АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що робити, якщо на ваших очах тоне людина?

Читайте также:
  1. БУДУЩЕЕ – ВСЕ, КТО ВОВЛЕЧЕН В СФЕРУ ВАШИХ ИНТЕРЕСОВ, ИСПЫТЫВАЮТ СЕЙЧАС СИЛЬНОЕ ВОЗБУЖДЕНИЕ. СКОРО ВАМ ОТКРОЕТСЯ ДРУГАЯ СТОРОНА СОБЫТИЯ.
  2. Вес ваших вещей (в прямом и переносном смысле)
  3. Вы согласны на размещение вашего мнения в эфире телеканала с указанием ваших фамилий/имен и публикацией фотографии?
  4. Делайте все, что в ваших силах и считайте это своим успехом
  5. Его жизнь в ваших руках
  6. Как я понял из ваших показаний четко мужчину вы не разглядели?
  7. Можно сказать, что ДНК ваших клеток посылает сигналы о ваших подсознательных желаниях.
  8. От ваших правильных и обдуманных действий при составлении протокола зависит, понесете вы наказание или нет.
  9. Оценка ваших потребностей
  10. Поддерживайте здоровье ваших центров удовольствия
  11. Поразительная возможность увеличения ваших средств
  12. Реальных шагов для уменьшения ваших платежей по кредитам (краткий список).

Насамперед, дати собі секунду на міркування. Чи немає поруч ряту­вального засобу? Ним може бути усе, що збільшить плавучість людини і що ви в змозі до нього докинути. Рятувальний круг можна кинути на 20- 25 метрів. Чи є човен? Чи можна покликати коюсь ще на допомогу? Уміння надати допо­могу при нещасних випадках необхідно кожній людині. Володіння прийомами і засобами надання допомоги утопаючій людині - винятково важлива спеціальна навичка. Особливо важливо це вміти робити без використання рятувальних засобів (човнів, катерів і т. ін.). У цьому випадку рятувальники повинні вміти добре плавати, володіти прийомами надання першої допомоги постраждалим, діяти швидко і рішуче. Крикнувши потерпілому, ви йдете йому на допомогу. Якщо ви добираєтеся до потопаючого плавом, треба максимально враховувати плин води, вітер, відстань до берега і т. ін. Наближаючись, намагайтеся за­спокоїти і підбадьорити плавця, що вибився із сил. Якщо це вдалося і він може контролювати свої дії, плавець повинний триматися за плечі рятувальника. Якщо дії потопаючого не контрольовані - обертатися з ним треба жорстко і безцеремонно. Деякі інструкції рекомендують навіть оглушити потопаючого, щоб спасти його і своє життя.

Коротко техніка рятування виглядає так. Підпливши до потопаючого, треба підпірнути під нього і, узявши позаду одним із прийомів захоплення (класич­ний - за волосся), транспортувати до берега. У випадку, якщо тому, хто тоне, вдалося схопити вас за руки, шию або ноги, звільняйтеся і негайно пірнайте - інстинкт самозбереження змусить потерпілого вас відпустити.

Якщо людина вже занурилася у воду, не кидайте спроб знайти його в глибині, а потім повернути до життя. Це можна зробити, якщо той, хто потонув, був у воді близько 6 хвилин.

Перед тим, як приступити до падання першої допомоги постраждалому, його необхідно швидко і старанно оглянути. Основну увагу звернути на колір шкірних покровів, подих, серцеву діяльність, очні рефлекси, ширину зіниці. Допомога надасться в залежності від його стану.

Ознаки клінічної смерті: зіниці розширені, пульс відсутній, серце не чутно, подиху немає. Зіниці не реагують. (Якщо зіниці звужені, то людина в не­притомності і штучного дихання робити не треба. Треба дати нашатирний спирт і поплескати по щоках). Приступати до надання допомоги потрібно якнайшвидше. Якщо постраждалий не подає ознак життя, це не повинно зупиняти надання першої допомоги. Будь-які сумніви повинні схилятися на користь життя!

Доки, поки є найменший шанс врятувати людину, треба проводити заходи щодо його рятування.

При клінічній смерті людину ще можна повернути до життя. Без подиху і серцебиття, у постраждалого клітини мозку починають гинути через 4-5 хвилин. Але якщо йому надають допомогу (штучне дихання і непрямий масаж серця), настанню біологічної смерті можна запобігти. Але треба пам'ятати, що першими руйнуються клітини кори великих півкуль головного мозку.

Як тільки потопаючого витягай з води, відразу приступають до надання долікарської допомоги. По можливості, необхідно відразу викликати лікаря, а до його прибуття не припиняти спроб відновити дихання людини.

Витягнувши на берег, огляньте потерпілого: рот і ніс можуть бути забиті багном або піском, їх треба негайно прочистити (пальцями, повернувши голову людини на бік). Потім покладіть постраждалого животом на своє коліно (голову звісити вниз) і сильно натиснувши зверху, виплесніть воду зі шлунка і дихальних шляхів. Все це треба робити швидко і також швидко укласти постраждалого на спину, розстебнути йому пояс і верхні ґудзики і почати робити штучне дихання.

Підведіться на коліна зліва, максимально закиньте голову постраждалого (це дуже важливо!) і, змістивши щелепу униз, розкрийте йому рот. Зробіть глибокий вдих, прикладіть свої губи до губів постраждалого (рекомендується через хустку або марлю) і із силою видихніть повітря. Ніздрі постраждалого при цьому треба затиснути рукою. Видих потерпілого відбудеться самостійно.

Якщо в постраждалого не б'ється серце, штучне дихання треба сполучити і непрямим масажем серця. Для цього другу долоню покладіть поперек нижньої частини грудини (але не па ребра!), іншу долоню - поверх першої навхрест. Надавіть на грудину зап'ястями так, щоб вона прогнулася на 3-5 сантиметрів, і відпустіть. Прогинати потрібно сильно, поштовхом, використовуючи вагу свого тіла.

Через кожне вдихання повітря робіть 4-5 ритмічних надавлювань на грудну клітку.

Добре, якщо допомогу надають двоє. Тоді один робить штучне дихання, другий за ним - масаж серця. Не зупиняйте заходу реанімації до прибуття "швидкої допомоги". Завдяки вашим діям організм ще може жити.

Загибель у воді більше чим у багатьох інших екстремальних ситуаціях залежить від поводження самої людини. Зрозуміло, прийоми оживлення і ря­тування зовсім не просто застосовувати без практики. Таким речам треба учитися заздалегідь. Але навіть якщо у вас немає ніякої підготовки - дійте! Треба використовувати будь-який шанс.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)