АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія виробництва і споживчі властивості трикотажу

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. E. Продукт, натуральні властивості якого змінені з метою обману споживача
  3. Q - обсяг виробництва.
  4. Xімічні властивості аренів
  5. Автоматизація виробництва
  6. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до
  7. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  8. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  9. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  10. Аналіз обсягу виробництва продукції
  11. Аналіз результатів національного виробництва.
  12. Аналіз ритмічності виробництва

ВСТУП
1. Застосування трикотажних полотен у сфері виробництва або споживання
2. Класифікаційні ознаки трикотажного полотна
3. Споживчі властивості трикотажного полотна
4. Технологія виробництва трикотажного полотна та її техніко-економічна оцінка
5. Нормативно-технічні документи на трикотажне полотно, нормовані показники якості відповідно до вимог нормативно-технічної документації
6. Контроль якості трикотажного полотна. Вимоги нормативно-технічних документів на правила приймання, зберігання, випробування та експлуатації трикотажних полотен
ВИСНОВОК

Ключові слова: трикотажне полотно, переплетення, показники якості, споживчі властивості, контроль якості, стандарти.

ВСТУП
Протягом багатьох років трикотажні полотна традиційно застосовуються для виготовлення білизняних виробів. Основним видом сировини для цього виду виробів є бавовна. Трикотаж для білизни залишається в більшій або меншій мірі стандартним виробом, у той час як основою – круглов’язальні полотна для верхнього одягу придбали поліпшені властивості, які відкривають нові можливості для підприємства. Крім бавовни використовують синтетичні волокна, як у чистому вигляді, так і в суміші з бавовною.
Трикотажна промисловість випускає полотна для виготовлення дитячого одягу, за зовнішнім виглядом і властивостями аналогічні полегшеним драпам, з вмістом вовни не менше 20%.

Для виготовлення жіночого пальто використовують трикотажні полотна з текстурованих поліефірних ниток. Трикотажні полотна отримали широке розповсюдження і при виготовленні чоловічих та жіночих костюмів.
Для виготовлення формостійких трикотажних полотен використовують поліефірні та поліамідні нитки: Мела, Мерон, кримплен, капрон - у поєднанні з вовняною та іншими видами пряжі.
Вироби з трикотажних полотен легко піддаються чищенню та пранню і рекомендуються для повсякденності в різні періоди року.
Основною властивістю трикотажних полотен призначених для чоловічих і жіночих костюмів, є здатність зберігати додану їм форму, звідси їх назва «формостійкість». Основними властивостями, що впливають на процеси виготовлення виробів, є розтяжність при малих навантаженнях, жорсткість при згині. Хорошими показниками цих властивостей володіють трикотажні полотна, вироблені комбінованим переплетенням з текстурованих поліефірних ниток в чистому вигляді і в поєднанні з синтетичними об'ємними нитками.
За останні десятиліття вимоги споживачів до повсякденного одягу змінилися. Сьогодні головним в одязі вважається почуття комфорту і легкість догляду за виробом. На жаль, тканини з натуральних волокон при всіх їх достоїнствах не можуть повною мірою відповідати цим вимогам. За ними важко доглядати, вони схильні до усадки, зминання, у них відсутня еластичність. Досить вкласти в тканину 2% LYCRAT, щоб істотно поліпшити якість будь-якого одягу - забезпечити еластичність, що приводиться до іншого рівня комфорту, збільшувати термін експлуатації, додати витончене облягання, відмінну стійкість форми і драпірування. Слід також зазначити, що, синтетичні нитки в цілому, перевершують за багатьма показниками, включаючи гігієнічні, натуральні волокна.

