АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Компьютерна томографія

Читайте также:
  1. Компьютерная грамотность и современные информационно-коммуникационные технологии для пожилых людей (работа в сети Интернет).
  2. Компьютерная зависимость, как проблема неправильного воспитания
  3. Компьютерная программа
  4. Компьютерная телефония
  5. Компьютерная техника. ( 24часа )
  6. КОМПЬЮТЕРНАЯ ТОМОГРАФИЯ
  7. КОМПЬЮТЕРНАЯ ТОМОГРАФИЯ
  8. МАГНИТОРЕЗОНАНСНАЯ КОМПЬЮТЕРНАЯ ТОМОГРАФИЯ
  9. Тема «Компьютерная сеть. Электронная почта. Поисковые системы»

Не потребує спеціальної підготовки хворих, дає можливість встановити більш чіткі контури сечового міхура. Виконується також при поєднанні з осадовою цистографією. При використанні такого методу вдається більш точніше вказати глибину і протяжність ураження.

Основним симптомом пухлинного ураження сечового міхура є визначення дефекта наповнення в просвіті сечового міхура у вигляді симптому екзофітного інтравезикального тканинного утворення. При цьому визначається один дефект наповнення з нерівними і нечіткими контурами, однорідної структури з середнім показником щільності 38,3+/-3,4HU і підвищенням його до 18,7+/-2,4HU при контрастному посиленні. Потовщення стінки в області пухлини сечового міхура спостерігається у 51,7% хворих і, як правило, цей симптом збігається з виявленням внутрішньопорожнинного пристінкового утворення. Оцінка змін в стінці сечового міхура може бути утрудненна за рахунок його малого наповнення.

Мінімальний розмір пухлини, що виявляється при КТ, становить 6 – 8мм. Навіть при значних розмірах пухлини значних змін структури її тканини не спостерігається, коли поверхня її має тенденцію до інкрустації сечовими солями, що підкреслює внутрішньоміхуровий контур пухлини.

 

рис. 32 рис. 33

 

рис. 34

 

 

Рис. 32: екзофітне інтравезикальне утворення 1,5*1,1см з нерівними і чіткими контурами, однорідної структури, потовщення стінки сечового міхура на 0,5см. Неоднорідність паравезикальної клітковини, зміщення сечового міхура вправо. Рак з інвазією в підслизову основу стінки СМ

Рис. 33: пристінкові внутрішньопорожнинні утворенняв області передньої зліва і задньої зправа стінок сечового міхура з нечіткими і нерівними контурами, потовщення стінки, паравезикальна клітковина неоднорідна.

Рис. 34: новоутворення в області задньої і нижньої стінок сечового міхура з нечіткими і нерівними контурами. Вираженість неоднорідної структури за рахуноквідкладання солей на поверхні пухлини (зліва) і в самій тканині (зправа). Стінка сечового міхура потовщена, підтягнута до передньої черевної стінки. Паравезикальна клітковина неоднорідна. Потовщення поодинокого лімфатичного вузла.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)