АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз уроку теоретичного навчання

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. II. Оголошення теми й мети уроку
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  7. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  8. IV. Підсумки уроку
  9. IV. Підсумок уроку
  10. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку
  11. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  12. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.

Предмет: Програмування.

Дата: 17.04.15

Викладач: Удодова О.Л.

Група 15

присутні 29 чол.,

Тема уроку: Використання оператора IF у мові програмування QBasic.

Мета уроку: навчальна – вивчити оператор IF;

Виховна – виховати відповідальність;

Розвивальна – розвинути логічне мислення;

Хід уроку:

1. Організаційна частина.

2. Повторення матеріалу.

3. Вивчення нового матеріалу.

4. Заключна частина.

Урок розпочався своєчасно, на організаційну частину було затрачено 5 хв. Викладач був готовий до уроку, діти також. Матеріальна база: планшети та таблиці висіли на дошці.

Перевірка знань проходила методом фронтального опитування. Були опитані всі студенти. Вони вміло користувалися наочним матеріалом й гарно орієнтувалися у своїх темах. Були активні, хоча деякі учні, все ж таки, були трохи пасивні. Виходячи з цього викладач поставив майже всім гарні оцінки і зробив це об’єктивно, вмотивувавши їх.

У кінці уроку викладач похвалила студентів за знання й уміння використовувати ці знання й задала домашню роботу. Вона включила в себе весь матеріал, що прозвучав на цьому уроці, треба було скласти кросворд з даних тем на 10 і більше слів, але обов’язково щоб були використані всі три теми. Це завдання якраз, ще раз давало змогу закріпити учням свої знання.

Мова викладача була чіткою, голосною, зрозумілою для дітей. Інколи викладач виправляла деякі російські слова учнів.

Групу вона тримала у повному спокої та тиші, хоча виникали деякі суперечки між командами з приводу додаткових запитань.

 

Висновок:

Тема уроку була повністю опрацьована, поставлена мета, викладачем, досягнута. План уроку був викладений, урок закінчився своєчасно. У кінці уроку було задано домашнє завдання.



План виховної роботи на період педагогічної практики.

 

№ п/п Захід дата
  Відвідування виховної години 14.03.07
  Професійно-технічна ярмарка 23.03.07
  Бесіда з учнями про шкоду куріння та виживання наркотиків 4.04.07
  Відвідання батьківських зборів 11.04.07
  Профілактична бесіда “ Причини дорожньо-транспортних аварій” 16.04.07
  Проведення залікового виховного заходу на тему „Готовність до шлюбу 18.04.07

Аналіз виховного заходу.

Вид заходу: виховна година.

Група 15

Присутні 26 чол.

Тема: підведення підсумків за лютий місяць.

Мета: підвести підсумки групи за лютий місяць, проаналізувати успішність учнів, провести бесіду з учнями, які порушують дисципліну.

Дата проведення: 14.03.07

Місце проведення: кабінет інформатики.

Організатор виховного заходу: майстер виробничого навчання

Ворох І.В.

Виховна година розпочалася після закінчення в/н в групі. Група була присутня в повному складі. На початку майстер оголосив тему виховного заходу та питання для обговорення.

1. аналіз успішності учнів за лютий місяць.

2. проаналізувати поведінку учнів.

3. обговорення плану виховної роботи на березень місяць.

На початку Тетяна Леонідівна зробила аналіз успішності групи в цілому. Загальна оцінка успішності добра. Потім майстер відмітив учнів, які навчаються на “добре”, такі як: Глученко К.О., Кудляк К.Г., Кушнір Б.А., Ніколаєв М.В. Їм була висловлена подяка, а відстаючим дали термін на виправлення оцінок та закріпили за ними кращих, щоб підтягнули їх. Майстер в/н підготував матеріали про успішність і відвідування учнями виробничого навчання.

Були вияснені причини пропусків занять. Потім був складений план чергувань учнів на наступний місяць.

Після вирішення цих питань майстер розпочав бесіду про культуру поведінки учнів в аудиторії та на території училища. По ходу бесіди він відповідав на питання, які цікавили учнів.

Виховна година тривала 45 хв., дисципліна була відмінна, учні активно обговорювали всі питання, ніхто з учнів не залишився байдужим. Тема виховної мети розкрита, мета досягнута.


Аналіз виховного заходу.

Вид заходу: профілактична бесіда.

Група 31, присутні 18 чол.

Тема: “ Причини дорожньо-транспортних аварій”

Мета: виховати обережність при переході дороги.

Дата проведення: 06.03.07

Організатор виховного заходу: майстер виробничого навчання

Бесіда проводилась у майстерні в/н, була присутня вся група. Свою розповідь майстер розпочав зі вступного слова. Навів статистику кількості дорожньо-транспортних аварій, постраждалих, порушень при переході вулиць, які спостерігалися за учнями.

В ході бесіди майстер використовував підручники, наочні посібники. Наводились життєві приклади. Декілька учнів теж поділилися своїми історіями, свідками яких вони були. Потім учням було запропоновано 2 ситуації, в яких один учень пішохід, другий-водій. Гра дуже сподобалась учням, вони змогли багато чого зрозуміти. Учні разом аналізували ситуацію і робили висновки, як треба поводитись на дорозі, щоб уникнути небезпеки.

Тема бесіди актуальна. Майстер пояснив, як через неуважність, необережність, поспіх можна отримати травми або найгірше померти.

На протязі заходу учні вели себе добре, слухали, не відволікались. Висловлювали свої думки. І мені здається кожен з них зробив вірні висновки з цієї бесіди.

Все було проведено на високому рівні, учні отримали добрі знання.


Висновок

 

Сучасні перетворення в суспільстві, нові стратегії орієнтири розвитку економіки, політики, соціальної галузі, необхідність оволодіння людьми новими соціальними ролями з урахуванням відкритості суспільства та його швидкої інформатизації й динамічності – усі це кардинально змінюють вимоги до освіти, істотно підвищилась роль освіти з модернізації суспільства, надавши освітньому спектру пріоритетності.

Інтелектуалізація праці в умовах ринкової економіки і науково-індивідуального виробництва вимагає від майбутніх робітників готовності до нового трудового способу життя, зокрема розвитку навичок творчого мислення.

Таким чином на сучасному етапі розвитку суспільства перед навчальними закладами постає завдання: виховувати висококваліфікованих робітників, які б задовольнили потреби трудового ринку.

На період педагогічної практики я працював школі серед досвідчених вчителів з вищим рівнем кваліфікації та станом роботи, які допомогли мені оволодіти педагогічними навичками осмислити суть обраної професії. При проходженні педагогічної практики поглибив та закріпив свої знання психології, методики виховання, кадрового діловодства, секретарської справи.

Виконуючи завдання педагогічної практики я здобув навички проведення уроків виробничого та теоретичного навчання, осмислив суть виховних заходів, які проводили в навчальному закладі та більш глибоко зрозумів суть обраної професії.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)