1. ЗАСТОСУВАННЯ трикотажних полотен. Бурхливому розвитку трикотажної промисловості сприяють переваги виробництва трикотажних виробів перед виробництвом тканинних. Завдяки великій розтяжності й еластичності трикотажу забезпечується хороше облягання виробами фігури людини. Ці властивості особливо важливі для панчішно-шкарпеткових, спортивних і білизняних виробів. Формостійкість трикотажних полотен широко використовуються при виготовленні верхніх виробів. На в'язальних машинах можна отримувати вироби заданої форми. Продуктивність в'язальних машин в 5-10 разів вище продуктивності ткацьких верстатів. Вартість обробки трикотажного виробу нижче вартості обробки тканинних.
За призначенням продукції в трикотажній промисловості розрізняють такі види виробництв: панчішно-шкарпеткові, білизняні, верхнього трикотажу, рукавичок, технічного полотна і медичних виробів.
За характером техпроцесів можна виділити виробництва: в'язальне, фарбувально-оздоблювальне і швейно-трикотажне.

2. Асортимент виробів, що виробляються в трикотажній промисловості, дуже широкий. Це:
1) панчішно-шкарпеткові
2) білизняні
3) верхні
4) рукавичкові
5) гардинно-мереживні
6) хусткові та інші вироби
7) головні убори
8) штучне хутро
9) килими
10) технічне полотно

3. Класифікаційні ОЗНАКИ трикотажних полотен
Трикотажне полотно є гнучкий плоский текстильний матеріал, що утворюється в процесі в'язання шляхом згинання ниток в петлі і з'єднання їх між собою.
Трикотаж характеризується великим різноманіттям переплетень. Застосовуючи різні переплетення, можна отримувати трикотаж з різними властивостями, візерунковими або структурними ефектами. Переплетіння трикотажу можуть бути класифіковані. Розрізняють класи головних, похідних, малюнкових і комбінованих переплетень трикотажу.
До класу головних відносять переплетення, що складаються з однакових елементів структури (петель). Головні переплетення мають найпростішу структуру.
Підкласи головних переплетень:
1) гладь
2) виворітна гладь
3) ланцюжок
4) трико
5) атлас
6) ластик
7) виворітний ластик
8) подвійна ланцюжок

До класу похідних відносять переплетення, утворені з поєднання кількох однакових головних переплетень, взаємно вплетених так, що між петельним стовпчиками одного поміщаються петельні стовпчики іншого або кілька таких же переплетень.
Підкласи похідних переплетень:
1) подвійне трико
2) подвійний атлас
3) похідна гладь
4) похідне трико
5) похідний атлас
6) похідний ластик
7) подвійне похідне трико
8) подвійний похідний атлас
9) похідні виворітні

До класу малюнкових відносять переплетення, утворені на базі головних або похідних шляхом введення в них додаткових елементів (начерків, протяжок, додаткових ниток) або шляхом зміни процесів вироблення, що дозволяють отримувати трикотаж з новими властивостями.
Розрізняють такі підкласи малюнкових переплетень:
1) ажурний
2) уточний
3) футерований
4) плюшевий
5) пресовий
6) жакардовий
7) перехресний
8) нерівномірний або Гладкий
Трикотаж комбінованих переплетень поєднує ознаки різних головних, похідних або малюнкових переплетень.
У залежності від способів поєднання у трикотажних переплетеннях різних класів розрізняють трикотаж простих, похідних-комбінованих, малюнкових і складних комбінованих переплетень.
Текстиль і текстильні вироби

Група 60 Трикотажне полотно машинного й ручного в'язання
Код 6001 Полотно ворсове (в тому числі з довгим ворсом) і махрове полотно, трикотажне машинного й ручного в'язання).
Код 6002 Інше трикотажне полотно машинного й ручного в'язання. Секція D Продукція переробної промисловості
Підсекція DB Текстиль і текстильні вироби
Розділ 17 Текстиль
Група 17.6 Трикотажне полотно машинного або ручного в'язання
Клас 17.60 Трикотажне полотно машинного або ручного в'язання
Категорія 17.60 Трикотажне полотно машинного або ручного в'язання
Підкатегорія 17.60.12 Інше трикотажне полотно машинного або ручного в'язання.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)