АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність третього етапу

Читайте также:
  1. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  2. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  3. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст, класифікація
  4. Біржовий механізм ціноутворення. Формування цін на біржі. Структура елементів біржової ціни. Сутність та правила біржового котирування.
  5. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  6. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  7. Види опціонів: опціон-запит і опціон-пропозиція, їх сутність
  8. Визначення та сутність тестування.
  9. Визначте сутність та види спілкування.
  10. Виникнення, сутність і зміст STP-маркетингу
  11. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  12. Витрати виробництва, їх сутність та види

Після обстеження, встановлення діагнозу і визначення первинних проблем пацієнта сестра формулює мету догляду, очікувані результати і терміни, а також методи, засоби, способи, тобто сестринські дії, які необхідні для досягнення поставленої мети. Вона переходить до третього етапу сестринського процесу — планування сестринської допомоги.

План догляду координує роботу сестринської бригади, сестринський догляд, забезпечує його наступність, допомагає підтримувати зв'язок з іншими спеціалістами і службами. Письмовий план догляду за пацієнтом зменшує ризик некомпетентного догляду. Це не тільки юридичний документ якості сестринської допомоги, але і документ, який дозволяє визначити економічні витрати, оскільки в ньому вказуються матеріали й обладнання, необхідні для виконання сестринського догляду. Це дає можливість визначати потребу в тих ресурсах, які використовуються найбільш часто й ефективно в конкретному лікувальному відділенні і установі. План обов'язково передбачає участь пацієнта і його сім'ї в процесі догляду. Він включає критерії оцінки догляду й очікуваних результатів.

Постановка мети сестринського догляду необхідна з таких причин: вона дає напрямок при проведенні індивідуального сестринського догляду, сестринських дій і використовується для визначення ступеня ефективності цих дій. Постановка мети догляду повинна відповідати визначеним вимогам: мета і завдання повинні бути реальними і досяжними, з конкретними термінами для їх досягнення. Необхідно зауважити, що в постановці мети догляду, так само як і в реалізації, разом із медичною сестрою бере участь пацієнт (там, де може), його сім'я.

На кожну мету і очікуваний результат має бути відведений час для оцінки. Його тривалість залежить від природи проблеми, етіології захворювання, загального стану пацієнта і встановленого лікування. Існують дві мети: короткотермінова і довготермінова. Короткотермінова — це мета, яка повинна бути досягнена за короткий період часу, звичайно за 1-2 тижні. Вона ставиться, як правило, у гострій фазі захворювання. Це мета термінового сестринського догляду.

Довготермінова — це мета, яка досягається за більш тривалий період часу (понад два тижні). Вона звичайно спрямована на попередження рецидивів захворювань, ускладнень, їх профілактику, реабілітацію і соціальну адаптацію, здобуття знань про здоров'я. Виконання цієї мети найчастіше припадає на період після виписки пацієнта. Необхідно пам'ятати: якщо довготермінова мета або завдання не визначені, то пацієнт не має і по суті позбавлений планомірного сестринського догляду при виписці. Під час формулювання мети необхідно враховувати: дію (виконання), критерій (дата, час, відстань, очікуваний результат) і умови (за допомогою чого або кого). Наприклад: медична сестра повинна навчити пацієнта протягом двох днів робити самому собі ін'єкції інсуліну. Дія — робити ін'єкції; тимчасовий критерій — протягом двох днів; умова — за допомогою медсестри. Для успішного виконання мети необхідно навчити пацієнта і створити сприятливе середовище для її досягнення.

Впорядкування плану догляду передбачає наявність стандартів сестринської практики, тобто виконання того мінімального якісного рівня обслуговування, який забезпечує професійний догляд за пацієнтом. Слід зазначити, що розробка стандартів сестринської практики, як і критеріїв оцінки ефективності сестринської допомоги, сестринської історії хвороби, сестринських діагнозів для охорони здоров'я України справа нова, але вкрай важлива.

Після визначення мети і завдань з догляду медична сестра складає власне план догляду за пацієнтом — письмове керівництво з догляду. План догляду за пацієнтом являє собою докладне перерахування спеціальних дій медичної сестри, необхідних для проведення сестринського догляду, що записується в сестринську історію хвороби.

Планування

Планування включає в себе розвиток стратегій, розроблених для зміцнення здорових реакцій пацієнта і запобігання або зменшення нездорових реакцій. Під час фази планування розробляються результати втручань і сестринські втручання. Результати показують, що пацієнт зможе робити в результаті сестринських дій. Сестринські втручання описують, як медсестра може допомогти пацієнту в досягненні результатів. Третій етап сестринського процесу складається з чотирьох стадій:

1. Встановлення пріоритетів.

2. Розробка результатів.

3. Розробка сестринських втручань.

4. Занесення плану в документи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)