АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчального закладу. Ця посадова інструкція розроблена на підставі тарифно-кваліфікаційної характеристики директора, Законів України «Про освіту»

Читайте также:
  1. IV. ВИВЧЕННЯ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ
  2. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  3. V. Зміст навчального матеріалу
  4. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  5. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  6. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  7. Виклад навчального матеріалом
  8. Вторинна превенція в діяльності навчального закладу
  9. Гігієнічні вимоги до організації і проведення навчального процесу
  10. Директор навчального закладу М.П.
  11. Директора загальноосвітнього навчального закладу.
  12. Екскурсїі-огляди, розглядання предметів і бесіда про них, екскурсії за межі дошкільного закладу

1. Загальні положення.

Ця посадова інструкція розроблена на підставі тарифно-кваліфікаційної характеристики директора, Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону праці», «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу Законів про працю України, постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.93 № 64, Положення про загальноосвітній навчальний заклад, Примірного статуту загальноосвітнього навчального закладу.

Призначення на посаду та звільнення з посади директора загальноосвітнього навчального закладу міської комунальної форми власності здійснює відділ освіти міського виконавчого комітету шляхом укладення з ним контракту за погодженням з міським головою згідно з чинним законодавством.

Директор безпосередньо підпорядковується начальнику відділу освіти.

Керівництво загальноосвітнім навчальним закладом здійснює його директор, яким може бути тільки громадянин України, який має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної освіти не менше як три роки, що успішно пройшов атестацію керівника кадрів освіти у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

Директор загальноосвітнього навчального закладу підлягає атестації відповідно до Порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

У своїй діяльності директор керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» та іншими нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України, Указами Президента України, рішеннями Уряду України, наказами Міністерства освіти та науки України, рішеннями та розпорядженнями міської (районної) ради, органів управління освітою всіх рівнів з питань освіти та виховання молоді, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки та протипожежного захисту, а також власним статутом і локальними правовими актами закладу (у тому числі Правилами внутрішнього розпорядку, своїми наказами та розпорядженнями, даною посадовою інструкцією), контрактом.

Директор дотримується Конвенції про права дитини.

Директорові навчального закладу безпосередньо підпорядковується його заступники. Директор навчального закладу уповноважений у межах своєї компетентності давати обов’язкові для виконання вказівки (розпорядження) будь-якому працівнику закладу чи учневі. Директор навчального закладу уповноважений відмінити розпорядження будь-якого іншого працівника закладу.

 

ІІ. Функції директора загальноосвітнього навчального закладу

Управлінська діяльність директора загальноосвітнього навчального закладу визначається сукупністю функцій.

Директор загальноосвітнього навчального закладу

2.1. Керує:

· діяльністю учнівського, педагогічного колективів, обслуговуючого персоналу та функціонуванням закладу в усіх напрямах відповідно до чинного законодавства і статуту, діяльністю своїх заступників з навчальної та виховної роботи, заступника директора з господарської роботи;

· роботою педагогічної ради навчального закладу, учнівських організацій закладу, учнівського самоврядування, бібліотекаря, груп продовженого дня, з батьками;

· навчально-виховною роботою вчителів певного циклу навчальних предметів та їх предметних або методичних комісій;

· кошторисно-фінансовою діяльністю;

· учителями певних циклів навчальних предметів (через заступників з навчальної роботи).

2.2. Визначає згідно з трудовим законодавством, Правилами внутрішнього трудового розпорядку закладу коло обов’язків працівників навчального закладу.

2.3. Організовує: навчально-виховний процес, його науково-методичне забезпечення; роботу з охорони праці у структурних підрозділах закладу згідно з чинним законодавством і положенням про організацію охорони праці та порядок розслідування нещасних випадків у закладі; розробку, затвердження і впровадження програм розвитку навчального закладу, освітніх програм, навчальних планів, курсів, дисциплін, статуту, Правил внутрішнього трудового розпорядку школи та інших нормативних актів і навчально-методичних документів; роботу комісії щодо прийому закладу до нового навчального року; виконання постанов уряду про загальноосвітній навчальний заклад, наказів, розпоряджень і вказівок Міністерства освіти та науки України та його органів на місцях; спільно з радою загальноосвітнього навчального закладу приймає рішення щодо визначення стратегії, місії, мети і завдань його розвитку; облік та зберігання обладнання, його ефективне застосування у навчальному процесі.

2.4. Контролює: організацію харчування і медичного обслуговування учнів; проходження працівниками у встановлені терміни обов’язкових медичних оглядів і несе за це відповідальність; виконання навчальних планів та програм, якість знань та поведінки учнів, зміст і організацію позакласної та позашкільної роботи; роботу адміністративно-управлінського персоналу, заступників директора з навчальної та виховної роботи, заступника директора з господарської частини, шкільного психолога та інше; вчителів певного циклу навчальних предметів, бібліотекаря; діяльність класних керівників та їх результативність; виконання рішень педагогічної ради, наказів, розпоряджень, вказівок та інших управлінських рішень; додержання єдиних педагогічних вимог до збереження якісної освіти учнів; стан збереження і використання навчально-матеріальної бази закладу; чергування в загальноосвітньому навчальному закладі; роботу решти працівників закладу на різних ділянках.

2.5. Консультує в загальноосвітньому навчальному закладі: адміністративно-управлінський персонал закладу; класних керівників; учителів певного циклу навчальних предметів; педагога-організатора; актив учнівського самоврядування; актив батьківської громадськості; решту працівників закладу.

