АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРОК ДІЇ ТА ІНШІ УМОВИ КОНТРАКТУ

Читайте также:
  1. Nоблігації з опціоном на продаж. Інвестор має право достроково пред’явити облігації до погашення в заздалегідь визначені проміжки часу
  2. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. А). Теоретичні передумови.
  6. А). Теоретичні передумови.
  7. А). Теоретичні передумови.
  8. Адресная строка
  9. Адресная строка
  10. Асортимент, показники якості і умови зберігання соняшникової та кукурудзяної рослинних олій
  11. Аудит довгострокових та поточних зобов’язань.
  12. Базисні умови контракту

7.1. Цей контракт діє протягом ____ років з «____» _____________ 20_____ року до

«____» ___________ 20____ року.

7.2. Особливі умови:

- сторони зобов’язуються дотримуватись конфіденційності умов цього контракту, окрім випадків, коли сторони посилаються на умови контракту при захисті своїх інтересів у суді;

- про умови контракту інформуються працівники навчального закладу, у зв’язку з необхідністю виконання контракту (ознайомлення бухгалтера, що займається визначенням розміру винагороди Керівника);

- конфіденційність договору не поширюється на умови, врегульовані чинним законодавством України, та на органи, які здійснюють нагляд (контроль) за дотриманням законодавства України.

7.3. Цей контракт укладений українською мовою, на ____ сторінках у двох примірниках, які зберігаються у кожної зі сторін і мають однакову юридичну силу.

7.4. Умови цього контракту можуть бути змінені тільки за згодою сторін у письмовій формі, про що складається відповідний документ у двох примірниках, які стають невід’ємною частиною контракту та мають однакову юридичну силу.

РЕКВІЗИТИ СТОРІН

8.1._______________ обласна рада в особі голови обласної ради ______________________________ Юридична адреса: поштовий індекс, м. _______________________________ ________________________

код

8.2. Відомості про Керівника:

Домашня адреса: __________________________________________________

Домашній телефон:_______________________________________________

Службовий телефон: _____________________________________________

Паспорт: серія ________________ №__________________________________

(вказати орган, що видав паспорт)

Підстава для пільг по оподаткуванню та інших пільг_______________________________________

Голова обласної ради:___________________________ (прізвище, імя, по батькові, підпис) Громадянин(ка): _______________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові, підпис)  

 

4. Робочий час і час відпочинку.

 

Робочий час - це встановлений законодавством проміжок календарного часу, упродовж якого працівник відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, графіку роботи та умов трудового договору повинні виконувати свої трудові обов’язки.

Тривалість робочого часу працівників встановлюється державою за участі професійних спілок.

Видами робочого часу є основний та надурочний робочий час. Основний поділяється на повний, максимальна тривалість якого становить 40 годин на тиждень; скорочений – для осіб віком до 18 років; для працівників від 16 до 18 років – 36 годин на тиждень; для працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими умовами – 36 годин на тиждень; неповний – встановлюється за угодою між працівником та роботодавцем для тих, хто бажає працювати, але не може працювати повний робочий день через певні обставини.

Режим робочого часу – це розподіл норм робочого часу протягом конкретного календарного періоду.

Норма робочого часу – це встановлена законом, колективним або трудовим договором для даного працівника тривалість його робочого часу за певний календарний період – день, тиждень, місяць.

Робочий день – це тривалість робочого часу в годинах і хвилинах протягом доби. Робочий день може бути: 8-годинний – при п’ятиденному робочому тижні; 7-годинний – при шестиденному робочому тижні. Робочий день скорочується на одну годину напередодні святкових днів і неробочих днів при п’ятиденному робочому тижні.

Режим ненормованого робочого часу встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу. Міра праці таких працівників визначається не тільки тривалістю робочого часу, а й колом обов’язків і обсягом виконаних робіт (навантаженням).

Як компенсація за виконаний обсяг робіт, ступінь напруженості, складність і самостійність у роботі, необхідність періодичного виконання службових завдань понад встановлену тривалість робочого часу надається додаткова відпустка до 7 календарних днів. Конкретно надання такої відпустки регулюється колективним договором.

Види обліку робочого часу: поденний, тижневий, підсумований.

Час відпочинку – це час, протягом якого працівник є вільний від виконання трудових обов’язків і вправі використовувати його на власний розсуд.

Види відпочинку: перерви протягом робочого дня (не більше 2 годин). Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку. Вихідні дні – щотижневий відпочинок. Робота у вихідні дні допускається у таких випадках: для відвернення громадського або стихійного лиха; виробничої аварії і негайного усунення її наслідків; для відвернення нещасних випадків, загибелі або псування державного чи громадського майна; для виконання невідкладних, наперед непередбачуваних робіт.

Відпустка – це час відпочинку, який обчислюється в календарних днях і надається працівникам із збереженням місця роботи і заробітної плати.

Право на відпустку забезпечується гарантованим наданням відпустки визначеної тривалості у випадках, передбачених Законом України «Про відпустки» та забороною заміни відпустки компенсацією, крім випадків, передбачених ст. 24 цього закону.

Види відпусток: щорічні відпустки – основна відпустка, додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці, додаткова відпустка за особливий характер праці, інші додаткові відпустки, передбачені законодавством; додаткові відпустки у зв’язку із навчанням; творча відпустка; соціальні відпустки – у зв’язку із вагітністю і пологами, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річноговіку, додаткові відпустки працівникам, які мають дітей; відпустки без збереження заробітної плати.

