АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміст основных робіт практики

Читайте также:
  1. II ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ
  2. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  3. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  4. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  5. VII. Тематика курсових робіт з аналізу фінансів підприємств
  6. VIII. Описание основных факторов риска, связанных с деятельностью Общества
  7. VIІ Підведення підсумків практики
  8. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  9. Абсолютне погіршення становища робітничого класу
  10. Амортизационные отчисления основных фондов
  11. Амортизация основных фондов
  12. Анализ и структурирование проблемы влияния пользования цифровой мобильной техникой на отношение, коммуникацию и практики калининградцев

 

Під час проходження навчальної практики мною було повністю виконано календарний графік, затверджений керівником - Козічевой М.В.

Так, я був ознайомлений з нормативно-правовими актами, які регулюють діяльність як державного службовця, так і секретаря судового засідання.

Особливу увагу приділив ознайомленню з Кодексом адміністративного судочинства України, яким визначено повноваження адміністративних судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції, порядок звернення до адміністративних судів і порядок здійснення адміністративного судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 КАСУ завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Принципами адміністративного судочинства є: верховенство права; законність, рівність всіх учасників процесу перед законом і судом; змагальність сторін; диспозитивність та офіційне з`ясування всіх обставин у справі; гласність і відкритість адміністративного процесу; забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішень адміністративного суду, крім випадків, установлених цим Кодексом; обов`язковість судових рішень.

Згідно ст. 15 Кодексу адміністративне судочинство здійснюється державною мовою.

Окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган державної влади, інший державний орган, орган влади АР Крим, обласна рада, Київська або Севастопольська міська рада, їх посадова чи службова особа, крім випадків, передбачених цим Кодексом, та крім справ з приводу їхніх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси. Суб’єкти владних повноважень мають право звернутися до адміністративного суду у випадках, передбачених Конституцією та законами України.

При ознайомленні з Інструкцією з діловодства в апеляційних і місцевих адміністративних судах, затверджену наказом Державної судової адміністрації України 05.12.2006 № 155 (у редакції Наказу від 15.12.2008 р. № 134), зареєстровану у Мінюсті 23.01.2009 р. № 68/16084, я прийшов до висновку, що зазначена Інструкція встановлює загальні правила ведення діловодства в апеляційних та окружних адміністративних судах і установлює порядок роботи з документами з моменту їх надходження чи створення в суді до надіслання або передавання в архів, звернення до виконання судових рішень, а саме: порядок приймання адміністративних справ і документації, основні вимоги до опрацювання (розгляду) документів, які не стосуються розгляду адміністративних справ, складання номенклатури справ, реєстрацію та облік адміністративних справ і матеріалів, особистий прийом громадян, реєстрацію та облік звернень громадян, оформлення документів, формування документів у справи та формування адміністративних справ, формування управлінської документації, оформлення справ, роботу з адміністративними позовами (апеляційними скаргами) на стадії відкриття провадження у справі (апеляційного провадження), дії працівників апарату суду під час розгляду справи, дії працівників апарату суду після розгляду справи, приймання й облік заяв про апеляційне оскарження, апеляційних скарг на судові рішення, направлення справ в апеляційну інстанцію, звернення судових рішень до примусового виконання, порядок видачі адміністративних справ для ознайомлення, копій документів, приймання, облік і зберігання речових доказів та особистих документів у адміністративних справах, підготовку розпорядчих документів, облік та зберігання печаток, штампів і бланків, передачу справ до архіву суду.

Крім того, мною були проаналізовані положення Закону України “Про звернення громадян”.

Відповідно до вказаного закону під зверненнями громадян слід розуміти викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

Пропозиція (зауваження) - звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, посадових осіб, а також висловлюються думки щодо врегулювання суспільних відносин та умов життя громадян, вдосконалення правової основи державного і громадського життя, соціально-культурної та інших сфер діяльності держави і суспільства.

Заява (клопотання) - звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності.

Клопотання - письмове звернення з проханням про визнання за особою відповідного статусу, прав чи свобод тощо.

Скарга - звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, посадових осіб.

Що стосується практичного застосування знань здобутих під час аналізу Закону України “Про звернення громадян”, то мною, під час стажування були підготовлені проекти відповідей на заяви, що надійшли по справам, які перебувають в провадженні судді.

Також, я ознайомився з основними положеннями Закону України «Про державну службу».

Цей закон регулює суспільні відносини, які охоплюють діяльність держави щодо створення правових, організаційних, економічних та соціальних умов реалізації громадянами України права на державну службу. Він визначає загальні засади діяльності, а також статус державних службовців, які працюють в державних органах та їх апараті.

Державна служба в Україні - це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.

Ці особи є державними службовцями і мають відповідні службові повноваження.

Основні принципи державної служби:

1. служіння народу України;

2. демократизму і законності;

3. гуманізму і соціальної справедливості;

4. пріоритету прав людини і громадянина;

5. професіоналізму, компетентності, ініціативності, чесності, відданості справі;

6. персональної відповідальності за виконання службових обов'язків і дисципліни;

7.ідотримання прав та законних інтересів органів місцевого і регіонального самоврядування;

Право на державну службу мають громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір, або за іншою процедурою, передбаченою Кабінетом Міністрів України.

Що стосується практичних моментів моєї роботи, то мені довелося виконувати наступне:

 

1. Здійснювати судові виклики та повідомлення в справах, які знаходяться у провадженні судді;

2. Здійснювати заповнення повісток сторонам, про час перебування в суді;

3. Вести журнал судового засідання (систама «Камертон»);

4. Виготовляти копії судових рішень та здійснювати заходи щодо їх вручення;

5. Оформлення для направляння копій судових рішень сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі й фактично не були присутніми в судовому засіданні про розгляді справи.

6. Оформлював матеріали судових справ з наступної їх передачею до канцелярії суду.

7. Здійснював оформлення та розміщення списків справ, призначених до розгляду.

8. Виконувала інші доручення судді, помічника судді та секретаря судового засідання, що стосуються організації розгляду судових справ.

9. Виготовляти виконавчі листи по адміністративним справам.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)