АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  7. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  8. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  9. Виправдувальний вирок або судове рішення, що звільняє обвинуваченого з-під варти, виконуються в цій частині негайно після їх проголошення в залі судового засідання.
  10. Вихідні положення
  11. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  12. Вчиняє інші дії, необхідні для підготовки до судового розгляду.

Поняття, значення і види підсудності кримінальних проваджень. Територіальна підсудність. Персональна підсудність. Інстанційна підсудність та за зв’язком проваджень.

Підстави та порядок передачі кримінального провадження з одного суду до іншого. Недопустимість спорів про підсудність.

Поняття, значення та завдання стадії підготовчого провадження. Питання, які з’ясовуються у підготовчому провадженні. Порядок та строки підготовчого провадження.

Рішення суду за результатами підготовчого провадження. Прийняття рішення щодо угоди. Повернення обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів виховного або медичного характеру прокурору. Підстави та порядок закриття кримінального провадження. Направлення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру або клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до відповідного суду для визначення підсудності. Підстави та порядок зупинення кримінального провадження. Призначення судового розгляду.

Вирішення питань, пов’язаних з підготовкою до судового розгляду.

Порядок ознайомлення з матеріалами кримінального провадження (кримінальною справою).

Поняття, завдання і значення стадії судового розгляду.

Загальні положення судового розгляду. Строки і загальний порядок судового розгляду. Склад суду. Незмінність складу суду. Запасний суддя. Головуючий у судовому засіданні. Безперервність судового розгляду.

Наслідки неприбуття учасників судового розгляду (обвинуваченого, прокурора, захисника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача, їх представників, свідка, спеціаліста, перекладача, експерта).

Право перебувати в залі судового засідання. Обов’язки присутніх у залі судового засідання. Заходи до порушників порядку судового засідання.

Обрання, скасування або заміни запобіжного заходу в суді. Проведення експертизи за ухвалою суду. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих (розшукових) дій.

Об’єднання і виділення матеріалів кримінального провадження. Зупинення кримінального провадження. Проведення процесуальних дій у режимі відео конференції.

Межі судового розгляду. Визначення меж судового розгляду. Зміна обвинувачення в суді. Висунення додаткового обвинувачення. Відмова від підтримання державного обвинувачення.

ТЕМА 17.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)