Щорічна та додаткові відпустки повною тривалістю в перший рік роботи надаються після шести місяців неперервної роботи в закладі. Щорічні відпустки за другий та наступні роки можуть бути надані працівникові в будь-який час відповідного робочого року. Черговість надання відпусток визначається графіками, які затверджуються роботодавцем за погодженням із профспілками і доводиться до відома всіх працівників. Конкретний період надання щорічних відпусток у межах, встановлених графіком, узгоджується між працівником і роботодавцем, який зобов’язаний повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніше як за два тижні до встановленого графіком терміну.

Забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд, а також ненадання їх протягом робочого року особам віком до 18 років та працівникам, які мають право на щорічні відпустки за роботу зі шкідливими умовами праці чи з особливим характером праці.

Педагогічним, науково-педагогічним працівникам, керівникам закладів освіти як правило щорічні відпустки надаються в літній період. Тривалість щорічної основної відпустки цих працівників складає 56 календарних днів.

 

Контрольні питання та завдання

Завдання для дискусії:

1.Чи існує процвітаюча особистість – яке виграшне сполучення рис характеру, що незмінно приведе до успіху?

2. Яка конкретно таємнича формула успіху і чи доступна вона кожному із нас?

3. Розкрийте сутність високого загального рівеня розвитку керівника як необхідної умови видатних досягнень в управлінській діяльності.

4. Охарактеризуйте лідерство керівника навчального закладу в конкретних галузях.

5. В чому, на Вашу думку, полягають особливості мислення керівника навчального закладу: здатність до екстраполяції, до розробки кількох проблем одночасно, стійкість у ситуації невизначеності.

6. Якими нормативно-правовими та законодавчими актами регулюється трудове право?

7. Розкрийте поняття «роботодавець як учасник трудового права».

8. Розкрийте порядок уклалання трудового договору з працівником.

9. В чому полягає сутність поняття «трудові правовідносини»?

10. Дайте характеристику видам трудових договорів.

11. Контракт – як особлива форма трудового договору.

12. В чому полягають класичні функції керівника-менеджера?

13. Розкрийте особливість контракту в його спеціальному цільовому призначенні як регулятора трудових відносин на ринку праці й робочої сили.

14. Розкрийте зміст контракту і межі правомірності його умов.

15. Перевага контракту перед звичайним трудовим договором.

16. Визначте права та обов’язки сторін трудового договору.

17.В чому полягає відповідальність сторін та як вирішуються спори?

18. Дайте визначення робочого часу керівника навчального закладу.

19. В чому полягає режим та норма робочого часу?

20. Розкрийте поняття режиму ненормованого робочого часу.

21. Що таке час відпочинку та які його види?

22. Відпустка, право на відпустку та її види.

 

Питання для самостійної роботи:

1. Трудове право, його зміст, поняття.

2. Трудові договори про роботу за сумісництвом.

3. Укладання контрактів з керівниками закладів освіти, що знаходяться у державній власності.

4. Гарантії при укладанні, зміні та припиненні трудового договору.

5. Трудові договори з працівниками, зайнятими на сезонних роботах.

6. Нормування робочого часу керівника навчального закладу.

Теми наукових рефератів (ІНДЗ):

· Трудове право, його зміст, поняття.

· Право на працю та обов’язки керівника навчального закладу.

· Контракт з керівником навчального закладу: виконання класичних функцій менеджера.

· Режим робочого часу керівника навчального закладу, його ненормованість.

· Відпустка: право на відпустку, її види, тривалість.

Список джерел до теми:

1. Кодекс законів про працю України // Кодекс законів про працю України з постатейними матеріалами / Відп. ред. В.М.Вакуленко, О.П. Товстенко. – К.: Юрінком Інтер, 2005. – 1040 с.

2. Конституція України від 28 червня 1996 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1996. - № 30.

3. Науково-практичний коментар до законодавства України про працю / В.Г.Ротань, І.В.Зуб, Б.С.Стичинський. – 6-те вид. доп. і перероб. – К.: А.С.К., 2006. – 976 с.

4. Правознавство: Навчальний посібник / За заг. ред. С.М.Тимченка, Т.О.Коломоєць. – Суми: ВТД «Університетська книга», 2006. – 554 с.

5. Пилипенко П.Д. Підстави виникнення індивідуальних трудових правовідносин. – К.: Т-во «Знання», КОО, 2003. – 146 с.

6. Трудове право України: Навчальний посібник / За ред. П.Д.Пилипенка. – К.: Істина, 2005. – 208 с.

7. Трудове право України: Академічний курс:Підруч. для студ. юрид. спец. вищ. навч. закл. / П.Д.Пилипенко, В.Я.Бурак, З.Я.Козак та ін. – К.: Концерн «Видавничий Дім «Ін Юре», 2004. – 536 с.

 

 

Т Е М А 5

ПОБУДОВА АДМІНІСТРАТИВНОЇ СЛУЖБИ:

ЇЇ ФУНКЦІЇ, ЗАВДАННЯ

Ключові слова: адміністративна служба навчального закладу, завдання та функції адміністративної служби, структура керівництва, взаємовідносини в керівництві, лінійна структура керівництва, адміністративно-управлінський апарат, атестація навчального закладу, атестація педагогічних кадрів.

Послідовність викладу та засвоєння матеріалу:

1. Режим роботи навчального закладу:

- адміністративна служба, її завдання, функції, штатний розпис;

- структура керівництва загальноосвітнім навчальним закладом;

- структура робочого часу керівника навчального закладу.

2. Атестація навчального закладу.

3. Атестація педагогічних кадрів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)