АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Історія розвитку ОНАХТ

Читайте также:
  1. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  2. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  3. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  4. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  5. Бевзенко С.П. та інші. Історія української мови: Морфологія.-К.,1978.
  6. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  7. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  8. Братства та їх роль в розвитку української культури 16- початок 17 ст.
  9. Братства та їх роль в розвитку української культури.
  10. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.
  11. Вікова періодизація розвитку особистості
  12. Вікові етапи розвитку особистості школяра.

ЗВІТ

з навчальної практики «Вступ до фаху»

студентки I-го курсу факультету ТВКПіТ

напряму підготовки 6.030510

«Товарознавство і торговельне підприємництво»

 

Піненка Ігоря Анатолійовича

 

Група ЕТ-151

 

Початок практики 11.02.12

Закінчення практики 18.02.12

 

 

Керівник практики

 

Звіт здано на кафедру

 

Звіт зараховано з оцінкою

 

 

Одеса, 2012

 


ЗМІСТ

 

Вступ

1. Загальна характеристика Одеської національної академії харчових технологій

1.1 Історія розвитку ОНАХТ

1.2 Характеристика факультету технології вина, консервованих

продуктів і товарознавства

1.3 Характеристика кафедри товарознавства та експертизи товарів

2. Історія розвитку товарознавства

3. Характеристика мережі роздрібної торгівлі «Сільпо»

3.1 Структура мережі роздрібної торгівлі «Сільпо»

3.2 Характеристика супермаркету «Сільпо»

4. Індивідуальне завдання

Список використаної літератури

 

 


Загальна характеристика Одеської національної академії харчових технологій

Одесская национальная академия пищевых технологий (ОНАПТ) — это один из крупнейших ВУЗов Одессы и Украины, которому присвоен IV уровень аккредитации. За более 100-летнюю деятельность подготовил свыше 60 тысяч специалистов, среди которых около 2 тысяч выпускников — граждане из 75 стран мира.

 

Історія розвитку ОНАХТ

 

ОНАХТ заснована 20 жовтня 1902 як Одеська школа борошномелів. Першим директором школи призначили професора В. С. Кнабе, який прибув з Харкова. Першим і єдиним в країні вищим навчальним закладом зернопереробного профілю став технікум технології зерна і борошна, відкритий 22 червня 1922 на базі Одеського млино-технічного училища. Керуючим технікуму був призначений видатний фахівець, інженер-борошномелів, професор К. А. Богомаз, що керував ним з 1922 по 1929. У професорсько-викладацький склад технікуму входили відомі великі фахівці-професора К. І. Дебуа (органічна хімія), В. Н. Пінєгін (гідравліка і гідравлічні установки), А. І. Пріббе (теплотехніка), І. А. Сербінов (мікробіологія). Навчальні заняття проходили в будинку колишнього млино-технічного училища (вул. Московська, 24). У 1924 році технікум тимчасово знаходиться в будівлі гімназії Файга (вул. Щепкіна, 5). У 1925 році колектив технікуму поповнився висококваліфікованими фахівцями борошномельного справи професорами В. Я. Гіршсоном, Л. В. Мінаєвим, Г. Д. Домбровським та іншими. У 1928 році технікум був перетворений в Одеський політехнікум технології зерна і борошна з трьома факультетами: технологічним, механічним і хлібопекарським. У складі викладачів були професори К. А. Богомаз, В. Я. Гіршсон, Н. М. Васильєв, Б. А. Ніколаєв, Н. Н. Зарембо-Падічанскій, А. І. Пріббе, кваліфіковані викладачі: П. Г. Демидов, Н. І. Озолин, Г. Д. Домбровський, К. М. Панченко та інші. Політехнікум в 1929 році був реорганізований в інститут технології зерна і борошна імені І. В. Сталіна. Його директором став молодий інженер Л. М. Ланда. В інституті функціонувало пять факультетів: технологічний, механічний, хлібопекарський, комбікормовий та інженерно-організаторський. У 1930-31 рр.. були створені хімічний факультет, вечірній інститут, заочний сектор, екстернат (заочний факультет) та курси підвищення кваліфікації технічних працівників. У 1938 році інститут очолив його випускник 1931 року, к.т. н. доцент С. М. Золотарьов. У 1938 році в аспірантуру було прийнято 19 осіб. До початку 1940/41 навчального року в інституті навчалося 845 студентів (навчання велося українською і російською мовами). Викладачів було 157 осіб, з них 4 професори та 30 доцентів. Найважливішою віхою в історії інституту став 1969 рік. В результаті реорганізації двох Одеських вузів - Одеського технологічного інституту (ОТІ) і Одеського інституту харчової і холодильної промисловості (ОТІХП) був утворений фактично новий, найбільший в країні інститут чисто харчового профілю. У 1970 році Рада Міністрів України перейменував новий інститут в Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова. У такій якості інститут проіснував до 20 листопада 1994 року, коли йому був привласнений статус Академії. [2] З цієї дати вуз став іменуватися Одеська державна академія харчових технологій (ОГАПТ). З 2003 року ВУЗ отримав статус «національної академії» і став іменуватися Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ)

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)