АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізми та інструменти виконання бюджетту ЄС

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. IІІ. Захисні психічні механізми
  5. VI Поточний контроль виконання роботи
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  10. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  11. Банку, якщо він занадто ухиляється від виконання рекомендацій.
  12. Взаємодія між органами Держказначейства та державної податкової служби в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами

Порядок застосування 2007-13 фінансового механізму викладений в міжвідомчій угоді 2006 р. між Європейським Парламентом, Радою та Комісією. Ця угода включає в себе правила про коригуванню (річне або іншим чином) і перегляду фінансової бази. На початку кожного фінансового року, Комісія робить технічне регулювання фінансової основи для наступного року. Це робиться по 2 причинам:

1.Фінансова основа виражається в постійних цінах (щороку регулюється з урахуванням інфляції, так що кожна стаття видатків зберігає свою первісну купівельну спроможність.)

2.Верхня межа оплати асигнувань виражається у відсотках від ВНД і тому повинні бути здійснені оновлення з урахуванням реальної економічної діяльності.

В процесі здійснення контролю, комісія може перевірити, чи є сума власних ресурсів достатньою для покриття загальної суми асигнувань до сплати. Технічне регулювання базується на найактуальніших показниках, таким чином, економічні прогнози доступні для перегляду вже весною, до того як проект бюджету на наступний рік буде прийнятий комісією.

Остаточна відповідальність за виконання бюджету покладається на Європейську комісію

 

Загалом Комісія може управляти виплатами з бюджету 4 осн. способами

1. Централізоване пряме управління (кошти безпосередньо витрачаються співробітниками Комісії (присудження грантів; моніторинг діяльності)

2. Централізоване непряме управління (зовнішнє управління, переважно здійснюється агентствами у випадку коли комісія не може контролювати викон. Б.)

3. Загальний менеджмент (виконання бюджету покладається на країни ЄС)

Децентралізоване управління

4. Спільне управління

У кожному з цих випадків Комісія повинна зберігати жорсткий контроль над процесом виконання бюджету та вживати необхідні заходи з метою дотримання принципу розумного фінансового управління.Крім того, в компетенцію Комісії входить право регулювати грошову готівку в казні ЄС протягом року і вимагати від країн-учасниць дострокового внесення належних з них сум для покриття тимчасових касових розривів. Вона зобов'язана заздалегідь попередити Раду про можливий брак фінансових коштів а Рада зобов'язана у цьому випадку прийняти відповідне рішення - або про скороченні витрат, або про перекладення додаткових витрат на країни-учасниці. Практичне виконання бюджету покладено на чиновників Комісії, кожен з яких виконує різні функції окремо і незалежно від інших. Дозвіл на виділення коштів в рамках,установлених бюджетом та фінансовими регламентами, робиться уповноваженим на це чиновником. Внутрішній контроль і аудит здійснює фінансовий контролер, який перевіряє правильність видачі дозволів на переказ коштів, а також повноту надходжень коштів до єдиного бюджету.

В цілому, виконання бюджету проходить у декілька стадій. Протягом фінансового року Комісія повідомляє Парламент, Рада та Палату аудиторів про виконання бюджету, надаючи щомісяця і щокварталу звіт про доходи і видатки (публікуються на офіційному сайті). Щороку Бухгалтера комісії повинні складати річну звітність для ЄС і для Комісії, річна звітність ЄС складається з

· фінансової звітності (та замітки)

· консолідованих звітів про виконання бюджету.

Часові рамки для підготовки і публікації річної звітності закладені у фінансовому становищі:

Попередні рахунки підготовлені і направлені до суду аудиторів для аудиту до 31 березня.Остаточні рахунки потім затверджуються Комісією і відправляються до Рахункової Палати – Парламенту і Ради- до 31 липня

До кінця березня кожного року кожна комісія Генеральний директорату повинна пред'явити звіт про свою діяльність за попередній фінансовий рік, який включає в себе: 1. Отримані результати 2. доповідь Комісії про ефективність виконання ГД 3. ГД річний звіт і фінансову звітність.

Щорічні звіти про діяльність розглядаються уповноваженими в оцінці фінансового становища Комісії. Вони також дивляться на річний звіт внутрішнього аудитора, а також документи про роботу системи внутрішнього контролю. Потім готують резюме "зведену доповідь" – виправляють наявні помилки. Цей звіт направляють до Парламенту і Ради, він є одним з основних документів, що використовуються в Європейському суді аудиторів для підготовки щорічного звіту про впевненість, що оцінює керівництво ЄС. Комісія використовує подвійну систему обліку, яка включає в себе:

· бюджетні рахунки – надають докладний звіт про виконання бюджету

· загальні рахунки - використовуються для підготовки балансу і економічного результату (фінансової) звітності. Загальні облікові записи дають уявлення про активи бюджету ЄС та зобов'язання, тому що вони підтримують використання принципу нарахування бухгалтерського обліку: Таким чином, угоди реєструються, коли вони понесені, не обов'язково, коли гроші виплачені або отримані.

На загальну Палату аудиторів покладена відповідальність за ревізію бюджету ЄС та операційного бюджету ЄОВС. Палата здійснює позавідомчу ревізію бюджетних рахунків.

Члени Палати призначаються на шестирічний термін Радою після консультацій з Парламентом. Зі свого складу вони обирають голову Палати строком на три роки. Члени Палати повністю незалежні у виконанні своїх обов'язків і виконуючи їх, вони не домагається та не приймають інструкцій ні від національних урядів, ні від якихось інших органів. Палата має право перевіряти рахунки не тільки у всіх інститутах Співтовариства, але і рахунки ЄС в країнах-членах. При цьому Палата може залучати для контролю національні контролюючі органи та компетентних службовців національних державних департаментів.

Генеральний директорат відіграє важливу роль у прийнятті бюджету і його виконанні

- Надає допомогу у визначенні правил для фінансового управління (переглядається кожні 3 роки)

1.встановлює стандарти внутрішнього контролю

2.управляє системою бухгалтерського обліку і готує річний звіт

Завданням ГД з питань бюджету – забезпечення за рахунок бюджетних органів – Європейський парламент і Рада Міністрів- ресурсами, необхідними для здійснення політик ЄС. ГД (5 управлінь+ 420 співробітників, також включає в себе бухгалтерію комісії, яка складає фінансову звітність союзу (рахунки комісії та консолідовану звітність європейських інститутів) ). Попри те що ГД не бере участі в управлінні асигнуваннями (що роблять оперативні департаменти Комісії) – він відповідає за збір «власних ресурсів» з держав-членів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)