АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

АНОТАЦІЯ. Ейдетика запрошує до розмови

Читайте также:
  1. Анотація
  2. АНОТАЦІЯ
  3. АНОТАЦІЯ
  4. АНОТАЦІЯ
  5. Анотація
  6. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  7. АНОТАЦІЯ НА ХОРОВИЙ ТВІР
  8. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  9. Анотація – це:
  10. КОРОТКА АНОТАЦІЯ

Ейдетика запрошує до розмови

Вчитель – логопед

Брушневська Ірина Миколаївна

 

 

Луцьк, 2014р.

АНОТАЦІЯ

Актуальність вивчення проблеми розвитку зв’язного мовлення дітей старшого дошкільного віку обумовлена унікальністю і специфічністю цього періоду, характерними особливостями психофізіологічного, соціально – особистісного розвитку, які проявляються у своєрідності форм пізнання і способів практичної діяльності. Розвиток зв’язного мовлення є пріоритетним завданням мовленнєвого розвитку дітей. Це обумовлено, насамперед, його соціальною вагомістю і впливом на формування особистості. Зв’язне мовлення є невід’ємною складовою не лише мовного розвитку, але й онтогенезу дитини в цілому. Воно є показником логіки мислення малюка, його вміння адекватно сприймати навколишнє, аналізувати і виражати його засобами мовлення. Рівень сформованості зв’язного мовлення є одним із важливих критеріїв готовності дошкільника до шкільного навчання. Узагальнення сучасних уявлень та аналіз дослідницьких джерел щодо механізмів емоційної регуляції творчих і нетворчих форм мовленнєвої діяльності дозволило припустити ефективність використання прийомів ейдетики в процесі розвитку зв’язного монологічного мовлення. Ейдетика – це особливий різновид образної пам’яті, здатність найбільш яскраво й точно відтворювати в усіх деталях наочні образи предметів, які в даний момент не діють на органи чуттів. Це і обумовило вибір теми вивчення.

Мета вивчення: - виявити педагогічні засоби і прийоми, за умови використання яких у практичній роботі можливий найбільш ефективний розвиток зв’язного монологічного мовлення дітей старшого дошкільного віку;

- розробити й експериментально апробувати методику формування монологічного мовлення засобами ейдетики.

Гіпотеза: застосування методів і прийомів ейдетики сприяє розвитку мислення, творчої уяви, пам’яті, креативності, збагаченню словника, чуттєвого досвіду, образності мовлення.

Завдання: - вивчити особливості зв’язних монологічних висловлювань дітей старшого дошкільного віку;

- визначити педагогічні прийоми креативного розвитку зв’язного мовлення;

- розробити методичні рекомендації щодо практичного застосування прийомів ейдетики в процесі розвитку монологічних висловлювань.

Наукова новизна даної системи роботи вчителя – логопеда:

- вивчений рівень розвитку зв’язного монологічного мовлення дітей старшого дошкільного віку;

- розроблений комплекс ігор – занять з розвитку зв’язного мовлення з урахуванням прийомів ейдетики;

- доведена практична ефективність застосування прийомів ейдетики в процесі корекції мовлення.

Практичне значення: показана можливість, доцільність і ефективність застосування прийомів ейдетики в розвитку зв’язного мовлення дітей старшого дошкільного віку.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)