АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гончаренко Настя ОА 1512

Читайте также:
  1. Дальние путешественники: Настя Царегородцева, Фёдор Лукошенко, Яна Белова, .
  2. На сцену виходять Мокрецька, Черниш, Костюк Настя, Борисюк, Мітран.
  3. Настя замолчала. Сжатые в тонкую линию губы, а в глазах столько ненависти. Мне даже страшно стало.
  4. Настя родилась 26 апреля 1991 года. Михаил в это время был в командировке на Тайване. К моменту рождения дочки Михаил и Инна не были формально женаты.
  5. Настя сильнее нажала на мое горло. По шее вниз, до ключицы, побежало что-то теплое. Кровь.
  6. Танцуют Настя и Серёжа, Таня смотрит в окно, на зал
  7. Шум, приехала сестра Юры Настя. Впархивает, как облако, в воздушных одеждах с пакетами

1. Як виявлялась економічна неефективність господарства?

А) у перевазі екстенсивного шляху розвитку над інтенсивним.

Б) в реалізації мащтабних, але не обгрунтованих науково меліораційних програм і проектів

В) у забруднені підземних вод

Г) у постійному завищенні віддачі капіталовкладень.

Відповідь: А.

Економічна неефективність господарства виявлялась у перевазі екстенсивного шляху розвитку над інтенсивним.

Джерело інформації http://www.zed.uccu.org.ua/files/re1.pdf

2. За видобутком чого в 1991 р. Україна посідала в Європі перше місце?

А) за видобутком вугілля

Б) за видобутком цементу

В) за видобутком залізної руди, виробництва сталі, тракторів, цукру

Г) за виробництво металорізальних верстатів.

Відповідь: В.

В 1991 році Україна посідала в Європі перше місце за видобутком залізної руди, виробництва сталі, тракторів, цукру, мінеральних добрив. А третє – за видобутком вугілля, виробництва металорізальних верстатів, цементу.

Джерело інформації http://www.zed.uccu.org.ua/files/re1.pdf

3.Якій групі галузей належить провідне місце у структурі господарства України?

А) електротехниці

Б) матеріального виробництва

В) електроніка

Г) харчова промисловість

Відповідь: Б

У структурі господарства України провідне місце належить у групі галузей матеріального виробництва (разом з вантажним транспортом, звязком і торгівлею та їх підсобними господарствами). На ці галузі припадає 70% всіх працюючих і стільки ж основних виробничих фондів.

Джерело інф. http://www.zed.uccu.org.ua/files/re1.pdf

4. На основі чого виник господарський комплекс України?

А) на основі соціального та економічного розвитку, міжнародного поділу праці та внутрішньодержавних інтеграційних процесів

Б) на основі виробництва військової техніки

В) на основі інфраструктурного інтергування

Г)на основі територіального кооперування

Відповідь: А

Господарський комплекс України виник на основі соціального та економічного розвитку, міжнародного поділу праці та внутрішньодержавних інтеграційних процесів. До основних з них необхідно віднести територіальне кооперування, технологічне та інфраструктурне інтегрування. Господарський комплекс України відзначається складною структурою: галузевою, територіальною, функціональною та організаційною.

Джерело http://www.info-works.com.ua/referats/econimichna_teoria/2349.html

5. Яка провідна галузь економіки нашої держави?

А)Сільське господарство

Б)Промисловість

В)Туризм

Г)Транспорт

Відповідь: Україна має значний економічний потенціал. Провідна галузь економіки нашої держави - промисловість, у якій створюється основна частка національного доходу

Джерело http://www.info-works.com.ua/referats/econimichna_teoria/2349.html

 

6.Укажіть галузь промисловості, що посідає в господарстві України перше місце за обсягами віробленої продукції.

А)кольорова металургія

Б)чорна металургія

В)паливна промисловість

Г)електроенергетика

Відповідь: Б

Чорна металургія — складна галузь промисловості, до якої належать різні за організацією і технологією виробництва: видобування й збагачення залізної руди, спікання її в агломерат або котуни; виплавка чавуну, сталі, виробництво прокату; виробництво феросплавів, виплавка електросталі та сплавів, порошкова металургія; виробництво флюсових вапняків, вогнетривів, коксу.

Сировиною для чорної металургії є залізні та манганові руди, вапняки (флюси); у технологічному процесі використовуються кокс, вода і вогнетривкі глини, природний газ і електроенергія.

Родовища залізної руди сконцентровані в Криворізькому та Керченському басейнах, Кременчуцькому та Білозерському районах; манганові руди видобувають у Нікопольському басейні; коксівне вугілля, флюсові вапняки, формувальні піски та вогнетривкі глини — в Донбасі.

Головні підприємства чорної металургії зосереджені в трьох районах: Донбасі (Макіївка, Донецьк, Алчевськ, Харцизьк, Єнакієве, Луганськ, Краматорськ та ін.), Придніпров’ї (Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Нікополь, Дніпродзержинськ), Приазов’ї (Маріуполь).

Донецький металургійний район виник на основі родовищ коксівного вугілля та вапняків Донбасу й залізної руди Придніпров’я.

Придніпровський металургійний район утворився завдяки географічному положенню — на великій водній магістралі, на перетині транспортних шляхів і майже на півдорозі між величезними запасами Криворіжжя і коксом Донбасу.

