АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Автотранспортні джерела викидів Д1...Д4

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  3. Будова Сонця. Джерела його енергії
  4. Бюджетне право як підгалузь фінансового права, його предмет, система та джерела
  5. ВИБІР ДЖЕРЕЛА ЖИВЛЕННЯ
  6. ВИКОРИСТАНІ ТА РЕКОМЕНДОВАНІ ДЖЕРЕЛА
  7. Вимоги до роботи над літературними джерелами
  8. Вплив радіоактивних викидів на організм людини
  9. Г) відновлюване джерело енергії; доступна практично в будь-якій країні; скорочує рівень викидів парникових газів і сприяє боротьбі зі зміною клімату
  10. Гідродинамічні об’єкти – джерела небезпечних факторів.
  11. Гносеологія і методологія Нового часу. Проблема методу і джерела знання. Раціоналізм і емпіризм

 

Вулично-дорожня мережа на карті М 1:500...1:2000 поділяється на однорідні за режимом руху ділянки – площинні джерела викидів Д.mn 4-х типів:

 

Д1 – рух автотранспортного потоку без затримки зі швидкістю V.сер:

враховуються пробігові викиди по Д1 зі швидкістю V.сер;

на кожній ділянці Д1.m швидкість V.сер може бути різною;

 

Д2 – джерело маневру перед перепоною руху (світлофор, зупинка пасажирського транспорту, прибиральна машина, несанкціонований пішохідний перехід тощо), яке враховує:

зміни швидкості руху від V.сер до повної зупинки і при розгоні від 0 до V.сер;

залежність викидів від швидкості руху, включаючи холостий хід (хх);

режим роботи світлофора або тривалість затримки;

 

Д3 – джерело маневру з поворотним рухом, яке враховує:

маневри на перехресті, при зміні смуги руху, заїзді чи виїзді;

рух з V = 10,0…20,0 км/год на прямих, право- і лівоповоротних маршрутах;

 

Д4 – автостоянка, де враховуються: викиди під час прогріву двигуна (пр), холостого ходу (хх); виїзду та заїзду; сезон року.

 

Для побудови оцінок забруднення житлової забудови в зоні впливу вулично-дорожньої мережі використовується основний масштаб М 1:2000. Крупніший масштаб М 1:500 менш доцільний, оскільки точність санітарно-гігієнічних оцінок не перевищує 5,0 м. Більш точні оцінки здійснюються шляхом поєднання натурних вимірів з розрахунковими оцінками.

Площинне джерело викидів Д.mn виділяється як прямокутний елемент вулично-дорожньої мережі в географічній інформаційній системі (ГІС) або вручну. З досвіду розробок в Києві і ряді інших вітчизняних та закордонних міст, найбільш придатною є картографічна технологія на основі ГІС фірми «Intergraph» з програмними засобами «Microstation-MGE». Інформація з ГІС щодо параметрів джерел викидів передається на затверджений програмний засіб "ЕОЛ", який реалізує методику ОНД-86.

При розбивці розрахункової ділянки на однорідні джерела викидів Д.mn необхідно враховувати комплекс провідних факторів, що впливають на режим руху, а відтак і на масу викидів. Приклад поділу вулично-дорожньої мережі на площинні джерела викидів надано для Бессарабського транспортного вузла в м. Києві (див. рис. 1.4). Стоянки автотранспорту (Д4) не показані, оскільки іх вплив на цьому напруженому об'єкті не виходить за межі точності розрахунків.

Д 3
Д 2
Д 1

 

Рис. 1.4. Приклад поділу вулично-дорожньої мережі на площинні

джерела викидів в зоні Бессарабського

транспортного вузла в м.Києві

 

Примітка. Для дворівневої транспортної розв'язки рекомендується оцінювати такі фактори [Самойлов, Юдин, 1972; Самойлов и др., 1981; Жукова, 1998; Ботвіновська, 2000]: топографія місцевості; архітектурно-композиційне рішення розв’язки; тип планувального рішення; площа земель, які відводяться під об’єкт; знесення існуючих будівель, споруд та зелених насаджень; переоблаштування підземних інженерних комунікації; місцеві проїзди, які закриваються для руху; рівень ґрунтових вод; стан ґрунтів; дороги та вулиці, які розв’язуються; інтенсивність руху; структура транспортних потоків; довжина черги автомобілів перед світлофором; відстань руху (довжина джерел по базовій карті); кількість автомобілів в черзі; час руху в одному режимі (дані обстежень або розрахунки за допомогою ПЗ "Світлофор" АТ "Київпроект"); середня й максимальна швидкість руху; інтервал руху між автомобілями; час роботи двигунів в різних режимах; ширина проїзної частини; кількість смуг руху; поздовжній ухил; конфігурація, одно- або дво-бічний рух; радіуси, довжина, ширина та ухил з’їздів та заїздів; ділянки взаємозв’язку потоків; поперечні профілі; шорсткість покриття; розділювальні смуги на магістралях, що перехрещуються; додаткова смуга в зоні перехрещення потоків; кути розгалуження, злиття потоків; направляючі острівці; довжина зон переплетення потоків (поворот, злиття або транзит); перехідно-швидкісні смуги; рівень обслуговування на дорогах, що перетинаються, та з’їздах; відстань видимості в плані; лінії громадського транспорту; поширення в місцях зупинки громадського транспорту; об’єкти обслуговування, автостоянки; пішохідний рух; безпека руху; розв’язка транспортних та пішохідних потоків; конфліктні точки; стадійність і організація будівництва.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)