АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Глава 7. Майбутній урожай

Читайте также:
  1. Http://informachina.ru/biblioteca/29-ukraina-rossiya-puti-v-buduschee.html . Там есть глава, специально посвященная импортозамещению и защите отечественного производителя.
  2. III. KAPITEL. Von den Engeln. Глава III. Об Ангелах
  3. III. KAPITEL. Von den zwei Naturen. Gegen die Monophysiten. Глава III. О двух естествах (во Христе), против монофизитов
  4. Taken: , 1Глава 4.
  5. Taken: , 1Глава 6.
  6. VI. KAPITEL. Vom Himmel. Глава VI. О небе
  7. VIII. KAPITEL. Von der heiligen Dreieinigkeit. Глава VIII. О Святой Троице
  8. VIII. KAPITEL. Von der Luft und den Winden. Глава VIII. О воздухе и ветрах
  9. X. KAPITEL. Von der Erde und dem, was sie hervorgebracht. Глава X. О земле и о том, что из нее
  10. XI. KAPITEL. Vom Paradies. Глава XI. О рае
  11. XII. KAPITEL. Vom Menschen. Глава XII. О человеке
  12. XIV. KAPITEL. Von der Traurigkeit. Глава XIV. О неудовольствии

7.1. Банк приймає в заставу майнові права на майбутню продукцію сільськогосподарського виробництва, яка стане власністю заставодавця після укладення договору застави (майбутній урожай, приплід худоби тощо), якщо така продукція вироблятиметься на території України.

7.2. При прийнятті в заставу майбутнього врожаю сільськогосподарських культур необхідно отримати та проаналізувати документи щодо врожайності, посівів, землі та інш. Важливим фактором є данні про стан посівів на дату оцінки, прогнозованих погодних умовах і видах на майбутній врожай. Банк може прийняти в заставу майно, яке стане власністю заставодавця після укладення договору застави (майбутній урожай, приплід тварин, тощо), на термін не більше одного року.

7.3. Необхідно враховувати, що перехід від врожаю на полях у його ліквідну форму (зерно на складі) вимагає укладення договору застави товарів в обороті.

7.4. При прийнятті в заставу майбутнього врожаю слід мати на увазі, що посіви повинні бути обов'язково застраховані на випадок загибелі та інших несприятливих обставин.

7.5. Для визначення вартості при прийнятті в заставу використовується в основному порівняльний підхід, або застосовується балансова вартість.

Глава 8. Сільськогосподарські тварини

8.1. При кредитуванні під заставу сільськогосподарських тварин переважно приймаються велика рогата худоба (ВРХ) або свині. Сільськогосподарські тварини приймаються в заставу, якщо на строк не більше двох років із дати отримання кредиту.

8.2. При визначенні необхідної для застави кількості сільськогосподарських тварин слід виходити з того, що їх балансова вартість відображає не реальну вартість, а лише собівартість вирощування.

8.3. При прийнятті в заставу великої рогатої худоби приймаються такі групи тварин: корови, нетелі, телиці старші одного року, бички старші одного року, молодняк до одного року.

8.4. При отриманні в заставу свиней слід приймати такі групи тварин: свиноматки, поросята до чотирьох місяців, ремонтний молодняк, тварини на відгодівлі. Найбільш ліквідною заставою є молодняк віком 2-4 місяці і тварини на відгодівлі. Кабани-плідники, як правило, за заставу не приймаються. У разі прийняття свиней як застави також необхідно враховувати наявність кормів у господарстві, їх співвідношення з кількістю тварин, що прямо впливатиме на приріст ваги, зокрема у молодняку.

8.5. Визначення вартості великої рогатої худоби проводити з урахуванням того, що заготівельні та переробні підприємства проводять розрахунки з постачальниками тварин за цінами, які залежать від живої ваги, вгодованості та виду тварин, тобто категорій.

 

Глава 9. Заклад

9.1. Заклад – це застава рухомого майна, при якій майно, що складає предмет застави, передається Заставодержателю на зберігання. За угодою Заставодержателя із Заставодавцем заставлене майно може бути залишено у Заставодавця під замком та печаткою Заставодержателя.

9.2. Предмет закладу, що передається Банку в заставу, повинен зберігатися в установі Банку, нотаріальній конторі або на відповідальному зберіганні у підприємства, яке незалежне від позичальника.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)