АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об'єктивне обстеження хворого (Status praesens communis)

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

ДВНЗ «Ужгородський національний університет»

Стоматологічний факультет

 

Кафедра хірургічної стоматології щелепно-лицевої хірургії та онкостоматології

Завідуючий кафедрою: проф. Калій В. В.

 

Група крові: II

Резус-фактор: «-»

 

АКАДЕМІЧНА ІСТОРІЯ ХВОРОБИ

Прізвище, ім'я, по-батькові хворого: Шаркаді Людмила Іванівна

Вік хворого: 47 років

Професія: прибиральник

Дата та час поступлення: 05.11.11р. о 1045.

 

Клінічний діагноз:

Основне захворювання: флегмона дна порожнини рота від 37 зуба.

Супутнє захворювання: немає

Ускладнення: немає

 

Операція (назва): розкриття флегмони дна порожнини рота.

Дата та час виконання операції: 05.11.11р. о 15.30

Прізвище, ім'я, по-батькові куратора: Боршош Юрій Юрійович

Номер групи/підгрупи 1/2

Термін курації: 7 діб.

Дата здачі історії хвороби:

Прізвище викладача: Брехлічук Павло Павлович

 

Ужгород-2011р.


Скарги.

На біль і припухлість м’ягких тканин в ділянці нижньої щелепи, затруднене закривання рота, ковтання, дихання, поганий сон і апетит, слабкість, погане загальне самопочуття, підвищену температуру тіла.

Анамнез захворювання (Anamnesis morbi)

Тиждень тому хворій було видалено 37 зуб з абсцедуючим пародонтитом. Через добу в під нижньощелепному трикутнику і під язиком зявилась припухлість м’яких тканин. Була біль в ділянці лунки видаленого зуба. Приймання анальгетиків та підігріваючі компреси не принесли полегшення, припухлість збільшувалась і хворий знову звернувся до стоматолога. Був проведений внутрішньо ротовий розріз в під’язиковій ділянці, та призначена протизапальна терапія. Але запальні прояви наростали, ковтання стало болючим, мова невнятною, біль посилювалась, відмічалось забруднення відкривання рота і появилась припухлість в під-нижньощелепній ділянці — спочатку з права, а потім і зліва. Рухи язиком стали болючі, дихання – затрудненим. Температура тіла підвисилась до 390С, зник сон і апетит. Хвора викликала швидку медичну допомогу і була госпіталізована в щелепно-лецеве відділення.

Анамнез життя (Anamnesis vitae)

Хвора Шаркаді Людмила Іванівна, народиласт 7 грудня 1964року, в м. Ужгород. У 1980 році отримала середню освіту, після чого працювала прибиральницею у школі. У 5 років перенесла ангіну; хворіє на ревматизм, часті простудні захворювання. Соціально-побутові умови життя добрі. Наявність гепатиту В, ВІЛ, (СНІД), та інших специфічних захворювань заперечує. Шкідливі звички хвора заперечує. Алергічні реакції на лікарські препарати та харчові продукти зі слів хворої немає.

Об'єктивне обстеження хворого (Status praesens communis)

Об'єктивно. Загальний стан хворого важкий. Свідомість – сплутана, Положення в ліжку пасивне, тілобудова правильна, конституційний тип гіперстенічний. Зріст 176см. Температура тіла 390С.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)