Приазовський металургійний район виник на перехресті транспортних шляхів із Керченського басейну (залізні руди) та Донбасу (коксівне вугілля).

Складність розвитку металургійного комплексу України полягає в тому, що це дуже матеріаломістка галузь, що потребує багато води й електроенергії. До того ж, підприємства чорної металургії є одними з головних стаціонарних забруднювачів навколишнього середовища.

Джерело http://shkolnik.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=234&Itemid=282

 

7.Укажіть чинники, що мають вирішальне значення для розміщення підприємств основної хімії.

А)екологічний, кооперування

Б)транспортний, енергетичний

В)розвиток науки, комбінування

Г)сировинний, споживчий

Відповідь Г

Хімія органічного синтезу дає більшу частку продукції хімічної промисловості. Синтетичні матеріали створюють нову сировинну базу для промисловості, будівництва. Переважно вони дешевші й кращої якості за натуральні, хоч мають гірші гігієнічні властивості.Хімія органічного синтезу охоплює заводи, що виробляють напівпродукти для отримання полімерів (Лисичанськ, Сєверодонецьк, Горлівка, Дніпродзержинськ, Запоріжжя). Галузь використовує в основному нафтогазову сировину.Розміщення підприємств, що виробляють поліме-ри, залежить передусім від наявності вуглеводневої сировини, а також палива, електроенергії, води. Для деяких підгалузей важливим чинником розміщення є трудові ресурси. виготовляють підприємства у Чернігові, Києві, Черкасах, Сокалі (Львівська обл.)Тому вирішальне значення для розміщення підприємств основної хімії мають чинники сировинний та споживчий

8.Укажіть дві сфери галузевої структури господарства.

А) чорна й кольорова металургія

Б) промисловість і будівництво

В) виробнича й невиробнича

Г) сільське й лісове господарство

Відповідь В

Народногосподарський комплекс країни включає дві сфе-ри — виробничу й невиробничу.

Інформація з сайта http://ebooktime.net/book_107_glava_8_1.3._%D0%A1%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80.html

9.Укажіть найбільш матеріалоємну галузь промисловості

А) чорна металургія

Б) фармацевтична

В) взуттєва промисловість

Г) точне машинобудування

Відповідь А

Найбільш матеріальноємною галузью промисловості є чорна металургія. Чорна металургія є матеріаломісткою галуззю, що використовує близько 30% палива, 20% електроенергії, 95% манганової руди, що видобувається й виробляється в Україні. Для чорної металургії притаманна висока матеріаломісткість виробництва (на отримання 1 тонни сталі необхідно 6 тонн сировини, палива та допоміжних матеріалів), тому підприємства чорної металургії зазвичай розміщують поблизу сировинних баз (у першу чергу залізної та мангової руд) та палива (вугілля, що коксується). Металургія – основний споживач води в промисловості, тому підприємства розташовують поблизу річок, інших водойм. Велику роль відіграє наявність розвинутої транспортної мережі (особливо залізниць), трудових ресурсів і споживача.

Інформація з сайта http://geoswit.ucoz.ru/index/0-184

10.Укажіть показник економічного розвитку, що містить сукупну вартість усього обсягу кінцевих товарів і послуг, вироблених на території країни незалежно від національної нележно від национальної незалежностіпідприємств

А) національних продукт

Б) державний бюджет

В) індекс розвитку людського потенціалу

Г) валовий внутрішній продукт

Відповідь Г

Валовий внутрішній продукт (ВВП) вимірює ринкову вартість усіх кінцевих товарів та послуг, вироблених у даній країні протягом певного періоду часу, - як правило, року. Валовий внутрішній продукт, обчислений у поточних ринкових цінах, називається номінальним ВВП. Номінальний ВВП одночасно віддзеркалює як кількість вироблених товарів і послуг, так і рівень їхніх цін. Інакше кажучи, на динаміку номінального ВВП впливають як зміни у фізичному обсязі виробленої продукції, так і зміни рівня цін. Часто буває так, що фізичний обсяг ВВП скорочується, а номінальний ВВП збільшується за рахунок зростання цін. Проте рівень життя людей насамперед залежить від кількості вироблених і спожитих товарів та послуг. Тому макроекономіка досліджує динаміку фізичного обсягу ВВП, тобто зміни в кількості виготовленої вітчизняною економікою продукції. З цією метою обчислюють реальний ВВП.

Валовий внутрішній продукт, обчислений у постійних цінах, називається реальним ВВП. Саме цей показник дає змогу судити про зміни у фізичному обсязі продукції, а отже й про стан справ в економіці країни. Аналіз динаміки реального ВВП показує, що періоди його зростання чергуються з періодами скорочення. Економісти називають короткострокові коливання обсягу виробництва діловим, абоекономічним, циклом. Діловий цикл охоплює дві головні фази — піднесення і спад — та два поворотні пункти циклу — вершину і дно. У фазі спаду реальний ВВП скорочується, зростають масштаби безробіття, знижуються доходи населення. Під час піднесення реальний ВВП збільшується, чисельність безробітних зменшується. Найвищу точку піднесення називають вершиною, а найнижчу точку спаду — дном. Тривалість ділового циклу різна — від двох до 10 і більше років.

Інформація з сайта http://trackls.narod.ru/books/bk3/pan16.html

 

Робота:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)