.

3.5.2. Перелік навчального матеріалу, який включається до програми вступного екзамену з іноземної мови, форму та зміст завдань визначає Комісія за пропозиціями кафедри іноземної мови, яка веде навчальні заняття в цьому інституті, з урахуванням особливостей кожної спеціальності. У Положенні це оформлюється окремим додатком. Зразок оформлення цієї частини Положення наведено в Додатку 9.

3.5.3. Рейтинг з іноземної мови (РІМ) визначається в балах за 100-бальною шкалою з підсумкової оцінки за виконання вступником усіх запропонованих завдань.

При визначенні ОІР вступників на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" величина РІМ додається до величин АР, ФР та РТПД.

Приклад розрахунку рейтингових оцінок за окремі завдання та критерії їх визначення наведено в Додатку 10.

3.6.Визначення особистого інтегрального рейтингу вступника на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст" здійснюється за алгоритмом, наведеним у табл. 3.1

Визначення особистого інтегрального рейтингу вступника на навчання за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр" здійснюється за алгоритмом, наведеним у табл. 3.2

 


Таблиця 3.1

 

Визначення ОІР вступника на навчання

за програмою підготовки фахівців ОКР "Спеціаліст"

 

№ пор. Назва рейтингу Кількість балів (max) Порядок визначення рейтингу
1. Академічний рейтинг (АР)   Визначається за оцінками підсумкової зведеної відомості або Додатку до диплому бакалавра за 100-бальною шкалою
2. Фаховий рейтинг (ФР)   Визначається за 100-бальною шкалою за підсумками фахового вступного випробування
Особистий інтегральний рейтинг(ОІР)   ОІР = АР + ФР

 

 


Таблиця 3.2

Визначення ОІР вступника на навчання

за програмою підготовки фахівців ОКР "Магістр"

 

№ пор. Назва рейтингу Кількість балів (max) Порядок визначення рейтингу
1. Академічний рейтинг (АР)   Визначається за оцінками підсумкової зведеної відомості або Додатку до диплому бакалавра за 100-бальною шкалою
2. Фаховий рейтинг (ФР)   Визначається за 100-бальною шкалою за підсумками фахового вступного випробування
3. Рейтинг творчих та професійних досягнень (РТПД)   Визначається за 100-бальною шкалою за оцінкою творчих та професійних досягнень
4. Рейтинг з іноземної мови (РІМ)   Визначається за 100-бальною шкалою за підсумками вступного екзамену з іноземної мови
5. Особистий інтегральний рейтинг вступника(ОІР)   ОІР = АР + ФР + РТПД + РІМ

 


Додаток 1

 

(Ф 02.03-23)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)