АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. Ключові терміни та поняття: «основна (базова) норма», правова держава, соціальна солідарність, синдикалізм

Читайте также:
  1. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Вказівки до виконання контрольної роботи
  5. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РЕФЕРАТУ
  6. Вказівки по виконанню індивідуального завдання
  7. Вказівки по оформленню комплексного завдання.
  8. Вказівки щодо ведення загального журналу робіт
  9. Вказівки щодо виконання і оформлення курсового проекту.
  10. ЗАВДАННЯ 2. Уважно вивчіть методичні рекомендації стосовно створення завдання на виконання друку документів на мережному принт-сервері.
  11. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ
  12. Загальні вказівки

Ключові терміни та поняття: «основна (базова) норма», правова держава, соціальна солідарність, синдикалізм, «живе право», позитивне право, природне право.

Особливу увагу слід звернути на такі питання:

­ сутність «чистого вчення про право» Г. Кельзена;

­ поняття та значення «основної (базової) норми» у вченні Г. Кельзена;

­ погляди Е. Дюргейма на проблеми держави і права;

­ вчення про державу і право Л. Буржуа;

­ держава і право у вченні Л. Дюгі;

­ погляди М. Оріу на проблеми держави і права;

­ політико-правові погляди Є. Ерліха;

­ вчення про державу і право Р. Паунда;

­ концепції природного права Р. Штамлера та Г. Радбруха;

­ сутність неотомізму Ж. Марітена та Й. Месснера.


2.4. Зміст самостійної роботи студентів

2.4.1. Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів

Самостійна робота студентів є важливою складовою частиною навчального процесу та має на меті закріплення та поглиблення знань та навичок, одержаних на усіх видах навчальних занять; підготовку до наступних занять, заліку та екзамену. Під час самостійної підготовки уточнюється коло питань, що підлягають вивченню за темою, аналізуються та вивчаються наукові джерела, виконуються практичні завдання.

Самостійна робота студентів має бути логічно пов’язана з іншими видами навчальних занять: лекціями та семінарами. Однак вивчення навчальної дисципліни чи окремої теми не бажано починати з самостійної роботи студентів.

Від якості самостійної підготовки студентів залежить якість семінарських занять, глибина їх теоретичного змісту й активність студентів. Самостійна робота є методом глибокого вивчення і творчого засвоєння студентами навчальної програми. Питання на самостійну роботу виносяться на поточний, модульний і підсумковий семестровий контроль.

Методичне керівництво самостійною роботою студентів здійснює керівник курсу.

Перевірка самостійної роботи студентів здійснюється викладачами, які проводять семінарські заняття з навчальної дисципліни. Викладач може обрати один з наступних способів перевірки самостійної роботи:

― проведення перевірки конспектів, опрацьованої літератури, яка рекомендується для вивчення теми;

― фронтального усного опитування;

― письмової перевірки (в т.ч. за тестовими технологіями).

Для самостійної роботи студентів з кожної теми надається рекомендована література, з якою студенти повинні ознайомитися для якісного виконання завдань винесених на самостійну підготовку. Крім того доцільним є проведення викладачем колективної консультації, де слід вказати порядок розгляду питань, дати характеристику рекомендованої літератури, методику її опрацювання, звернути увагу на основні проблеми й питання, в яких студенти повинні чітко орієнтуватися.

Основним завданням викладача в ході самостійної роботи є забезпечення активного набуття студентами нових знань, закріплення, поширення та поглиблення знань, набутих під час інших навчальних занять, а також для навчання студентів методів самостійної роботи з навчальним матеріалом.

У процесі самостійної роботи викладач повинен заохочувати самостійність та творчий підхід до вирішення проблем й звернути увагу на неприпустимість механічного переказу прочитаного.

Під час самостійної підготовки студентів викладач, відповідаючи на поставлені запитання, повинен з’ясувати найбільш складні для студентів питання і у разі необхідності пояснити їх зміст та зробити собі помітки для більш детального їх розгляду в контексті інших видів навчальних занять. У разі потреби, для закріплення та поглиблення знань окремих студентів, викладач може провести індивідуальні консультації з окремих тем.

Самостійна робота студента передбачає деякі стадії:

― ознайомлення з питаннями, що виносяться на самостійне вивчення студентами.

― опрацювання матеріалу, викладеного на лекції і занотованого студентами при підготовці до відповідної теми на семінарське заняття.

― ознайомлення із рекомендованою літературою і нормативними актами, конспектування основних положень з питань, включених до теоретичного блоку, та вирішення практичних завдань.

За бажанням студент може підготувати коротке повідомлення (до десяти хвилин) з найбільш складного і цікавого питання.

У випадку необхідності студент може скористатися індивідуальними консультаціями викладача, який читає лекції, а також викладача, який проводить семінарські заняття у навчальній групі.


2.4.2. Завдання для самостійної роботи студентів

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)