АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. Методична розробка «Ейдетика запрошує до розмови» пройшла апробацію на логопедичному пункті дошкільного навчального закладу №5 м

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. ВИСНОВКИ
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. Висновки
  9. ВИСНОВКИ
  10. Висновки
  11. Висновки
  12. Висновки

Методична розробка «Ейдетика запрошує до розмови» пройшла апробацію на логопедичному пункті дошкільного навчального закладу №5 м. Луцька протягом 2012-2013 н.р. та була розглянута педагогічною радою №1 від 30.08.2013р. Використання ейдетичних методів дало можливість учителю-логопеду допомогти дитині повірити у свої сили, подолати мовленнєві порушення та оволодіти зв’язним мовленням. Технології ейдетики, забезпечуючи оптимальні можливості та умови для реалізації інтелектуального потенціалу, переко­нливо підтвердили справедливість сформульованого в психології принципу домінуючої ролі навчання в розвитку людини.

Цінністю методів ейдетики є те, що вони мають серйозну тео­ретичну основу: базуються на уявленнях про складну й активну природу процесів запам’ятовування, що пов’язані з відділами кори головного мозку, кожний з яких вно­сить свій специфічний внесок в організацію цих процесів. Зазна­чена система відкриває широкі можливості для організації та проведення корекційної роботи мовленнєвих порушень та відхилень у психічному розвитку, обумовлених недостатністю мозкової дія­льності.

Тому вважаємо за необхідне запровадження до освітніх і виховних технологій у корекційній педагогіці ейдетичного під­ходу, який дасть змогу кожній дитині комфортно, легко та з за­доволенням здобувати нові знання, а також усувати різноманітні мовленнєві дефекти, відчуваючи задоволення від реалізації своїх здіб­ностей, конкуруючи тільки із самим собою вчорашнім і завжди виграючи в цьому змаганні. В результаті такої діяльності маємо розвиток мовленнєвої полікомпетентності, розширення активного словника дітей на основі тих відчуттів і вражень, які вони отримують під час виконання ейдетичних завдань. Мовлення стає барвистим, насиченим несподіваними образами та порівняннями. І основне – розповідь оживає, позбувається абстрактності, стає близькою і зрозумілою. Дитина вчиться знаходити несподівані образи у давно знайомих предметах, надовго утримувати їх у пам’яті завдяки смішним історіям. На дієвість такого методу вказував і К. Ушинський: «Учіть дитину п’яти словам, і вона довго буде мучитись над ними, а зв’яжіть двадцять таких слів із картинкою, і вона запам’ятає їх блискуче».

Ейдетика має велике значення в розумовому, фізичному, моральному й естетичному вихованні дітей, а також позитивно впливає на здоров’я. Наш досвід показує, що ігри з використанням прийомів ейдотехніки можуть застосовуватися у різноманітних формах:

- проводитися як самостійні;

- як такі, що випереджають або закріплюють знання дітей;

- активний відпочинок малюків;

- своєрідні «домашні завдання», які вимагають обов’язкової участі батьків.

Гра, у цьому випадку, ніколи не ставить перед дитиною вимог, які б вона не змогла виконати.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)