АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура життєвого циклу технічної системи

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  3. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  4. II. Структура Доклада
  5. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  6. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  7. III. Социальная структура и стратификация
  8. IV. Границы структурализма?
  9. IV.Структура, порядок изложения и оформления работы
  10. VI. Взаимодействие Церкви с государственными структурами и обществом в деятельности по реабилитации
  11. VII. СТРУКТУРА ЛИЧНОСТИ
  12. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»

Структура життєвого циклу технічної системи (рис. 1) включає в себе основні тимчасові етапи її існування: науково-дослідних робіт (), розробки робочої документації (), підготовки виробництва для її виготовлення (), виготовлення (), передпродажної підготовки (), експлуатації () та утилізації (). Кожен етап життєвого циклу потребує певних матеріальних витрат () і тільки при її функції можливе одержання деяких перетворень.

Укрупнена система життєвого циклу суттєво простіше реальної, так як сукупність етапів, що входять в систему, має численні внутрішні технічні системи, які між собою мають внутрішні зв'язки. Наприклад, на етапі НДР мають місце процеси теоретичних та експериментальних досліджень, обробки результатів, створення технічного завдання тощо.

 

Рисунок 1 – Життєвий цикл технічної системи:

ТЗ – технічне завдання; РД – робоча документація; TS – технічна система; акт – акт утилізації

 

На етапі створення робочої документації, як технічної системи, необхідно виконувати ряд операцій з розрахунку та проектування вузлів та деталей, процесів і підпроцесів.

При підготовці виробництва, як технічної системи, до виготовлення деталей вузлів, складальних одиниць і в цілому технічних систем знову необхідно мати справу зі значним обсягом нових технічних систем: верстатів, інструментів, процесів збирання і встановлення необхідного устаткування і т. і.

Сказане можна з деякими змінами поширити на етап виготовлення деякої складної технічної системи, що складається з деталей, вузлів складальних одиниць, а потім – на цикл експлуатації та утилізації.

При будь-якій системі виробничої діяльності у створенні, реалізації та експлуатації технічних систем діють три взаємопов'язаних процеси: розробки «Р»; виробництва «Вир» та експлуатації «Е». Процеси «Р» та «Вир» можуть виконуватися однією спеціалізованою формою, що дозволяє підвищити якість технічної системи у сфері експлуатації «Е».

Незалежно від функціональних та економічних зв'язків об'єктів «Р» та «Вир» в них повинні бути наступні цехи або відділи: дослідний, конструкторсько-технологічний, випробувальний, виробничий, матеріально-технічного постачання, передпродажної підготовки та інші по специфіці технічної системи.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)