АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Глава 2. Підходи до оцінки

Читайте также:
  1. Http://informachina.ru/biblioteca/29-ukraina-rossiya-puti-v-buduschee.html . Там есть глава, специально посвященная импортозамещению и защите отечественного производителя.
  2. III. KAPITEL. Von den Engeln. Глава III. Об Ангелах
  3. III. KAPITEL. Von den zwei Naturen. Gegen die Monophysiten. Глава III. О двух естествах (во Христе), против монофизитов
  4. Taken: , 1Глава 4.
  5. Taken: , 1Глава 6.
  6. VI. KAPITEL. Vom Himmel. Глава VI. О небе
  7. VIII. KAPITEL. Von der heiligen Dreieinigkeit. Глава VIII. О Святой Троице
  8. VIII. KAPITEL. Von der Luft und den Winden. Глава VIII. О воздухе и ветрах
  9. X. KAPITEL. Von der Erde und dem, was sie hervorgebracht. Глава X. О земле и о том, что из нее
  10. XI. KAPITEL. Vom Paradies. Глава XI. О рае
  11. XII. KAPITEL. Vom Menschen. Глава XII. О человеке
  12. XIV. KAPITEL. Von der Traurigkeit. Глава XIV. О неудовольствии

Порівняльний підхід

 

2.1. При визначенні ринкової вартості майна доцільно застосовувати порівняльний підхід, який базується на вивченні ринку попиту та пропозицій майна, аналогічного тому, що запропоноване у заставу, максимально наближеного по своїм технічним, фізичним характеристикам, місця розташування тощо. В основі підходу лежить принцип заміщення, згідно якого раціональний покупець не заплатить за це майно більше, ніж вартість доступного до купівлі аналогічного майна, що має таку ж корисність.

Стосовно нерухомості метод аналогів продаж в умовах нестабільності ринку, не є актуальним. При тенденції до падіння найбільш прийнятним є дохідний підхід.

2.2. В разі, якщо визначення ринкової вартості майна, що запропоноване в заставу методом аналогів продаж ускладнено, у зв язку з відсутністю доступної інформації щодо продажу об єктів подібних до оцінюваного за своїми функціями та параметрами (вартість продажу об єктів приховується суб єктами ринку, як комерційна таємниця, а поодинокі випадки реалізації таких об єктів за своїм економічним змістом не може прийматись для порівняння) вартість на такі об єкти необхідно визначити на підставі даних отриманих дохідним підходом.

Дохідний підхід

2.3. Сутність загально визначених підходів визначення вартості з точки зору доходності ґрунтується на тому, що потенційний інвестор не заплатить за майно суму більшу, ніж поточна вартість майбутніх доходів від володіння ним. Визначення вартості об’єкта за підходом прибутковості базується на мотивах типового інвестора, який визначає цінність об’єкта на основі очікуваного прибутку, який він може одержати у майбутньому від його експлуатації у порівнянні з альтернативними вкладеннями капіталу. Особливо виправдано застосування підходу при визначені вартості об’єктів що віднесені до комерційної нерухомості (готелі, АЗС, ресторани).

Витратний підхід

2.4. В основу витратного підходу покладено визначення відновної або замінної вартості об єкта. Розрахунок вартості об’єкта витратним підходом виконується із застосуванням методу оцінки за вартістю одиничного показника, який найбільш широко застосовується у вітчизняній оціночній практиці. Однак необхідно мати на увазі, що він дає погрішність 15-20 %. Даний метод ґрунтується на порівнянні вартості одиниці споживчих властивостей нерухомості (1 м2 жилої площі, 1 м3 будівельного об’єму і т.п.) оцінюваного об'єкта з вартістю аналогічної одиниці виміру подібного типового спорудження. Застосовується в основному для оцінки спеціалізованого майна.

 

РОЗДІЛ ІV. Особливості прийняття в заставу окремих видів майна та майнових прав


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)