АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновки і пропозиції

Читайте также:
  1. Аналіз пропозиції
  2. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага та механізм її досягнення
  3. Висновки
  4. Висновки
  5. ВИСНОВКИ
  6. ВИСНОВКИ
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. Висновки
  11. Висновки
  12. ВИСНОВКИ

Об’єктом дослідження для написання курсової роботи виступає відкрите акціонерне товариство «Ходорівполіграфмаш», яке реалізує та обслуговує обладнання для поліграфічної промисловості.

Основною метою діяльності підприємства є здійснення ринкових взаємовідносин і отримання прибутку на основі задоволення потреб громадян, колективних, державних і інших підприємств, установ і організацій в продукції, що виробляється, товарах, послугах, що надаються в сферах, визначуваних предметом діяльності.

Беручи до уваги результати роботи над курсовим проектом можна виділити наступні рекомендації для стратегічного розвитку підприємства:

- зниженням собівартості продукції;

- підвищення технічного рівня виробництва, зокрема упровадження нової прогресивної технології, підвищення рівня механізації та автоматизації виробничих процесів; розширення масштабів використання та удосконалення техніки і технологій, що застосовуються; краще використання сировини та матеріалів;

- поліпшення організації виробництва і праці, тобто удосконалення управління виробництвом і скорочення витрат на нього; упровадження наукової організації праці; поліпшення використання основних виробничих фондів; поліпшення матеріально-технічного забезпечення, скорочення транспортно-складських витрат тощо.

- зміна обсягу виробництва, що зумовлює відносне скорочення умовно-постійних витрат у результаті зростання обсягу виробництва;

- зміни структури, асортименту та поліпшення якості продукції.

Підприємству необхідно шукати нових замовників серед організацій, які мають потребу в поліграфічному обладнанні, впроваджувати нові види продукції, яка виробляється, але відмовлятись від своїх старих клієнтів не потрібно, тому що вони приносять їм постійні доходи.

Длядосліджуваного підприємства найкраще обрати стратегію інтенсивного росту. Застосування стратегій інтенсивного росту передбачає зростання обсягу продажу, ринкової частки та прибутку шляхом інтенсифікації наявних ресурсів підприємства.

Таким чином, в рамках даної стратегії підприємство буде здійснювати: пошук нових споживачів, що заснований на положенні, що кожен товар має своїх потенційних споживачів, які або не знають про його існування, або їх не влаштовують його певні характеристики; пошук нових потреб, що орієнтує фірму на виявлення нових сфер та засобів застосування своїх товарів. Засновувати стратегічну діяльність на своєчасній реакції на потреби споживачів недостатньо; збільшення обсягів споживання товару шляхом активної рекламної діяльності. Дана стратегія, є продовження стратегії росту, обраної для даного підприємства.

Основною задачею при реалізації стратегії є створити належні умови перед застосуванням реалізації стратегії.

Основними етапами при реалізації стратегії передбачається.

1.Вивчення стану середовища та встановлення цілей при розробленні стратегій. Перед тим, як поставити ціль при розробленні стратегії необхідно визначити чи відповідає вона цілі діяльності підприємства. Для ВАТ «Ходорівполіграфмаш», стан середовища є сприятливий.

2. Рішення про ефективне використання ресурсів Для обраної стратегії необхідно визначити кількість ресурсів, а також методи для їх економії та ефективного використання. На даному підприємстві рішення приймає керівництво. Директора приймає рішення про доцільність вкладення коштів в ті чи інші об’єкти і напрямки стратегій.

3. Формування культури підприємства згідно з обраною стратегією

4. Участь вищого керівництва у реалізації стратегії. За реалізацію стратегії несе керівництво ВАТ «Ходорівполіграфмаш» середньої ланки (керівники управлінь, цехів, виробництв і т.д.).

5. Створення системи контролю за виконанням і реалізацією стратегії. На даному підприємстві пропонується запровадити вертикальну систему контролю, тобто робітничі підрозділи докладають керівництвам середньої ланки про виконання завдань, ті в свою чергу компонують дані і відповідають перед вищим керівництвом.

6. Створення системи стимулювання за успішну реалізацію стратегії. За успішну реалізацію стратегії відповідальним особам будуть нараховуватися преміальні виплати і можливість просування по службі [5].

Аналізу ефективності виконання обраної стратегії в основному здійснюється у вигляді аналізу вірності і достатності обліку при виборі стратегії основних факторів, що визначають можливості здійснення стратегії. Даний аналіз є завершальним етапом.

Впровадження запропонованих заходів в комплексі надасть можливість підвищити конкурентоспроможність продукції та підприємства в цілому, та зміцнити його становище серед конкурентів на ринку поліграфічної промисловості.

Для визначення ефективності вибраної стратегії на ВАТ «Ходорівполіграфмаш» проведемо аналіз за допомогою моделі Спрінгейта, що дає змогу визначити ефективність стратегії з урахуванням існуючих умов ризику:

 

Z = 1,03 Х1 + 3,07 Х2 + 0,66 Х3 +0,4 Х4

де Х1 – робочий капітал / загальна вартість активів; Х2 - прибуток до сплати податків та процентів / загальна вартість активів; Х3 – прибуток до сплати податків та процентів / короткострокова заборгованість; Х4 - обсяг продажу / загальна вартість активів.

Дані для розрахунку за моделлю Спрінгейта записані в таблиці нижче.

Z = 1,03* (30929,6/ 51979,5)+ 3,07*(21203 / 51979,5) + 0,66 *(21203/52350,6) +0,4*(54332,0/5979,5) = 2,55

Отже, можна сказати, що ризик провалу стратегії існує, але він є незначний, тому що так Z перевищує 1,8, але й не перевищує 3.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)