АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МОЖЛИВІ ПРОБЛЕМИ, ПОВ’ЯЗАНІ З НАВЧАННЯМ ПАЦІЄНТА. ВАЖКІ СЛУХАЧІ

Читайте также:
  1. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  2. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  3. Взаємопов’язаність ринків
  4. Визначення наявності проблеми, що може бути віднесена до «вузького місця».
  5. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  6. Визначення проблеми, формулювання ідеї проекту
  7. Витрати, пов’язані із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів (ст. 122 КПК)
  8. Відсутність обов’язку у особи в даній конкретній обстановці передбачити можливість настання суспільно небезпечних наслідків свого
  9. З якими найбільш важливими факторами пов’язані можливості науково-технічного прогресу в сільському господарстві?
  10. За змістом не суперечать чинному законодавству та не пов’язані з порушенням
  11. Завдання 3. Можливі зміни забарвлення зерна
  12. Завдання 5. Можливі зміни смаку зерна

Слухачі мають: попередні знання; різноманітну освіту, яку вони одержали в навчальних закладах; різноманітний життєвий досвід; особисте відношення та життєву філософію; фізичні потреби, а інколи навіть фізичні обмеження, пов'язані з віком; життєву роль та обов'язки; звички; різні мотиви до навчання; природний внутрішній опір змінам; бажання набути якусь можливість самим керувати своїм життям.

Такі труднощі існують і в навчанні дітей, з тією лише різницею, що вони мають значно менший попередній досвід.

Якщо у слухачів виникають сумніви, завжди давайте роз'яснення. Не ігноруйте пропозиції, висловлені вашими слухачами під час занять. Пам'ятайте, що їх погляди та переконання можуть відрізнятися. У процесі навчання використовуйте різні методи навчання та навчальне приладдя.

Поведінка важких слухачів Що робити
Відмовчуються З'ясуйте причину їх мовчання (замислились, соромляться, нудно...). Вислухайте їх пояснення, намагайтеся залучити до роботи.
Вважають, що все знають В усіх випадках намагайтеся зберігати холоднокровність. Не дозволяйте залучити себе та аудиторію в непотрібну дискусію. Подякуйте за ін формацію, точку зору. Коли вас відривають питаннями, краще сказати так: "Зараз я не можу відповісти на Ваше питання, підійдіть до мене під час перерви, якщо не отримаєте відповіді на уроці". "У нас різні погляди на цю проблему. Вам зовсім не обов'язково міняти свою думку, але намагайтесь прислухатися до інших. Давайте обговоримо це ще раз в кінці занять". "Здається, у Вас на все інший погляд. Вийдіть вперед та викладіть його перед аудиторією".
Занадто активні або люблять побалакати Не будьте саркастичні і не ставте таких слухачів у незручне становище. Ця їх якість може знадобитися вам у майбутньому. Тактично перервіть: "Це дуже цікаво. Тепер послухаємо, що вважає група". Запропонуйте обговорити це після запитань через нестачу часу. "Ми весь час чуємо одних і тих самих, давайте послухаємо кого-небудь ще". Запитайте, чи бажає уся група обговорити це питання, чи треба продовжити заняття. Відверніть увагу слухача, який говорить, повтором свого останнього висловлювання і продовжуйте тему.
Уперті та сперечаються Передайте їх точку зору на обговорення групи для того, щоб слухачі самі намагалися їх переконати. Скажіть, що на суперечки немає часу і що ви будете раді поговорити з ними під час перерви. Попросіть їх на деякий час прийняти точку зору усього класу.
Сторонні розмови Не треба змушувати слухачів, що відволіклись, почервоніти. Зверніться до одного з говірких і задайте йому якесь легке питання, або повторіть своє останнє висловлювання чи зауваження групи і попросіть його прокоментувати. Якщо ви маєте звичку ходити по аудиторії під час занять, підійдіть до тих, які говорять, постійте поряд, але так, щоб не звертати уваги усієї групи.
Сплять на уроках З'ясуйте причину такої поведінки (працював у нічну зміну...). Поспівчувайте.
Не договорюють Не треба говорити: "Ви хотіли сказати те або інше..." Скажіть: "Дозвольте повторити за Вами, що..." та виразно викладіть думку.
Ті, що відволікають від теми занять Візьміть провину на себе: "Мабуть, я відхилився від теми. Ми повинні говорити ось на цю тему". Повторіть тему занять чи напишіть на дошці
Ті, що говорять за усіх "Ви зараз виклали загальну думку. А як Ви самі вважаєте?". "Давайте запитаємо думку інших".

 

ПІДСУМОК

Таким чином, медична сестра, крім догляду за пацієнтом, виконує роль провідника до здоров’я та здорового способу життя, допомагає набути йому впевненості у власних силах, зберігаючи при цьому власний психологічний баланс.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)