АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЧАСТИНА 2. НАРКОЛОГІЯ

Читайте также:
  1. Б) Змістовна частина тестових завдань.
  2. Вступ Основна частина Висновки ПИТАННЯ-
  3. Графічна частина
  4. Графічна частина
  5. Графічна частина курсового коректу
  6. ГРАФІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ
  7. Графічна частина.
  8. Графічна частина:_____________________________________________________
  9. Допит потерпілого проводиться з дотриманням правил, передбачених частинами другою, третьою, п'ятою - чотирнадцятою статті 352 цього Кодексу.
  10. ДОХОДНА ЧАСТИНА БЮДЖЕТУ ЗМІЇВСЬКОГО РАЙОНУ
  11. ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ЧАСТИНА
  12. Загальна частина

 
 


Проведення огляду на стан алкогольного сп 'яніння

 

Проведення такого огляду регулюється спільним наказом Міністер­ства охорони здоров'я, Міністерства юстиції і Міністерства внутрішніх справ України № 11/38/15-36-18 від 24.02.1995 р., в якому зазначено підстави та порядок його проведення й оскарження результатів, а та­кож наведено інструкцію з проведення та ін. Крім того, наказ МОЗ України № 238 від 03.02.2001 р. регулює правила заповнення протоко­лу, формулювання висновків тощо. Кожне обласне У03 видає наказ про перелік лікувальних закладів, які здійснюють проведення огляду на стан сп'яніння. Інші лікувальні заклади здійснюють його лише в разі звернення пацієнтів за медичною допомогою, якщо в них є ознаки сп'яніння.

Головний лікар лікувального закладу також видає наказ, що покла­дає на співробітників відповідальність за проведення таких оглядів.

Наказ МОЗ України № 238 дозволяє його проведення спеціально підготовленим фельдшером ФАП у разі значної віддаленості від ліку­вальних закладів.

У лікувальних закладах, в яких здійснюють огляди на стан сп'я­ніння, середній медичний працівник допомагає лікарю, який проводить огляд. Спочатку з'ясовують підстави до його проведення, визначають особу тієї людини, яку будуть оглядати, та вносять ці відомості в жур­нал реєстрації оглядів на стан сп'яніння.

Потім проводять ретельний клінічний огляд обстежуваного, щоб можна було відобразити його стан відповідно до кожного пункту про­токолу (форма 129/о), після чого виконують якісні та кількісні проби на вміст алкоголю та інших психоактивних речовин в організмі обстежу­ваного. Після двох проб проводять (або не проводять) дослідження біологічних рідин на вміст алкоголю або психоактивних речовин. За­повнюють протокол, роблять висновок, обстежуваний знайомиться з висновком огляду й ставить свій підпис під протоколом. Після цього його видають для передачі в зацікавлену інстанцію, а копію залишають у лікувальному закладі, де зберігають протягом передбачуваного нор­мативними актами терміну.

Записи в протоколі повинні збігатися з висновком обстеження і не мати двозначного тлумачення (наприклад, виявивши запах алкоголю у видихуваному обстежуваним повітрі, не можна писати, як це зробив один медичний працівник, «терпкувато-кислий запах із рота»).

Вище описано порядок проведення огляду обстежуваного, що не має травм і захворювань, які перешкоджають його здійсненню. Якщо сп'янілий

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)