АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Типи потреб пацієнта в допомозі

Читайте также:
  1. A2 Укажите, в каком значении употреблено слово «ХОЛОДНЫМ» (предложение 14).
  2. I. Потребление
  3. II. Составьте предложения из данных слов. Употребите глагол-сказуемое в Futurum.
  4. II. Употребление прошедших времен.
  5. V1: Характеристика и условия помещения товаров под таможенную процедуру «выпуск для внутреннего потребления».
  6. V1: Характеристика и условия помещения товаров под таможенную процедуру «переработка для внутреннего потребления»
  7. А) средняя потребность в пищевых веществах
  8. А. Хлорпотреби і залишкового хлору
  9. А. Хлорування за хлорпотребою
  10. Алгоритм обоснования энергетической ценности и нутриентного состава рациона питания на основе определения физиологической потребности организма в энергии и пищевых веществах.
  11. АНАЛИЗ ВЛИЯНИЯ ФАКТОРОВ НА ИЗМЕНЕНИЕ ФОНДА ПОТРЕБЛЕНИЯ
  12. Анализ поведения потребителей на рынке

Потреба пацієнта в допомозі може бути тимчасовою, постійною і реабілітуючою. Тимчасова допомога розрахована на короткий час за наявності дефіциту самодогляду. Наприклад, у разі хірургічних втручань, деяких травм. Постійна допомога потрібна пацієнту протягом усього життя (при ампутації кінцівок, тяжких травмах хребта). Реабілітуюча допомога — це тривалий процес лікувальної фізкультури, масажу, дихальної гімнастики.

Серед заходів щодо догляду за пацієнтами велике значення має бесіда з пацієнтом і порада, яку може дати медична сестра в необхідній ситуації. Порада — це емоційна, інтелектуальна і психологічна допомога, яка допомагає потерпілому підготуватися до дійсних або майбутніх змін, що виникають через стрес, який завжди присутній при будь-якому захворюванні, і полегшує міжособисті відносини між хворим, сім'єю, медичним персоналом. У число пацієнтів, які потребують поради, входять і ті особи, яким потрібно пристосуватися до здорового способу життя — кинути курити, схуднути, збільшити ступінь рухливості тощо.

Методи догляду

Медична сестра виконує намічений план, застосовуючи декілька методів догляду: допомога, пов'язана з життєвими щоденними потребами, догляд для досягнення терапевтичної мети, догляд для досягнення хірургічної мети, догляд для полегшення досягнення мети медичного обслуговування (створення сприятливого навколишнього середовища, стимулювання і мотивація пацієнта) тощо. Кожний із методів включає теоретичні і клінічні навички (див. схему "Реалізація плану медсестринського догляду").

Стадії здійснення плану сестринських втручань

Здійснення — це реалізація сестринського плану дій для досягнення конкретних результатів. Фаза здійснення починається після розробки плану догляду. Центральною частиною фази здійснення є реалізація сестринських втручань, які допоможуть пацієнту досягнути бажаних результатів. Конкретні сестринські втручання здійснюються для зміни факторів, які складають проблему пацієнта. Незалежно від установи охорони здоров'я, в якій працює медсестра, для забезпечення догляду за пацієнтом використовується сестринський процес. Існує три стадії здійснення сестринського процесу:

1) підготовка;

2) втручання;

3) документування.

Підготовка медичної сестри до втручання включає: перегляд сестринських втручань, установлених під час етапу планування; аналіз сестринських знань, умінь, навичок, які вимагаються; визначення можливих ускладнень, пов'язаних з конкретними сестринськими діями; визначення і забезпечення необхідними ресурсами; підготовку обладнання, необхідного для певних видів діяльності.

Втручання — це стадія сестринських втручань, розроблених і здійснюваних для задоволення потреб людини.

Документування. Здійснення сестринських втручань має завершуватися повним і точним задокументуванням дій сестринського процесу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)