АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання дослідження

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

1. Оцінити особливості клінічної картини, патоморфологічних змін та якості життя хворих на пептичну виразку шлунка і дванадцятипалої кишки у поєднанні з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом типу 2.

2. Виявити зв’язок токсигенних штамів H.рylori з коморбідним перебігом при пептичній виразці шлунка та дванадцятипалої кишки на фоні артеріальної гіпертензії та цукрового діабету типу 2.

3. Визначити особливості функціонального стану ендотелію, стану системи гемостазу та структурно-функціональних властивостей еритроцитів при пептичній виразці шлунка і дванадцятипалої кишки у поєднані з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом типу 2.

4. Дослідити стан оксидантно-протиоксидантного гемостазу, протеїназо-інгібіторної системи крові та деяких медіаторів запалення при пептичній виразці шлунка і дванадцятипалої кишки у поєднанні з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом типу 2.

5. Вивчити ефективність комплексного лікування (антихелікобактерної терапії. пробіотиків та коректорів ендотеліальної дисфункції) при пептичній виразці шлунка і дванадцятипалої кишки у поєднанні з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом типу 2.

6. Удосконалити методику лікування пептичної виразки шлунка та дванадцятипалої кишки у поєднанні з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом типу 2.

Методи дослідження: клінічні; лабораторні (в т.ч. визначення вмісту молеку­лярних продуктів вільнорадикального окиснення ліпідів, інтенсивності окиснювальної модифікації білків, протеолітичної активності плазми крові, ендотеліну-1, дослідження загального коагуляційного потенціалу та фібринолітичної активності крові);, імуноферментні, інструментальні (езофагогастродуоденофіброскопія з прицільною біопсією), гістологічні та гістохімічні методи дослідження, соціологічні, статистичні.

Явища, що підлягають вивченню: функціональний стан ендотелію, реологічні властивості еритроцитів та окислювальної модифікації білків, десквамованих ендотеліальних клітин у плазмі крові, поглиблення порушень структурно-функціональних властивостей крові, протеоліз та фібриноліз, оксидантно-протиоксидантний гомеостаз, слизова шлунка та дванадцятпалої кишки, ендотелін-1, антитромбін III, vCAM.

Об’єкт дослідження: пептична виразка шлунку та дванадцятипалої кишки, на тлі артеріальної гіпертензієї та цукровим діабетом типу 2.

Предмет дослідження: особливості клініки, оксидантно протиоксидантний гомеостаз, протеїназо-інгібіторна система крові, функціональний стан ендотелію, система гемостазу, морфо-функціональні властивості еритроцитів, патоморфологічні зміни слизової шлунка та дванадцятипалої кишки, якість життя.

Методи дослідження: клінічні; лабораторні (в т.ч. визначення вмісту молеку­лярних продуктів вільнорадикального окиснення ліпідів, інтенсивності окиснювальної модифікації білків, протеолітичної активності плазми крові, ендотеліну-1, дослідження загального коагуляційного потенціалу та фібринолітичної активності крові); інструментальні (езофагогастродуоденофіброскопія з прицільною біопсією).

Засоби, що будуть застосовуватися: фотоколориметр КФК-2, спектро­фотометр СФ-46, термостат ТСМ-80М,центрифуга ОС-6М, вага лабораторна WT1000,аналізатор імуноферментних реакцій «УНІПЛАН»АИ ФР – 01; набори для визначення NO (нітритів і нітратів), активності антитромбіну ІІІ, ХІІІ фактора згортання крові, Хагеман-залежний фібриноліз, глутатіон відновлений, азоальбумін, азоказеїн, азокол.

Новизна дослідження. Вперше будуть встановлені деякі патогенетичні особливості перебігу пептичної виразки шлунка та дванадцятипалої кишки у поєднані з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом 2-го типу на підставі вивчення штамів H.рylori, змін медіаторів запалення, реологічних властивостей еритроцитів та окислювальної модифікації білків, NO та ендотеліну-1, десквамованих ендотеліальних клітин у плазмі крові, поглиблення порушень структурно-функціональних властивостей крові, антитромбіну III, фібринолітичної та протеолітичної активності плазми крові. Вперше запропоновано використання пробіотиків та коректорів ендотеліальної дисфункції на фоні базисного лікування основного захворювання для ефективного лікування хворих на пептичну виразку шлунка і дванадцятипалої кишки, поєднаної з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом 2-го типу, що дасть змогу запропонувати нові підходи до прогнозування та лікування перебігу зазначеної патології.

Очікувані результати, можливі сфери застосування, форми впровадження. Дослідження дозволять поглибити уявлення про патогенетичні особливості рецидивування та прогресування виразкової хвороби шлунка і ДПК, поєднану з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом 2-го типу та покращити ерадикацію H.рylori в залежності від його штамів. Рекомендації можуть бути впроваджені в терапевтичних, гастроентерологічних відділеннях, кабінетах обласних, міських, районних лікарень і поліклінік.

Форми впровадження: інформаційний лист, доповіді на з‘їздах, конференціях, симпозіумах, публікації.

 

 

зав. кафедри внутрішньої медицини

д. мед. н., професор О.І. Федів

 

 

аспірант І.О. Сіцінська


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)