АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МОЛИТВИ ПО СВЯТІМ ПРИЧАСТЮ

Читайте также:
  1. Annotation
  2. Акт особистого посвячення Найсвятішій Крові Ісуса Христа
  3. ББК Ш9(7К)6 1 страница
  4. ББК Ш9(7К)6 12 страница
  5. ББК Ш9(7К)6 6 страница
  6. ББК Ш9(7К)6 8 страница
  7. Бичування Спасителя
  8. Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  9. Богдан-Ігор Антонич (1909-1937)
  10. в Домі «Емаус» у Колегіумі УКУ
  11. ВАНДЕРН І ПОВОРОТ ДО НОЙГАММЕРУ
  12. ВИ ХОЧЕТЕ МАТИ ІДЕАЛЬНУ ДРУЖИНУ?

Коли гідно запричастишся животворних таїнственних дарів, заспівай зараз же з радости, щиро дякуй і тепло з душі говори Богові:

Слава Тобі, Боже. Слава Тобі, Боже. Слава Тобі, Боже.

Тоді оцю подячну молитву:

Дякую Тобі, Господи Боже мій, що ти не відкинув мене грішного, але сподобив мене бути причасником Твоїх святощів. Дякую Тобі, що Ти сподобив мене недостойного причаститися Твоїх пречистих і небесних дарів. Але, Владико, чоловіколюбче, Ти, що ради нас умер і воскрес, і дарував нам ці страшні і животворні Таїнства на благодіяння і освячення душ і тіл наших, дай, щоб вони були й мені на зцілення душі і тіла, на прогнання всього супротивного, на просвічення очей мого серця, на мир моїх душевних сил, на віру непостидну, на любов нелицемірну, на сповнення мудрості, на додержування Твоїх заповідей, на збільшення Твоєї божественної благодаті і на присвоєння Твого царства; щоб я, охоронюваний ними в Твоїй святості, завжди пам'ятав про Твою благодать і жив уже не для себе, але для Тебе, нашого Владики і доброчинця, і так, відійшовши з цього життя з надією на життя вічне, досягнув непроминаючого спокою, де безнастанний голос тих, що торжествують, і безконечна насолода тих, що оглядають невимовну красоту Твого обличчя. Бо Ти є істинне прагнення і несказана радість тих, що Тебе люблять, Христе Боже наш, і Тебе оспівує все створіння на віки. Амінь.

Молитва св. Василія Великого

Владико Христе Боже, царю віків і творче всього, дякую Тобі за всі блага, якими Ти мене обдарував, і за причастя Твоїх пречистих і животворних Таїнств. Тому благаю Тебе, благий і чоловіколюбче, охороняй мене під Твоїм покровом і в тіні крил Твоїх та обдаруй мене чистим сумлінням, щоб я аж до останнього мого віддиху достойно причащався Твоїх святощів на відпущення гріхів і на життя вічне. Бо Ти є хліб життя, джерело святості, податель благ, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва св. Йоана Золотоустого

Таїнственно удостоївшись бути причасником Твого пречистого тіла і чесної крови, Христе Боже, оспівую і благословлю, поклоняюся, і славлю, і величаю спасіння Твої, Господи, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва св. Йоана Дамаскина

Боже, Боже мій, невгасний і невидимий вогню, Ти, що чиниш ангелів Своїх вогнем палаючим, Ти, що в Своїй несказаній любові передав мені на поживу Твоє божественне тіло і прийняв мене за причасника Свого божества, ради прийняття Твого пречистого тіла і чесної крови, проникни все моє тіло і духа, всі мої кості й мозок, гріхи мої спали, душу мою просвіти й ум мій проясни, тіло освяти й обитель в мені створи разом з благословенним Твоїм Отцем і все святим Духом, щоб і я завжди перебував у Тобі, заради молитов пречистої Твоєї Матері і всіх святих Твоїх. Амінь.

Інша молитва

Господи Ісусе Христе, Боже наш, нехай Твоє святе тіло буде мені на життя вічне і Твоя чесна кров на відпущення гріхів. А оця подяка нехай буде мені на радість, здоров'я і потіху. А в час страшного й другого Твого пришестя сподоби мене грішного стати праворуч слави Твоєї, за молитвами пречистої Твоєї Матері і всіх святих.

Молитва до Пресвятої Богородиці

Пресвята Владичице Богородице, світло моєї затьмареної душі, надіє, покрове, захисте, потіхо і радосте моя, дякую Тобі, що Ти сподобила мене недостойного бути причасником пречистого тіла і чесної крови Сина Твого. Але Ти, що породила правдиве світло, просвіти духовні очі серця мого! Ти, що породила джерело безсмертя, оживи мене умертвленого гріхом! Ти, милостивого Бога милосердна Мати, помилуй мене і дай мені говіння і сокрушення в серці моєму, покору в думках моїх і визволення з полону помислів моїх! І сподоби мене аж до останнього віддиху неосудно приймати освячення пречистих Таїн на зцілення душі й тіла! Дай мені теж сльози покаяння і сповіді, щоб я величав і славив Тебе по всі дні життя мого, бо Ти благословенна і препрославлена на віки. Амінь

 

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)