АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Читайте также:
  1. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  2. Аналіз фінансового положення компанії
  3. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  4. Вихідні положення
  5. Глава 1. Загальні положення
  6. Глава 1. Основні положення
  7. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  8. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  9. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів
  10. Глава 53. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами
  11. Глава 58. Загальні положення щодо здійснення органами доходів і зборів контролю за окремими видами діяльності підприємств
  12. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них

Кримінальний процес як наука і навчальна дисципліна вивчає регульовану законом діяльність органів досудового розслідування, прокурора і суду у кримінальному провадженні, а також права і обов'язки суб'єктів (фізичних і юридичних осіб), що беруть участь в цій діяльності.

Курс кримінального процесу містить фундаментальні теоретичні положення і відомості прикладного характеру, засвоєння яких необхідне для практичної діяльності. Його успішне вивчення вимагає систематичної роботи студента з виконання всіх навчальних завдань, оскільки всі теми логічно взаємопов’язані і засвоєння будь-якої можливо лише після оволодіння передуючими.

З курсу кримінального процесу проводяться лекції, практичні заняття, виконуються письмові завдання. На лекціях освітлюють найбільш складні, принципові і нові проблеми і питання, які служать організуючим началом роботи слухача.

Практичні заняття проводяться для поглиблення знань, отриманих при вивченні відповідних тем, та для придбання студентами умінь застосування норм кримінального процесуального права при вирішенні конкретних правових ситуацій, що виникають в ході діяльності в кримінальному провадженні.

Курс кримінального процесу прийнято поділяти на загальну і особливу частини.

Загальна частина вивчає основні, фундаментальні положення, що відносяться до всього кримінального процесу, а в особливій частині послідовно розглядається порядок досудового розслідування та судового провадження у суді першій інстанції, з перегляду судових рішень, їх виконання та особливі порядки кримінального провадження, міжнародне співробітництво під час кримінального провадження.

ЗМІСТ КУРСУ

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

 

Тема 1.

Завдання, сутність та система кримінального процесу України

Поняття кримінально-процесуального права і його місце в системі права України. Понятійний апарат науки кримінально-процесуального права. Кримінальне провадження та кримінально-процесуальна діяльність. Завдання кримінального провадження.

Поняття стадії кримінального процесу. Система стадій кримінального процесу України,особливі порядки кримінального провадження.

Кримінально-процесуальні функції, кримінально-процесуальна форма, кримінально-процесуальні гарантії.

Наука кримінально-процесуального права. Кримінальний процес як навчальна дисципліна. Зв’язок кримінального процесу з іншими галузями права, суміжними науками і юридичними дисциплінами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)