АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ксантопротеїнова реакція (реакція Мульдера)

Читайте также:
  1. Біуретова реакщя (реакція Піотровського)
  2. Дослід 3. Ксантопротеїнова реакція (Мульдера) доводить присутність у білках ароматичних амінокислот (триптофан, фенілаланін, тирозин).
  3. Закони збереження в ядерних реакціях
  4. Зауважимо, що реакція упору виникає у випадку нерівномірного руху хоча би одного з елементів механічної системи.
  5. Послідовна емоційна реакція
  6. Реакція ділення
  7. Робота № 1. Ксантопротеїнова реакція на білки
  8. Структура ДНК-полімерази й полімеразна реакція
  9. Якісна реакція визначення сантохіну або ніфлексу-Д
  10. Якщо реакція іде в лужному середовищі, при дефіциті кисню на

Ксантопротеїнова реакція виявляє наявність у білку ароматичних амінокислот. Сутність реакції полягає в нітруванні бензольного кільцяароматичних амінокислот

 
 

нітратною кислотою з утворенням нітросполук, що випадають в осад.

 

Хід роботи:

В 3 пробірки наливають: в першу – 5 крапель 1% розчину яєчного білка, в другу - 5 крапель 1% розчину пшеничного білка, в третю – 5 крапель 1% розчину желатину. У всі пробірки додають по 2-3 краплі концентрованої нітратної кислоти і нагрівають. В першій і другій пробірках рідина забарвлюється в лимонно- жовтий колір, в третій одержують ледь помітне жовте забарвлення. Після охолодження в кожну пробірку додають по 10 крапель концентрованого аміаку або 30% розчину їдкого натру. Забарвлення рідини переходить в оранжеве.

 

Реакція Адамкевича.
Амінокислота триптофан в кислому середовищі при взаємодії з альдегідами кислот утворює продукти конденсації червоно-фіолетового кольору.

Хід роботи:

В три пробірки наливають: в першу 5 крапель 1% розчину яєчного білка, в другу - 5 крапель 1% розчину пшеничного білка і в третю - 5 крапель 1% розчину желатину. В кожну пробірку додають по 5 крапель концентрованої оцтової кислоти, злегка нагрівають і потім нашаровують рівним об'ємом концентрованої сульфатної кислоти. В гірших двох пробірках з розчинами яєчного і пшеничного білка на границі двох шарів рідини появляється червоно-фіолетове кільце, яке поступово поширюється на всю рідину. При нагріванні в киплячій водяній бані забарвлення утворюється швидше. В пробірці з розчином желатину забарвлення немає.

Реакція Фоля

Амінокислоти, що містять тіольні групи – SH, піддаються лужному гідролізу з утворенням сульфіду натрію. Останній, при взаємодії з плюмбітом натрію утворює осад сульфіду свинцю PbS чорного або бурого кольору.

Na2S + Na2PbO2 + 2 H2O = PbS + 4NaOH

Хід роботи:

В 3 пробірки наливають: в першу - 5 крапель 1% розчину^яєчного біжа в другу - 5 крапель 1% розчину пшеничного білка, в третю -5 кГель 1% розчину желатину. В кожну пробірку додають по 5 крапель ' 30% розчину гідроксиду натрію і по 1 краплі 5% розчину ацетату свинцю. При тривалому нагріванні рідина в перших 2 пробірках набуває бурого забарвлення і випадає чорний осад сульфіду свинцю, в пробірці з розчином желатину осад і забарвлення не утворюються (у желатині майже не має сірковмісних амінокислот).

Назва реакції Матеріал досліджень Вжиті реактиви Забарвлення, яке спосте- рігається Чим зумовлена реакція
           

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)