АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення 3D-елемента по розтинах. Формування ескізів розтинів

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  4. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  5. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  6. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  7. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  8. Автоматичне створення форм
  9. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  10. Б. Лікування на стадії формування жовчних каменів : за схемою А, літолітики призначаються протягом 12-24 місяців.
  11. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  12. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань

Іноді в машинобудівній промисловості зустрічаються деталі, які мають елементи конструкції, що представляють собою поверхні змінного розтину. У КОМПАС-3D існують широкі можливості побудови моделей такого типу. Розглянемо формування деталі, у якої розтин у вигляді окружності повинне плавно переходити в прямокутний розтин (рис. 2.73).

На першому етапі створимо геометричний елемент, що представляє собою поверхня змінного розтину.

Створення елемента по розтинах почнемо з формування ескізів розтинів, розташованих у паралельних площинах. Для нашої деталі візьмемо за основу чотири паралельні площини. Як базова площина виберемо Площину XX, а три інших створимо як зміщені щодо горизонтальної площини.

За замовчуванням зміщені площини відображаються на екрані у вигляді
прямокутників блакитного цвіту, але користувач може змінити
фарбування. Для цього необхідно в групі команд Сервіс вибрати Параметри, після чого відкриється діалогове вікно. У списку параметрів виберемо послідовно Властивості об'єктів —> Зміщена площина —> Колір (рис. 2.74).

Рис. 2.73 Рис. 2.74

 

Виберемо на панелі Допоміжна геометрія кнопку <Зміщена площина> і задамо величину зсуву. Повторимо двічі дану операцію, змінюючи величину зсуву.

Далі вводимо горизонтальну площину й створюємо Ескіз 1 (рис. 2.75), при проставлянні розмірів фіксуємо початок координат у центрі прямокутника.

На першій зміщеній площині створюємо Ескіз 2, що буде являти собою окружність (рис. 2.76).

На зміщеній площині 2 створимо Ескіз 3, що представляє собою окружність меншого діаметра (рис. 2.77).

Тому що контур, створений в ескізі 3, буде збігатися з контуром в ескізі №4, то можна скопіювати його в буфер обміну. Перед копіюванням необхідно виділити обрані геометричні елементи і далі нажати кнопку < скопіювати в буфер> Далі на запит системи варто вказати базову крапку (у нашому випадку центр окружності). Після цього варто закрити ескіз 3.

Рис. 2.75 Рис. 2.76

 

Після цього виділяємо зміщену площину 3 і вводимо кнопку <Ескіз> а потім кнопку <Вставити з буфера>.

Система запросить точку вставки, і на зміщеній площині 3 з'явиться Ескіз 4.

У робочій зоні екрана можна побачити зображення 4-х ескізів, розташованих у паралельних площинах (рис. 2.78).

Тепер можна приступитися до формування самої поверхні. Виберемо кнопку <Операція по розтинах> на панелі Редагування деталі й у рядку, що з'явився, параметрів об'єктів включимо кнопку <Сечения> потім послідовно укажемо створені раніше ескізи (рис. 2.79).

Якщо кнопка Автоматична генерація траєкторії активізовано, то система сама визначає, у якій послідовності з'єднувати розтини. Після перерахування ескізів вибираємо закладку тонка стінка й (рис. 2.80) задаємо товщину. Натискаємо кнопку <Створити>. У результаті одержуємо фрагмент моделі (рис. 2.81).

Рис. 2.77 Рис. 2.78

Рис. 2.79.

 

Рис. 2.80.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)