АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета дипломної роботи

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  5. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  11. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  12. А. Виконується при підготовці до роботи

 

Загальновідомо, що інформаційна діяльність призначена докорінно змінити характер здійснення управлінських операцій, підвищити ефективність збору, опрацювання та зберігання інформації з актуальних питань та загальних проблем української та світової економіки, громадського та культурного життя, політики, фінансів тощо. Становлення в Україні інформаційної діяльності — найважливіше стратегічне завдання державної політики, умова для розвитку національної економіки, наукоємних виробництв та високих технологій. Сьогодні, як ніколи, інформаційна діяльність повинна докорінно змінити характер здійснення управлінських операцій, підвищити ефективність збору, опрацювання та зберігання інформації з актуальних подій та загальних проблем української та світової економіки, громадського та культурного життя, політики, фінансів тощо.

Підвищення ефективності і якості інформаційної діяльності вимагає раціонального поєднання теоретичних знань спеціалістів з вмінням вирішувати практичні завдання, підвищення рівня навчальної підготовки, диктує необхідність розширення і зміцнення зв'язків вищих навчальних закладів з відповідними галузями народного господарства.

Сучасний спеціаліст повинен досконало володіти своєю спеціальністю, мати достатню наукову і практичну підготовку, бути вмілим управлінцем, спроможним застосовувати наукові принципи документознавства як науки.

Дипломна робота покликана сформувати у випускника ВНЗ фахові вміння, здатність приймати адекватні управлінські рішення в конкретних умовах сучасної інформаційної політики шляхом виконання конкретного практичного завдання, яке притаманне його фаховій орга-нізаційно-управлінській і суспільно-політичній діяльності.

Поставлені цілі реалізуються шляхом самостійного вивчення документно-інформаційного забезпечення і виконання кожним студентом в умовах підприємства (структури, закладу) визначених програмою окремих завдань документно-інформаційної сфери.

Основною метою дипломної роботи є:

- закріплення, поглиблення і систематизація отриманих теоретичних знань студентів з документознавства та інформаційної діяльності;

- набуття навичок практичного застосування теоретичних знань;

- розвиток творчого мислення, виявлення і формування професійних навичок студентів;

- набуття навичок письмового викладу теоретичних положень та ана­лізу одержаних результатів;

- вивчення та набуття студентами досвіду користування довідковою літературою і нормативними документами, в тому числі ДСТУ, ГОСТ та ін.

Дипломна робота є самостійною комплексною роботою студента, яка підводить підсумки вивчення ним різних дисциплін, передбачених навчальним планом, про проходження навчальних, виробничих і переддипломної практики.

Написання дипломної роботи, яка є кваліфікаційною роботою майбутнього документознавця, інформаційного аналітика повинно здійснюватись на конкретному матеріалі установи (організації, підприємства) та виходити з реальних завдань, які стоять перед ними. При цьому питання організації і технології виробництва, економіки, планування і управління, рівня інформаційного забезпечен­ня виробництва, що розробляється у кожній дипломній роботі, повинні вирішуватись, виходячи з виробничо-інформаційних завдань, які стоять перед цілим промислово-виробничим комплексом України взагалі та окремого підприємства, зокрема, щодо забезпечення їх інформаційних потреб, підвищення ефективності їх функціонування.

У процесі написання дипломної роботи студент повинен підтвердити знання у галузі:

- методики економічного аналізу стану організації виробництва, технології та праці на підприємстві, стану документообігу та інформацій­ного забезпечення;

- аналізу документних потоків;

- нормативних матеріалів з документування управлінської діяльності і способів документування;

- закономірностей еволюції документів у нових технологічних умовах;

- стандартизації технологічних процесів виробництва;

- систем документації;

- правових норм різних сфер управлінської діяльності;

- організації документних потоків в умовах державного управлін­ня, фірм, об'єднань та різних структур;

- критеріїв і принципів визначення науково-історичної і практичної цінності документів;

- організації ділових зустрічей, переговорів, прийомів;

- організації архівної справи в умовах виробництва;

- автоматизованих інформаційних технологій;

- переробки інформації;

- ділової іноземної мови;

- сучасної організації державного апарату і недержавних установ в Україні;

- правових і економічних аспектів діяльності установ і підприємств;

- ділового етикету;

- культури діловодства;

- міжнародного протоколу;

- зовнішньо-економічної діяльності тощо.

На стадії підготовки дипломної роботи студент повинен набути необхідних навичок роботи документознавця, інформаційного аналітика у відповідному підрозділі (організації, підприємства) у сфері виробництва, державного управління чи комерційної структури.

Кожна дипломна робота повинна обов'язково включати в себе елементи нау­кового дослідження, що виконується по лінії науково-дослідницької роботи кафедри, факультету тощо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)