АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з об’ємною геометрією тіла

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. V. Практична робота.

На четвертому етапі за допомогою вирахування виконаємо проріз трьома площинами. Для цього введемо нову площину, дотичну до циліндричної поверхні. Натискаємо кнопку «Допоміжна геометрія» , а потім кнопку «Дотична площина» . Далі варто вказати на моделі грань, до якої буде будуватися додаткова площина, а потім мишею в дереві побудов указати одну з можливих площин проекцій. У нашому випадку можливі варіанти: фронтальна або горизонтальна. Вибираємо - фронтальна. На екрані з'являється фантом дотичної площини (рис. 2.34).

Рис. 2.33. Рис.2.34.

 

На новій допоміжній площині будуємо другий ескіз, профіль прорізу, проставляємо розміри й закриваємо ескіз. Для побудови ескізу можна було використати не дотичну, а фронтальну площину, але тоді вирізати проріз довівся б у двох напрямках. На панелі Побудова деталі вибираємо кнопку «Вирізати видавлюванням» на екрані з'являється рядок параметрів об'єктів, у якій установлюємо модифікацію - Через всі, потім натискаємо закладку вирізання й у діалоговому вікні, що відкрилося, вибираємо модифікацію -вирахування елемента (рис.2.35) і вводимо кнопку <Створити>.

Рис. 2.35

 

У результаті, одержуємо прямокутний проріз (рис. 2.36).

Подібний проріз можна побудувати іншим способом: додаванням частин циліндричної поверхні, які формуються видавлюванням двох секторів окружностей. Як бачимо, у тривимірному моделюванні є широкі можливості для втілення різних конструкторських задумів.

На п'ятому етапі виконаємо отвору циліндричної форми. Для цього аналогічно попередньої операції створимо ще одну допоміжну площину, дотичну тієї ж грані. Тільки тепер, ця площина буде паралельна Площини XX (рис. 2.37).

Створюємо новий ескіз на допоміжній горизонтальній площині, зображуємо окружність і встановлюємо за допомогою розмірів її положення й діаметр, після чого повторюємо операцію видавлювання (рис. 2.38).

Рис. 2.36. Рис. 2.37 Рис.2.38

 

На шостому, заключному етапі формуємо фаски, для цього вибираємо ребро, у нашому випадку - це окружність, натискаємо на панелі Побудова деталі кнопку <Фаска> , і в рядку параметрів об'єктів (рис. 2.39) установлюємо необхідні параметри, після чого мишею вибираємо кнопку «Створити».

Рис.2.39.

Вказуємо друге ребро й повторюємо операцію формування фаски, у результаті одержуємо остаточний варіант комп'ютерної моделі вала (рис. 2.40).

Як уже вказувалося вище, всі операції і їхня послідовність можна побачити у вікні «Дерево побудови» (рис. 2.40).

Рис.2.40.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)