АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Попереджувальні знаки

Читайте также:
  1. V. Змішані ознаки.
  2. VI. Сигнальные указатели и знаки на транспорте
  3. VIII. СИГНАЛЬНІ ПОКАЖЧИКИ ТА ЗНАКИ 8.1. МАРШРУТНІ ПОКАЖЧИКИ
  4. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Аккордные знаки с О
  6. Аккордные знаки с Р и Л
  7. Аэродромные маркировочные знаки
  8. Б. Другие признаки беспокойства
  9. Біохімічні ознаки
  10. Біохімічні ознаки
  11. В57. Существенные признаки кризиса полиса в IV веке до н.э. (в социально-экономической, политической и идеологической областях).
  12. Відмінні ознаки філії та представництва

– знаки, призначені для забезпечення безпеки споживача і навколишнього середовища при експлуатації потенційно небезпечних товарів шляхом попередження об небезпеки або вказівки на дії по попередженню небезпеки.

Якщо говорити про споживацькі товари, то найбільшу кількість небезпечних речовин містять товари побутової хімії. Для них попереджувальне маркування обов'язкове.

Попереджувальне маркування повинна включати:

- найменування небезпечної речовини, включаючи торгову марку і загальновизнані синоніми;

- серійний номер ООН і класифікаційний шифр речовин по ГОСТ 19433-88;

- символи небезпеки;

- сигнальне слово, що виділяється жирним шрифтом і що використовується залежно від ступеня небезпеки:

«Небезпечно!» - для залучення уваги до більшого ступеня ризику, високою вірогідністю, що характеризується, смерті або важких пошкоджень;

«Обережно!» - для залучення уваги до середнього ступеня ризику і потенційній загрозі нанесення збитку здоров'ю людей і навколишньому середовищу.

 

Екологічні знаки.

Однією з найактуальніших проблем сучасності є охорона навколишнього середовища і забезпечення безпеки людини. Шляхи її рішення багатообразні. Один з них – інформування споживачів за допомогою екологічних знаків.

Екологічні знаки (еко-знаки) призначені для інформації про екологічну чистоту споживацьких товарів або екологічно безпечних способах їх експлуатації, використовування і утилізації.

Групу еко-знаків підрозділяють на три підгрупи:

Перша – знаки, що інформують про екологічну чистоту товару або безпеки для навколишнього середовища;

Друга – знаки, що інформують про екологічно чисті способи виробництва і утилізації товарів і упаковки;

Третя – знаки, що інформують про небезпеку продукції для навколишнього середовища.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)