АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кількісні значення маси викидів автотранспорту

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  7. А) Визначення термінології
  8. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  9. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  10. Автотранспортні джерела викидів Д1...Д4
  11. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  12. АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ЗДАТНОСТІ ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА

Для розрахунків використовується середньозважена маса викидів автомобілів у потоці. Структура потоків відрізняється у різних містах, циклічно залежить від пори року і поступово змінюється за рахунок модернізації транспортних засобів. На масу викидів особливо сильно впливає поява імпортних автомобілів з надійними нейтралізаторами. Крім того, у 2009–2015 рр. очікується масова поява «гібридів» (ДВЗ + електродвигун), які при повільному русі у пробках на електродвигуні взагалі не викидають шкідливі речовини. З урахуванням цих факторів середньозважену масу викидів автомобілів у потоці можна визначити тільки шляхом послідовного коригування для конкретного міста:

1. За вихідні дані приймається статистична «Методика расчета выбросов загрязняющих веществ от автомобильного транспорта» у складі “Методики расчета выбросов загрязняющих веществ передвижными источниками” [К.: Мінекобезпека, Держкомстат України, 2000]. В методиці оцінки подані у вигляді питомої маси викиду на одиницю споживання палива (г/г), приміром г.NO2/г бензину для Л/Б, для умов населених пунктів з урахуванням технічного стану транспортних засобів.

 

2. За статистичними даними Мінтрансу України оцінки питомої маси викидів г/г перераховуються у г/км.

 

3. Для обчислень максимальної разової маси викидів М.мр.і за формулами наступного підрозділу оцінки питомої маси викидів г/км перераховуються у г/с:

 

g.V (г/с) = g (г/км) × V (км/год) / 3600 (с);

g.20 (г/с) = g.20 (г/км) / 180; g.60 (г/с) = g.60 (г/км) / 60;

4. Для подальшого коригування оцінок, що виходить за межі курсового проекту, в зоні стаціонарного поста спостережень вимірюється реальна інтенсивність транспортних потоків у годину пік. Приміром, по Києву таких стаціонарних постів 16 – на Бессарабці, пл. Перемоги, Подолі тощо.

 

5. В «Центральній геофізичній обсерваторії» (ЦГО) за запитом отримуються дані вимірів стаціонарного поста на час обстежень транспортних потоків. ЦГО надає дані вимірів у вигляді концентрацій (С, мг/м3) забруднюючих речовин, приміром, азоту діоксиду С.NO2, свинцю C.Pb, вуглецю оксиду (чадного газу) C.CO, вуглеводнів C.CxHy і сажі C.C мг/м3.

 

6. За допомогою наведених нижче формул розраховуються максимальні разові маси викидів М.мр.і по ділянках вільного пробігу, зупинки перед світлофором, перетину зони перехрестя тощо.

 

7. Для комплексу виділених ділянок за методикою ОНД-86 на програмному засобі «ЕОЛ» розраховуються діаграми розподілу шкідливих викидів автотранспорту у зоні стаціонарного поста ЦГО.

 

8. Результати модельних розрахунків порівнюються з даними реальних вимірів у точці розташування стаціонарного поста ЦГО. Маса питомих викидів (г/км, г/с) коригується до співпадання розрахункових оцінок концентрацій С.і (мг/м3) з натурними даними вимірів поста ЦГО також у мг/м3.

 

9. Процедура коригування здійснюється щорічно у теплу та холодну пори року.

При курсовому проектуванні дорожньо-транспортного об’єкта постає задача поінгредієнтного порівняння повної маси викидів автотранспорту в існуючих умовах М.існ і після реконструкції ділянки вулично-дорожньої мережі М.рек, приміром, після будівництва і введення в експлуатацію транспортної розв'язки. Що менше буде маса викидів після реконструкції, то краще спроектована транспортна розв'язка. Точно визначати концентрацію забруднювачів на території при цьому не треба. При курсовому проектуванні необхідно виконати пункти 2 (вже перерахована у г/км таблиця 1.4 подана нижче) та 3 (слід перерахувати г/км у г/с для використання формул, які подані нижче).

Таблиця 1.4


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)