АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТВОРЕННЯ АСОЦІАТИВНОГО КРЕСЛЕННЯ

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Автоматичне створення форм
  3. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  4. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.
  5. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  6. Види нового товару. Процес створення нового товару
  7. Використання клаузури для створення банку ідей і пропозицій
  8. Вставка або створення звичайних і кінцевих зносок
  9. Глава 16. Створення комітетів ВРУ
  10. Глава 2 СТВОРЕННЯ БАНКІВ
  11. Джерела створення.
  12. Договір про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності

 

1. Побудова асоціативних видів

Широкі можливості об'ємного моделювання дозволяють проектувати геометричні моделі будь-якої складності, використати їх у прочностных розрахунках, у рекламних і дизайнерських програмах. Крім цього по отриманій моделі можна створити асоціативне креслення.

Виконаємо побудову креслення деталі Кронштейн, створення моделі якого було описано в попередній главі.

Почнемо формування креслення зі створення середовища. Виконаємо послідовно команди Файл ® Створити йуведемо кнопку на панелі керування <Креслення> , після чого на екрані з'явиться новий лист поумовчанню формату А4 із внутрішньою рамкою й основним написом.

З огляду на розміри деталі й кількість видів, змінимо формат документа, для цього виберемо групу команд Параметри в меню Сервіс. На моніторі з'явиться діалогове вікно (рис. 3.1).

У списку розділів виберемо Параметри листа й щигликом миші розкриємо його вміст, де виділимо рядок Формат, при цьому в правій частині вікна з'являться всі дані, що ставляться до формату листа.

У списку форматів виберемо АЗ, а в групі Орієнтація включимо кнопку Горизонтальна, після чого за допомогою кнопки < Ok > закриємо діалогове вікно. Настроювання параметрів нового графічного документа буде закінчена.

Формат документа, його орієнтацію й стиль можна міняти неодноразово в процесі роботи над його створенням, якщо в цьому виникне необхідність.

Після формування формату його можна побачити повністю, якщо нажати кнопку <Показати все > Далі варто приступитися до створенню креслення.

На панелі перемикань виберемо кнопку <Асоціативні види> , після чого відкриється панель Створення асоціативних видів (рис. 3.2).

Асоціативний вид - це вид нерозривно пов'язаний із тривимірною моделлю, по образі якої формується дане креслення. Будь-яка зміна форми й розмірів моделі неминуче спричинить до відповідних змін в асоціативних видах.

На робочій панелі введемо кнопку <Стандартні види> при цьому на екрані з'явиться діалогове вікно, за допомогою якого можна відкрити папку, де перебуває необхідний файл, що відповідає моделі Кронштейн (рис. 3.3). Після чого на поле креслення відобразиться фантом у вигляді прямокутників, що умовно позначають три основних види. У рядку параметрів об'єктів можна встановити орієнтацію деталі, і тим самим визначити головний вид, масштаб, включити або виключити невидимі лінії, лінії переходів, а також призначити кольори зображення (рис. 3.4).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)