АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Господеві помолімся

Читайте также:
  1. A) вступ – Дар пророцтва
  2. Благообразний Йосиф, знявши з Хреста пречисте тіло Твоє, плащеницею чистою обвив й пахощами, покривши, у гріб новий положив.
  3. Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  4. ВБИРАННЯ АРХИЄРЕЯ
  5. ВІДВОРОТ З ФРОНТУ І ПЕРЕХІД У БОЛЬШЕВИЦЬКЕ ЗАПІЛЛЯ
  6. Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю.
  7. І нехай будуть милості великого Бога і Спаса нашого Ісуса Христа з усіма вами.
  8. І нині, і повсякчас, і на віки вічні.Амінь. Алилуя (3).
  9. МОЄ ДУШПАСТИРСТВО В РИМІ
  10. Напередодні Тайної Вечері
  11. Останні науки і висвячення апостолів

Хор: Господи, помилуй,

Протодиякон:

Припояши меч твій до бедра твого, сильний красотою твоєю і добротою твоєю; натягни лук, і наступай, і пануй задля істини, лагідности і справедливости, а десниця твоя проведе тебе до перемоги завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь,

Також подають Архиєрею саккос, а диякон мовить:

Господеві помолімся.

Хор: Господи, помилуй.

Протодиякон, кадячи, мовить:

Архиєреї Твої, Господи, зодягнуться в правду, і преподобні Твої вельми радітимуть завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Архиєрей, взявши саккос, благословить і цілує його, і, облачаючись, мовить тайно:

Намісникові воїни, прийнявши на судилищі Ісуса, зібрали на Нього пребагато вояків. І, роздягнувши Його, зодягли Його в багряницю. І, сплівши вінок з тернини, поклали на Його голову, і тростину дали в Його правицю.

І накладають на Архиєрея омофор, а диякон мовить:

Господеві помолімся.

Хор: Господи, помилуй.

Протодиякон:

Це є образ Сина Божого, що залишив дев'ятдесять дев'ять овець на горах і пішов відшукати одну, що загубилася; і знайшов її, і, взявши на свої рамена, приніс її до Отця за своїм бажанням, завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Тоді дають архиєреєві 1-у панагію.

Протодиякон мовить:

Серце чисте нехай створить у тобі Бог і духа правого нехай обновить у нутрі твоєму завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Тоді дають архиєреєві 2-у панагію.

Протодиякон мовить:

Нехай серце твоє розповість лагідне слово, щоб ти говорив про твої діла цареві завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

На хрест протодиякон мовить:

Коли хто хоче йти за мною, нехай відречеться себе, сказав Господь, візьме свій хрест і йде за мною завжди, нині і повсякчас і навіки вічні.

Хор: Амінь.

Архиєрей мовить:

Охорони мене, Господи Ісусе Христе, знаменем святого хреста Твого, даруй мені, недостойному слузі Твоєму, благодать, щоб я, як ношу на моїх грудях хрест, так перемагав і невидимих ворогів моїх.

Тоді кладуть митру на голову Архиєрея, а диякон мовить:

Господеві помолімся.

Хор: Господи, помилуй.

Протодиякон:

Славою і честю Ти увінчав його, Боже, а на його голову Ти поклав вінець з дорогоцінного каменю, славу і величність Ти покладеш на нього, бо Ти благословитимеш його довготою днів завжди, нині і повсякчас і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Архиєрей мовить:

Митру і шолом спасіння поклади на мою голову, Господи, щоб за Твоєю поміччю я утік від сітей давнього й ветхого ворога.

Тоді дають Архиєрею жезл і хрест в руки, і протодиякон, кадячи Архиєрея, мовить:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)