 

ІІІ. Посадові обов’язки

Директор загальноосвітнього навчального закладу працює в режимі ненормованого робочого дня в межах 40-годинного робочого тижня та видає у межах своєї компетенції накази та розпорядження і контролює їх виконання; формує мережу класів і контингенту учнів відповідно до території обслуговування закладу та запитів батьківської громадськості.

За погодженням із профспілковим комітетом затверджує правила внутрішнього трудового розпорядку, штатний розпис, графік відпусток, Колективний договір, посадові обов’язки працівників навчального закладу.

Забезпечує: дотримання вимог охорони дитинства, санітарно-гігієнічних та протипожежних правил і норм, техніки безпеки; права учнів та захист їх від будь-яких форм фізичного або психічного насильства; раціональний добір і розстановку кадрів, їх оптимальний режим праці й відпочинку; виконання Колективного договору; відповідність рівня загальної середньої освіти Державному стандарту загальної середньої освіти; розробку та реалізацію варіативної складової робочого навчального плану; виконання директивних і нормативних документів, наказів відділу освіти, наказів, розпоряджень, інструкцій з охорони праці; створення в закладі необхідних умов для роботи підрозділів, організацію харчування учнів, їх медичне обслуговування, контролює питання охорони і зміцнення здоров`я учнів та працівників закладу; раціональне використання бюджетних асигнувань, надає відділу освіти щорічний звіт про забезпечення та витрати фінансових коштів і матеріальних засобів; зміцнення матеріально-технічної, науково-методичної, навчально-виробничої, наукової, культурно-спортивної, корекційно-відновлювальної та лікувально-оздоровчої бази навчального закладу для організації навчально-виховного процесу.

Створює умови для: підвищення фахового і кваліфікаційного рівня педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу; пошуку та застосування ними ефективних форм і методів навчання і виховання; участі учнів у позакласній та позашкільній роботі; впровадження у навчально-виховний процес нових освітніх, інформаційно-комунікаційних, управлінських технологій та досягнень науки і передового педагогічного досвіду; роботи органів громадського самоврядування, профспілкової організації.

Призначає класних керівників завідуючих навчальними кабінетами, майстернями, навчально-дослідними ділянками, відповідальних за організацію роботи з охорони праці і визначає їх посадові обов’язки; розподіляє педагогічне навантаження вчителів.

Підтримує ініціативу щодо удосконалення системи навчання та виховання, заохочення творчих пошуків дослідно-експериментальної роботи педагогів і учнів.

Розпоряджається в установленому порядку шкільним майном і бюджетними коштами.

Розглядає звернення громадян з питань, що стосуються роботи навчального закладу.

Складає угоди та відкриває рахунки в установах банків.

Презентує загальноосвітній навчальний заклад перед громадськістю.

Вживає заходи щодо заохочення і стягнення до працівників закладу, учнів.

Погоджує з відділом освіти і затверджує структуру навчального року, штатний розклад навчального закладу, режим роботи закладу, робочі навчальні плани.

Затверджує (підписує) документи про успішність учнів, протоколи засідань педагогічної ради, інформації і довідки про роботу закладу, статистичні звіти і фінансові документи, трудові книжки працівників закладу, акти прийому й передачі матеріальних цінностей навчального закладу, фінансово-господарських ревізій, перспективний, річний і тижневі плани роботи та інші документи.

Задовольняє освітні потреби громадян відповідної території в здобутті повної загальної середньої освіти.

Очолює педагогічну раду – постійно діючий колегіальний орган управління загальноосвітнім навчальним закладом, цивільну оборону.

Інформує у встановленому порядку начальника відділу освіти, батьків чи осіб, що їх замінюють, про факт нещасного випадку, вживає всіх можливих заходів щодо усунення причин, які викликали нещасний випадок; забезпечує необхідні умови для своєчасного та об’єктивного розслідування відповідно до чинного законодавства.

Проводить вступний інструктаж з охорони праці з прийнятими на роботу особами, оформляє проведення інструктажів у відповідному журналі.

Повідомляє відповідні органи про дітей, які залишилися без батьківського піклування, про факти насильства в сім`ї стосовно дітей.

Звітує про результативність роботи навчального закладу перед відділом освіти.

Здійснює керівництво виховною роботою та утверджує особистим прикладом повагу до принципів людської моралі: правди, справедливості, відданості, патріотизму, гуманізму, доброти, працелюбства; дотримується моральних, етичних норм поведінки.

Формує дбайливе ставлення до історико-культурної спадщини, народних традицій та звичаїв, національних, історичних, культурних цінностей України, її державного і соціального устрою.

 

ІУ. Права.

Директор загальноосвітнього навчального закладу має право

в межах своєї компетенції на:

- здійснення керівництва загальноосвітнім навчальним закладом згідно з чинним законодавством України;

- правовий, соціальний, професійний захист;

- самостійний вибір форм, методів, засобів, технологій управління освітніми процесами;

- виявлення педагогічної ініціативи;

- участь у роботі органів громадського самоврядування закладу;

- підвищення кваліфікації, перепідготовку, атестацію в порядку, визначеному законодавством України;

- матеріальне, житлово-побутове та соціальне забезпечення відповідно до чинного законодавства.

- укладання угод про співробітництво, в тому числі трудових;

- розробку наказів, розпоряджень, делегування своїх повноважень;

- надання доручень у межах своєї компетенції;

- отримання пенсії в порядку, визначеному законодавством України.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)